2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN EN GÜNEYİNDE KİMLERLE TANIŞACAKSINIZ?






Doğal hayata karşı olan tutkumuz, her geçen gün ivme kazanıyor. Bu sebepten değimi ki, dünyanın güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına ilk günkü doğallığını koruyan ne varsa, hiç tereddüt etmeden düşüyoruz peşine. Bu uzun ve keyifli yolculuklarda kimi zaman öyle güzel sürprizler çıkıyor ki karşımıza, her şey bir anda daha bir renkleniyor, yollar daha da güzelleşir. Eğer sizde bir gün dünyanın güney ucuna, Patagonya’ya gitmeye karar verirseniz, küçük ama anlamlı sürprizlerle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Hatta gelin o küçük sürprizlerden bir kaçına birlikte göz atalım;


MACELLAN PENGUENLERİ


Boyları ortalama 40-50 santim aralığında olan siyah-beyaz Macellan Penguen’leri, Patagonya’nın karşınıza çıkaracağı en şirin sürprizlerden biri. Şili, Arjantin ve Falkland Adaları’nın kayalık sahil bölgelerinde her an karşınıza çıkabilme ihtimali olan Macellan Penguen’leri, özellikle görülmek istenirse, gidilmesi gereken yer Patagonya’nın Punta Tombo sahilleridir.





PATAGONYA TAVŞANI


Arjantin’in Patagonya eteklerine doğru ilerledikçe geçtiğiniz hemen her doğal nokta da Patagonya Tavşanı ile karşılaşabilirsiniz. Penguenlerin aksine bulunduğu bölge ve nüfus açısından daha fazla olan Patagonya Tavşan’ları, bizim yakından tanıdığımız tavşan türlerinin ilk atası olarak kabul edilir. Diğer tavşanlara göre daha cüsseli ve daha ince-uzun bacaklara sahip olan Patagonya Tavşanları’nın kulakları da yaygın türe göre farklılıklar gösteriyor. Yabani oldukları için dokunmanız çok zor olsa da, onların güzel hareketlerini izlemek ve bambaşka bir tavşan türüyle karşı karşıya olmak, Patagonya tatilinizi daha neşeli kılmaya yetecektir.





GUANAKO


Deve ile Lama arasında bir hayvan türü olarak bilinen Guanako’lar, Patagonya’nın en ünlü canlıları arasında yer alıyor. And Dağları’nın etekleri, Şili ve Arjantin’in en güney kısımlarında görülebilen Guanako’lar, bu özellikleriyle dünyanın güney ucunda bulunan birkaç kara hayvanından biri olarak değerlendiriliyor. Doğal alanlarında 10-15 kişilik gruplar halinde yaşayan Guanako’ları görme işini bir tesadüfe bırakmak istemezseniz, Patagonya’nın en ünlü doğal yaşam parklarından biri olan Punta Delgada’yı ziyaret edebilirsiniz.





PATAGONYA TİLKİSİ


Bildiğimiz tilki türlerine göre daha küçük boyutlarda ve vahşi görünümden uzak, hayli sevimli görünen Patagonya Tilkileri, Gri Tilki ve Dövüş Tilkisi olarak da biliniyor. Bu tilki türüne Dövüş Tilkisi denilmesinin nedeni ise, diğer tilki türlerinin aksine kaçmayı değil, köpek familyası gibi çoğu zaman ilişki kurmayı tercih etmesi. Yazarın burada “ilişki kurmak” ifadesinden kastı, gidip onları sevin anlamına gelmiyor. Onları uzaktan sevin ve doya doya fotoğraflarını çekin.





GÜMÜŞ RENKLİ BALİNALAR


Arjantin’in Patagonya kıyılarında yaşayan ve yıllarca “Katil Balinalar” olarak anılan gümüş renkli Patagonya Balinaları, ağırlıkları 3,5 tonu uzunlukları da 16 metreyi bulan balık türleridir. Bölgede dalış yapan birkaç insanın ölümüne neden olan Patagonya Balinaları, sırf bu nedenle uzun yıllar Katil Balinalar olarak anılsa da bölgedeki av yasakları ve yük gemilerinin geçiş kurallarına dair kimi düzenlemeler sayesinde bu kötü yakıştırmadan kurtuldu. Eskiden korkunç hikâyelere konu olan Patagonya Balinaları artık kendisine dokunulabilen hatta bir yunus gibi kendisiyle oynanabilen canlılar haline geldi. Gümüş gibi parlayan renkleriyle yaptıkları şovlar ise Arjantin’in Patagonya kıyılarında en çok turist çeken aktiviteler arasında yer alıyor.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        
Faks : 0 224 225 43 53                         
 e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder