2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Asılı Manastır



Hanging Monastery yani Asılı Manastır bugüne kadar görebileceğiniz en harika ve en ilginç yapıtlardan bir tanesi. Çin’in Shanxi bölgesinde bulunan Asılı Manastır 491 yılında inşa edilmiş ve 1400 yılı aşkın süredir depremlere ve sert rüzgarlara aldırmadan, en önemlisi yıkılmadan günümüze kadar gelmeyi başarmış.


Ama bütün bu çok uzun tarihinin dışında bu Manastırı esas özel yapan şey ise yapının yerden yaklaşık olarak 50 metre yüksekte bulunuyor olması. Bu hali ile dağın yamacına asılı gibi duran manastırı aşağı doğru uzanan çok uzun ve ince kirişler taşıyor gibi görünse de aslında yapı dağın yamacına çakılı tahta kütükler tarafından taşınıyor. Uzun kirişler ise ziyaretçilerin manastırın muzicevi bir şekilde havada durduğunu düşünmelerini sağlamalarından başka bir işe yaramıyor. Kirişler yenileme çalışmaları sırasında içeri girmekten korkan ziyaretçileri kendilerini daha güvende hissetmeleri için yapıya sonradan eklenmiş.


Nasıl yapıldı ve nasıl hala ayakta?
Peki bu yapı nasıl oldu da bütün deprem ve fırtınalara bu kadar uzun süre karşı koyabildi? Bunun cevabı Asılı Manastırın yapım tekniğinde saklı. Binayı ilk yapanlar tasarımı hiçbir şekilde çivi yada başka herhangi bir metal parçaya gerek kalmayacak şekilde tasarlamışlar. Manastırın temeli dağ yamacına çakılan kütüklere oturtulmuş. Bu konuda bugün bile birçok ülkeden inşaat eksperleri, Asılı Manastırın mekaniğin, estetiğin ve budizmin birleştiği eşsiz bir yapı olduğu noktasında birleşiyorlar.


Şuanda içerisinde neler var?
Manastır Budizm, Taoizm ve Konfüçyus öğretileri gibi Çinlileri anlatan herşeyi içinde barındırıyor. Kapıdan içeri girdiğinizde Sakyamuni, Konfüçyus ve Laotzu’nun heykelleri ile karşılaşıyorsunuz. Manastırda içerisinde demir, bakır, kil ve taştan yapılmış 80 heykel ve 40 oda bulunuyor.


Manastır neden bu kadar yükseğe yapılmış?
Aslında bu konusun birden fazla oldukça geçerli nedeni var. Bunlardan birincisi tapınağı sel baskınlarından korumak. Buna tapınağı kalkan vazifesi gören yamaç sayesinde yağmur, kar ve güneş ışınlarının uzun süreli zararlı etkilerinden korumak da dahil. İkinci neden Taoizmin ana prensibi ile alakalı; her türlü gürültüden uzak olmak. Buna bir horozun ötmesi, bir köpeğin havlama sesi de dahil. Bu yüzden de Tapınak bu tür seslerin ulaşmasını engelleyecek derecede yükseğe inşa edilmiş.






Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder