2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İSKOÇYA TATİLİ ÖNCESİ BİLMEK İSTEYECEĞİNİZ 7 AYRINTI






Görkemli şatoları, sıra dışı kültürü, muhteşem doğası ve daha saymakla bitmeyecek onlarca güzelliğiyle İskoçya, birçok seyahat severin listesinde ilk sıralarda bulunuyor. Sizler için İskoçya’da işleri biraz daha kolaylaştıracak 7 ipucu yakaladık. İşte o ipuçları;



Bir İskoç ile iletişim kurmak istiyorsanız ve karşınızdaki kişi ilk kez iletişim kuracağınız biriyse mümkün olduğunca kısa ve genel konulardan konuşmayı tercih edin. Çünkü İskoçlar, beklemedikleri ifadelerden ve içinde olmak istemedikleri muhabbetten korunmak için doğrudan ve net ifadelerle iletişim kurmayı tercih ederler.
İlk maddeden anlaşılacağı üzere İskoçlar biraz hassas insanlar. Mümkün olduğunca izin almadan birilerinin fotoğrafını çekmekten kaçının. Fotoğraflarını çekmek için izin istediğinizde ise gayet olumlu yanıtlar alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.
İskoç erkeklerinin geleneksel kıyafetlerinden biri olan Kilt (etek), İskoçya’ya giden birçok turistin ilk olarak dikkatini çeken ve ‘kültürel yakınlaşma arzusundan kaynaklansa gerek’ hemen giydiği bir kıyafettir. İskoçlar ise geleneksel kıyafetlerinin özellikle Kilt’in kendilerinden başkaları tarafından giyilmesinden pek hoşlanmazlar. Başka bir sembol bulmak sizi daha sempatik gösterebilir. Mesela bol bol viski tadabilir, İskoç yemeklerini övebilirsiniz.



Yukarıdaki maddelerden İskoçların biraz huysuz insanlar olduklarına dair bir izlenim gelişmiş olsa da aslında gereğinden fazla kibar olduklarından emin olabilirsiniz. Bu nedenle “lütfen”, “teşekkür ederim” ve gerekirse “üzgünüm” ifadelerini sık kullanmanız iletişiminizi oldukça güçlendirecektir. Zira bu ifadeler zaten karşı taraftan sıkça duyacağınız ifadeler arasında yer alıyor.
İskoçya’da kullanılan dil İngilizcedir. Fakat kimi isimlendirmeler farklılık gösterdiği için özellikle yol tarifi alırken zorlanabilirsiniz. Mesela dünyanın geri kalan kısmına göre “dağ” kimi noktalar İskoçlar için bir “tepe” olma özelliği taşır. Ve siz İskoçya’da bulunan bir tepeyi sorduğunuzda eğer ona dağ demişseniz çoğu zaman “İskoçya’da böyle bir dağ yok” cevabını alırsınız.
Restoranlarda garsonlardan el ya da parmak hareketleriyle bir şeyler istemek saygısızlık olarak tanımlanıyor. Bu nedenle mümkün olduğunca garsonlarla konuşarak iletişim kurma yoluna gitmeniz tavsiye edilir.
Bir diğer ilginç restoran kuralı ise kalan yemekleri paket yaptırıp yanında götürme meselesidir. “Eğer restoranda yemek yiyebilecek güce sahipsen, daha sonra yemek için de bir şeyler satın alabilecek güce sahipsin” düşüncesi nedeniyle, kalan yemeklerin paket yapılmasına kesinlikle izin verilmiyor.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder