2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Mardin’e Bilet Almanız İçin 7 Muhteşem Sebep


Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, Türkiye için adeta bir saklı cennettir. Dicle bölümünde yer alan Mardin, Suriye’nin sınır komşusudur. Doğu ve Güneydoğu’da bulunan hemen her şehir gibi Mardin de, bölge hakkında üretilen negatif algıların aksine, görenleri kendine hayran bırakacak birçok doğal güzelliğe sahiptir.

Mardin şehrinin yüzölçümü 8858 kilometrekaredir. 2016 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre Mardin nüfusu 796,237’dir ve bu anlamda Güneydoğu’nun en kalabalık, en büyük şehirlerindendir. Kilometre kareye 90 insanın düştüğü Mardin ilinin sınır komşuları; batısında bulunan Şanlıurfa, kuzeyinde bulunan Diyarbakır ve Batman, kuzeydoğusundaki Siirt ve doğusundaki Şırnak illeridir.
Mardin mutlaka gezilip görülmesi, keşfedilmesi, mimarisiyle, tabiatıyla ve sahip olduğu bütün güzellikleriyle hak ettiği değeri bulması gereken bir şehirdir ve Mardin’e gittiğinizde size, yeryüzündeki cenneti bulmuş hissiyatı yaşatacak “Mardin gerçekleri” vardır. İşte, hemen şimdi Mardin’e bilet almanız için 7 muhteşem sebep:



1- Eşsiz Mardin Mimarisi

Mardin deyince ilk akla gelen, ahşap yapılarıyla eşsiz bir görünüme kavuşan, Mardin’in doğal güzellikleriyle zenginleşen başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz çevre güzelliğidir. Bu eşsiz görünüme, makinalar ve beton yığınlarının içerisinde olmadığı, el emeği içeren ahşap ve kerpiç yapıları katkıda bulunur. Şehri gösteren birçok yükseltiden birine çıkılıp şehir kuşbakışı görülebildiğinde, Mardin’in tüm güzelliği gözler önüne serilmiş olur.
2- Mardin’in Kültürel Zenginliği

Mardin, birçok dine, dile, ırka ve mezhebe sahip insanların bir arada sorunsuzca yaşayabildikleri kozmopolit ve özgürlükçü bir şehirdir. Alevi, Kürt, Arap, Zaza, Süryani ve diğer toplulukların her biri Mardin şehri içerisinde hep birlikte ve birbirleriyle uyumlu vaziyette yaşamlarını sürdürür. Bu kadar farklılığın varlığı; inanışlardan toplumsal yaşantıya, şehrin ve şehir insanlarının sosyal yapısı açısından inanılmaz bir kültürel zenginlik ve çeşitlilik sağlar.



3- Mardin Mutfağı

Neredeyse tüm Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğu gibi Mardin’de de mutfak en fazla ön plana çıkan alanlardan biridir. Başka hiçbir yerde bulunmayacak Mardin yemekleri, bölgeyi ziyaret edip unutulmaz lezzetler tadabilmek için son derece geçerli bir sebeptir. Kaburga dolması, dobo, kibbe, içli köfte, soğan kebabı, kiliçe, sembusek, zingil gibi tatların en güzeline ancak Mardin’de ulaşılabilir.

4- Turizm Şehri Mardin

Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin güzelliği, sıradışı yapısı keşfedilmeye başlandıkça, bölgede turizme olan ilgi, Mardin’in farkındalık yaratmasına yol açmıştır. Bölgedeki kültür farklılıklarından doğan farklı yapılar turistler için oldukça ilgi çekicidir. Sahip olduğu cami, kilise, manastır gibi farklı alternatifler, ayrıca coğrafi varlıkları, doğa şekilleri ve arazileri, Midyat Kalesi, Saat Kulesi, Mezopotamya Ovası, Beyazsu, vadiler ve barajlar gibi şehirle özdeşleşmiş yapıları Mardin’i özel bir turizm şehri yapar.



5- Tarihi ve Arkeolojik Varlıkları

Var olduğu günden bu yana farklı uygarlıklara, kabilelere ev sahipliği yapan Mardin, tüm bu uygarlıkların tarihi kalıntılarını halen bünyesinde bulunduruyor. Bu durum araştırmacılar, tarihçiler ve arkeologlar için büyük bir hazine oluşturuyor.

6- Ticari Konumu

Bereketli Mezopotamya toprakları üzerinde bulunan Mardin, tarihin en büyük ticari bağlantılarından İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır. Birçok farklı kültürü aynı potada eriten Mardin, tüm bu kitlelerin beklentilerine karşılık verecek pazarı oluşturmuş, aynı zamanda Suriye başta olmak üzere Arap dünyasıyla sınır komşusu olma özelliğiyle ticaret için önemli bir güzergah halini almıştır.

7- Misafirperverlik

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Mardin’de de bölge insanının samimi ve sıcak yaklaşımları, misafirperverliği, sıcaklığı ve samimiyeti, misafirlerine her türlü konforu ve huzuru sağlamaları da Mardin’i gönüllerde unutulmaz bir şehir yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder