2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Türkiye’nin Açık Hava Müzeleri



Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra Türkiye’deki doğal güzelliklerin, tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılıp halka sergilenmesini istemiş. Bu karardan sonra birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi kalıntılar tek tek tespit edilip açığa çıkarılmış. Tarihi geçmişi binlerce yıla dayanan bu kalıntılar halka açılarak herkes tarafından tanınan açık hava müzesi haline geldi. Yerli yabancı turistlerin akın ettiği bu müzeler ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelerek Türkiye tarihinin daha çok tanınmasına olanak sağladı. Şimdi Türkiye’nin açık hava müzelerine doğru yola çıkma zamanı.
Göreme Açık Hava Müzesi

Kapadokya’nın büyülü atmosferinde ziyaretçilerini ağırlayan Göreme Açık Hava Müzesi, ülkemizin en çok talep gören müzelerinde başı çekiyor. Kapadokya tatilinizde; Aziz Basil Şapeli, Yılanlı Kilise, Elmalı ve Tokalı Kilisesini görmeden turunuzu tamamlamayın. Muhteşem güzelliklere ayna tutan Kapadokya her mevsim ilgi odağı. Kapadokya Turları eşliğinde Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret edin.


Efes Antik Kent

Tarihi geçmişi M.Ö. 5000 yıla uzanan Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde konumlu. Artemis’in en büyük tapınağı olarak bilinen antik kent, içinde tiyatro, kütüphane ve daha birçok kalıntılar bulunduruyor. İzmir Otellerinde konaklayarak Efes Antik Kenti’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Nemrut Dağı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde olan Nemrut Dağı, ülkemizin can alıcı güzelliklerine sahip. Güneşin doğuşunu ve batışını harika bir şekilde yansıtan Nemrut, her yıl milyonlarca turiste kapılarını açıyor. Nemrut Dağı’na çıktığınızda Kommagene Uygarlığından kalan heykelleri ve anıt mezarlıkları göreceksiniz.


Hierapolis Antik Kenti

Ünü yurtdışına kadar yayılan antik kentin tarihi geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla dayanıyor. Sadece Pamukkale’nin değil, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri Hierapolis Antik Kenti. İçinde çok sayıda dini yapı ve tapınak göreceğiniz antik kent, Hristiyanların Anadolu’daki ana merkezi olduğu biliniyor. Pamukkale Turları ile Hierapolis Antik Kenti’ne tarihe yolculuk ederek, Pamukkale travertenlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.


Bergama Antik Kenti

Ünü dünyaya yayılmış ilk tedavi merkezimiz Bergama Antik Kenti, en çok turist çeken bölgelerimiz arasında. İzmir’de konumlu bu bölge Helenistik Dönemi’nden bu yana ismini tüm dünyada duyurdu. Dik antik tiyatrolar, kütüphane, kral sarayları, çeşmeler ve su yolları kalıntılarını içinde bulacağınız Bergama Antik Kenti’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.


Hattutaş

Hititlerin başkenti olan Hattutaş’ı, Çorum’un doğal güzellikleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan bu bölge, Kadeş Antlaşması’nın yazılı metninin bulunduğu tabletler ile büyük önem taşıyor.


Perge Antik Kenti

Turizm cenneti Antalya, sadece yaz tatili seçenekleriyle değil aynı zamanda tarihi yerleriyle de fazlasıyla talep görüyor. Perge Antik Kenti, Anadolu’dan Roma’ya uzanan kalıntılarıyla harika bir bölge. Çeşmeler, surlar, nekropol ve daha birçok kalıntıyı gözler önüne seren antik kenti ziyaret edip tarihi havasını yakından koklayabilirsiniz. Antalya Otelleri için yerinizi bugünden ayırtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder