2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MUHTEŞEM BİR YER SİDNEY !!!




Sidney, ülkenin güneydoğu kıyısına kurulu Avustralya’nın eski ve en geniş yerleşimlerinden biri. Büyük ticaret limanı ve önemli kültür sanat etkinlikleri ile tanınan şehirde, okyanus kıyısındaki uzun kumsallar ve rahat yaşam da cezbedici. Modern şehir hayatı ile çevreci ve doğal yaşamın birleştiği Sidney kesinlikle görülmeli.
Dünyanın en meşhur yapılarından biri olan Sidney Opera Binası, Danimarkalı mimar Jorn Utzon tarafından tasarlanmış. Yapımına 1957 yılında başlanan bina 1973yılında tamamlanmıştır. Günümüzde dünyanın en göz alıcı mimari eserlerinden biri kabul edilen Sidney Opera Binası, her sene haziran ayında kutlanan Vivid Sidney Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Yılda ortalama 4,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Opera Binası Kültür Mirası Listesi’ndeki yerini almıştır. Sidney’e kadar gitmişken denk getirebilirseniz Opera Binası’nda bir canlı performans dinlemenizi tavsiye edebiliriz. 
Sidney ile özdeşleşen önemli yapılardan biri de Harbour Köprüsü’dür. Şehrin en güzel manzaralarını yakalayabileceğiniz yerlerin başında gelen Harbour Köprüsü, 134 metre yüksekliğindedir ve aynı zamanda dünya üzerindeki en geniş çelik köprü konumundadır. Harbour Köprüsü gezisi için güneşin batış saatine yakın bir zaman ayarlayınız. En güzel resimleri o zaman çekebilirsiniz. Köprü üzerindeki turlara katılmak için belli bir ücret ödemek zorunda olduğunuzu hatırlatalım. 
Sidney listesinde başka rota ise Darling Limanı’dır. Sidney gezinizdeki en eğlenceli duraklardan birisi olmaya aday Darling Limanı, birçok restaurant, alışveriş merkezleri, kafeleri barındırmaktadır. Konum olarak şehrin batısında yer alan Darling Limanı’nda Sidney Akvaryumu, Ulusal Denizcilik Müzesi, Wild Life Sidney Zoo, Madam Tussauds Müzesi, Tumbalong Parkı, Çin Bahçeleri gibi gezebileceğiniz pek çok eğlenceli mekan bulunuyor. Yine farklı ülkelerin lezzetlerinin sunulduğu restoranlarda damak tadınıza uygun yiyecekleri kolayca bulabilirsiniz.
Sidney gezilecek yerler yazısına şehrin en yüksek noktası olan Sidney Kulesi ile devam ediyoruz. Yükseklik korkunuz yoksa Sidney’i en tepeden görmenizi tavsiye ediyoruz. 260 metre yüksekliğe sahip olan Sidney Kulesi’nden şehirin panoromik görüntüsünü gözler önüne sermektedir.
Sidney gezilecek yerler yazımıza şehrin en önemli yeşil alanlarından biri olan Sidney Botanik Bahçesi ile devam ediyoruz. Park ve bahçeler şehri olarak da bilinen Sidney’deki Kraliyet Botanik Bahçesi Opera Binası’na yürüyüş mesafesindedir. Dinlenebileceğiniz bu alanda yeşilin her tonunuu görebilir haftasonlarınızı keyiflendirebilirsiniz. 
Sidney turuna ilk olarak şehrin en popüler plajlarından biri olan Bondi Plajı ile başlıyoruz. Bembeyaz kumsallara sahip olan plaj özellikle sörf severlerin uğrak noktası konumunda. Sidney merkeze birkaç km mesafede bulunan Bondi Plajı çevresinde yaşam şehrin gürültüsünden uzak sessiz ve sakin. Yüzmenin dışında sörf yapanları, dalgalara karşı kürek çekenleri, bembeyaz kumsalda güneşlenenleri fazlasıyla göreceğiniz Bondi Plajı çevresinde ise kafeler, butikler, publar, oteller sıralanmakta. Bir kilometreyi aşan uzunluğu ve yay şeklindeki görünümüyle ziyaretçilerini bekleyen Bondi Plajı, 2000 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış bir plaj olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder