2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İTALYA’NIN ROMANTİK KAPISI: VERONA










İtalya romantik gezginlerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Roma, Venedik ve Floransa gibi şehirler İtalya’da her ne kadar öne çıksa da kuzeyde bulunan Verona da özellikle çiftlerin hayran kaldığı bir şehir. Romeo ve Juliet’in şehri olarak bilinen Verona, romantik dokusunun yanı sıra köklü tarihi ve görülmeye değer onlarca noktasıyla her yıl çok sayıda turist ağırlıyor.


“İtalya’nın Kapısı” olarak da ifade edilen Verona’nın bu isimle anılmasının nedeni, Kuzey Denizi’nden gelen İtalyanlar tarafından kurulan ilk şehir olması. İtalya için hayli önemli olan bu şehrin görülmesi gereken noktalarını sizler için sıraladık;
VERONA ARENASI


Verona’nın en etkileyici yapılarından biri Milattan sonra 1. yüzyılda inşa edilen Amfi Tiyatro’dur. Verona Arena’sı olarak anılan bu yapı, İtalya’nın en çok turist çeken mimari öznesi Kolezyum’dan sonra ülkenin en eski ikinci amfi tiyatrosu olma özelliği taşır. Tarih boyunca tıpkı Kolezyum gibi yüzlerce gladyatör savaşına ev sahipliği yapan Verona Arena’sı bugün sadece ziyaret ve klasik müzik konserleri için kullanılıyor.



ERBE MEYDANI


Verona’nın en eski meydanı olan Erbe Meydanı, onu çevreleyen tarihi yapılar ve her biri sanat eseri olan anıtlar ile şehrin en çok turist çeken bir başka noktası. Erbe Meydanı’nın hemen ortasında bulunan “Madonna Verona” isimli çeşme meydanın en çok dikkat çeken parçası. Meydan çevresinde bulunan anıt ve heykellerin her biri Verona tarihine dair bilgi verir. Bu nedenle Verona’nın bu tarihi meydanı mutlaka bir rehber eşliğinde ziyaret edilmeli.



JULIET’İN EVİ


Şehre turistik açıdan karakterini veren en önemli unsur, Shakespeare’in dünyaca ünlü yapıtı Romeo ve Juliet’in Verona’da geçiyor olması. Hikaye’nin ana kahramanı Juliet’in yaşadığı ve Romeo’nun sık sık kaçak olarak ziyaret ettiği ev her gün binlerce seyahatseveri ağırlıyor. Kilit asmak, duvarlara isim yazmak ve Juliet’in Romeo’nun serenatlarını dinlediği balkona çıkmak gibi ritüellerin gerçekleştirilebileceği yapı, Erbe Meydanı’na yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunuyor.



VERONA KATEDRALİ


1187 yılında Romanesk tarzda inşa edilen Verona Katedrali, başlangıçta tek bir bina görünümündeyken 1440 yılında sonlanan yenileme ve genişletme çalışmasıyla bugün ki Gotik haline bürünmüş. Birden fazla ibadethanenin birbiri ile bağlantılı yapılar içinde yer alması sonucu ortaya çıkan Verona Katedrali, gerek dış cephe mimarisi gerekse gösterişli iç mimarisiyle mutlaka görülmesi gereken noktalardan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder