2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Zirvedeki Medeniyet : Machu Picchu

machu-picchu5
Günümüze kadar gelen en iyi korunmuş yerlerden olan Machu Picchu görenleri gizemiyle büyülemektedir. And dağlarının zirvesine kurulmuş bulutlara uzanan bir İnka antik kentidir.Şehrin kuruluşunu açıklayan bilimsel bir kanıt olmayışıyla hala tartışma konusudur. Sık sık istilaya uğrayan bir bölge olmasına rağmen dağların arasında kaldığı için çok zarar görmemiştir. 2007 yılında Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak seçilen kenti günlük ortalama 2000 kişi ziyaret etmektedir.
machu-picchu2
Antik kent 1450’li yıllarda inşa edilmeye başlanmıştır. Adı bilinemeyen şehir bugünkü ismini yakındaki bir dağ zirvesinden alır. 200’den fazla yapıdan oluşmaktadır.Yapılar arasında Kale duvarları, Güneş Tapınağı, Kral Mezarı, Üç Pencereli Tapınak, Ana Tapınak, Adak yeri bulunur.Dağın zirvesinde olduğu için de 200’den fazla basamak sistemi vardır. Bu basamaklar tarım arazisi olarak kullanılmıştır. Arazide teraslar (basamaklar) sayesinde tarım, astronomik saat ile de gözlemler yapılmıştır.Yapılan kazılarda 100’den fazla insan iskeleti ile 50’den fazla mezar bulunmuştur. İlk önce kadınların daha çoğunlukta olduğu sanılmış daha sonradan erkek ve kadın sayılarının eşit olduğu fark edilmiştir. Döneminde 700’den fazla inkalı din adamının burada yaşadığı ve eğitim verdikleri anlaşılmıştır. Bu durum da şehrin muhteşemliğini ve önemliliğini kanıtlamaktadır.
machu-picchu1
1912 yılında Bingham şehri ortaya çıkarmaya başlamış, 1915 yılında da araştırmaları hakkında bir kitap yayınlamıştır. Daha sonra şehrin 2 yıl önce keşfedildiği ama şehrin altınlarının kaçırılması için Bingham’ın zaman kazanmak istediği iddiası ortaya atılmıştır. Başka bir iddia da köylülerin 1901 yılında şehri keşfettiğidir. Keşif konusu hala tartışılmaktadır.
machu-picchu3
İnka şehri çok zor bir yerde olduğu için Cusco şehrinden Machu Picchu dağının eteklerinde olan bir köye raylı sistem yapılmıştır. Bu köyden sonra otobüs ile antik kente ulaşılabilmektedir.İsteyenler küçük basamaklı patika yoldan yaya olarak çıkabilir. Eğer siz de buradaki güzelliği canlı görmek isterseniz bu yolları kullanabilirsiniz. Bu kentin gizemini, doğal güzelliklerini, yapılarını mutlaka görüp araştırmalısınız.
machu-picchu4

ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder