2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Kuzey Amerika’da Grand Prismatic Kaplıcası



Kaplıcaların sadece Türkiye sınırları içinde olduğunu düşünenler bu yazıdan sonra ne kadar yanıldıklarını anlayacaklar. Hem de dünyanın bir ucunda kaplıca, Kuzey Amerika kadar uzakta. Doğal bir yüzme havuzu arıyor ama tercihinizi yurt dışı turlarından yana kullanmak istiyorsanız o zaman rotanızı Kuzey Amerika’daki Grand Prismatic Kaplıcasına doğru çevirin. Dünyanın bütün renklerini bir arada görmenin verdiği mutlulukla hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim yaşayacağınızdan eminim.



Şimdi yapılacak tek şey uçak biletini alıp doğru Kuzey Amerika’nın herkesten saklı cennet köşesi Grand Prismatic Kaplıcasına. Dünyanın en büyük üçüncü kaplıcası Grand Prismatic Kaplıcası, Yellowstone Milli Parkı’nda. 100 metreyi aşan çapıyla da Amerika’nın en büyük kaplıcası aynı zamanda. İsminden de anlaşıldığı gibi rengârenk gökkuşağı gibi bir kalıca burası. Ama buranın en farklı özelliği bu eşsiz göle rengini veren sıcaklarda oluşan bakteri ve mikroorganizmalar. Her ısıya göre farklı farklı renge bürünüyor Grand Prismatic Kaplıcası. Mavinin hâkim olduğu bir kaplıcayla karşılarsanız bilin ki bakteriden arınmıştır. Ne zaman güneş ışıkları kaplıcaya dik gelir o zaman renkleri görebilirsiniz.



Grand Prismatic Kaplıcasına gittiğinizde dünyanın neresine giderseniz gidin bu özelliklere sahip bu kadar pastel rengin bir arada olduğu başka bir güzellik göremeyeceğinizden eminim. Ama ne yazık ki Grand Prismatic Kaplıcasına girmek pek mümkün değil. Derinliği 50, çapıysa 90 metre oluşundan mümkün olamayacağını anlayabilirsiniz. Yüzemezsiniz belki ama burada kendine çeken öyle bir atmosfer var ki ziyaret için bile gitmeye değer bence. Kendinizi başka bir dünyada hissetmek istiyorsanız yıllık izinlerinizi şimdiden ayarlayın, deniz-güneş-kum turlarından geri kalan tatil programınızı burada yapın. Grand Prismatic Kaplıcasının çevresindeki yürüyüş parkurlarında bu cennet köşesine karşı mis gibi bir doğada yürüyüşünüzü yapmayı unutmayın. Belki bir daha gitmek zor olabilir buraya, iyisi mi siz çekebildiğiniz kadar fotoğrafı her imkanınız olduğunda çekin. Şimdiden bol gezmeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder