2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KAPADOKYA’DA NE, NEREDEN ALINIR?




Dünyanın en estetik coğrafyalarından biri olan Kapadokya’da geçireceğiniz olağan üstü bir tatili, bölgeden alacağınız kimi hediyelik eşyalarla ölümsüzleştirebilir, yapacağınız kişisel alışverişlerle daha anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Peki, Kapadokya’da ne, nereden alınır? Sizler için araştırdık;

SERAMİK – ÇANAK – MİNYATÜR

Kökeni Hititlere dayanan çanak-çömlek işlemeciğinin anavatanı olarak bilinen Kapadokya, günümüzde hala bu işin yapıldığı neredeyse tek yer. Bölgenin çanak çömlek işlemeciliğinde tek merkez olmasının nedeni, günümüzde testi yapımında da bolca kullanılan kızıl çamurun Kapadokya’dan çıkıyor olması. Aradan geçen yüzlerce yıl içinde gelişip sanatsal bir kimliğe bürünen ve seramik işlemeciliği adını alan bu üretim, Kapadokya’ya giden her seyahat severin ilgisini çekiyor. Kendisi kadar el emeğine dayanan işçiliği de bir o kadar önemli ve dikkat çekici olan seramiklere Kapadokya’da bulunan birçok hediyelik eşya mağazasından ulaşabilirsiniz. Hatta kimi yapım atölyelerini ziyaret ederek, testi yapımı sürecine katılıp kendi özel testinizi dahi yapabilirsiniz.



Testi ve seramiklerin yanı sıra Kapadokya’nın dünyaca ünlü peribacalarının karakterini verdiği kayadan oyma minyatürler de mutlaka alınması gereken hediyelik eşyalar arasında. 1 liradan 5 liraya kadar satılabilen ve adım attığınız hemen her yerde karşınıza çıkması muhtemel olan minyatürlerden mutlaka almalısınız.

EL EMEĞİ TEKSTİL ÜRÜNLERİ

Kapadokya, konumu gereği Anadolu coğrafyasının bütün kültürel özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Yemekten giyime, el sanatlarından halk danslarına kadar her şey Anadolu’nun zengin kültürel birikimini yansıtıyor. Kapadokya seyahatinizin hemen her anında teneffüs etme fırsatı bulacağınız bu kültürel zenginlikten bir parça yanınıza almak isterseniz el dokuması halılar, el örgüsü çoraplar, dekor için üretilmiş ünlü Soğanlı Bebekleri ve yöre kültürüne has şalları hiç tereddüt etmeden satın alabilirsiniz. Tüm bu eşyaları seramik ve çanaklarda olduğu gibi Kapadokya’nın geneline yayılmış olan hediyelik eşya mağazalarından edinebilirsiniz.



MUHTEŞEM İKİLİ; ŞARAP – KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kapadokya şaraplarının ne kadar ünlü olduğunu bilen bilir. Öyle ki, Türkiye’nin en büyük şarap fabrikalarından birinin merkezi Kapadokya’da bulunuyor. Profesyonel üretimlerin yanı sıra çok sayıda ev yapımı şarap atölyelerinin de bulunduğu Kapadokya’da damak tadınıza göre dilediğiniz şarabı alabilirsiniz. Aynı zamanda çok bilinmemekle birlikte en az şarapları kadar kabak çekirdeği de ünlüdür Kapadokya’nın. Hatta seyahatiniz boyunca bu ikisinin muhteşem ikili olarak anıldığını da sıkça duyarsınız. Damak tadınıza ve zevkinize göre bu kabak çekirdeği ve ünlü Kapadokya şaraplarını da valizinize güvenle ekleyebilirsiniz. Hatta yapacağınız yüklü alışverişlerde ürünlerinizin size kargo edilebileceğini de unutmayın.






Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                      e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder