2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GİRNE BÖLGESİ GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER




Kıbrıs’ta geçirmeye karar verdiğiniz tatilinizde konaklama seçimini Girne bölgesinde yapmanız, hem fiyat hem de konfor açısından daha uygun olacaktır. Girne civarında görülmesi gereken yerlerin tek bir rota üzerinde bulunması da, bu yerleri rahatça bulup anılarınıza eklemenizi kolaylaştıracaktır. Bu bölgede yer alan görülesi yerlerle Kıbrıs turumuza başlayabiliriz:


KARAOĞLANOĞLU ŞEHİTLİĞİ

Karaoğlanoğlu Şehitliği, Kıbrıs’ta ziyaret edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. Kıbrıs harekâtı sonucu yaşamını yitiren Türk askerlerinin anısına yapılan bu şehitlikte çok sayıda mezar bulunmaktadır. Burada bulunan mezarların hepsi Türkiye’nin dört bir tarafından çıkartmaya katılan askerlere ait olduğu için, kendi şehrinizden, ilçenizden hatta kasabanızdan bir şehidin mezarını ziyaret etme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca bu şehitliğin bulunduğu yerde bulunan köşk, çıkartmanın yapıldığı anda karargah olarak kullanılması nedeniyle şuan müze olarak sergilenmektedir. Köşkün bahçe kısmında ise geçmiş döneme ait askeri araçlar sergilenmektedir.


YAVUZ ÇIKARTMA PLAJI VE BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ANITI

Karaoğlanoğlu şehitliğine 5 dk uzaklık mesafesinde bulunan Yavuz Çıkartma Plajı’nın önemi, 20 Temmuz 1974 yılında Türk askerinin adaya denizden ilk ayak bastığı yer olmasıdır. Plajın hemen yanında bulunan Özgürlük Anıtı da askerin karaya ayak basması ile bölgenin esaretten kurtulmuş olmasını simgeler. Anıt askerlerin havadan paraşütle adaya indikleri nokta olarak da bilinmektedir.


MAVİ KÖŞK (KAÇAKÇININ KÖŞKÜ)

Rum lider Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun en büyük silah kaçakçısı Paulo Paolides tarafından özel olarak yaptırılan köşk, Kıbrıs’ta görülmesi gereken en önemli yerlerdendir. Bulunduğu şehri tüm açıdan gören köşkün en önemli özelliği, yanına gidene kadar adanın hiçbir noktasından görülemiyor olması. İçindeki ayrıntıların akla durgunluk verdiği köşkü, daha yakından tanımak için “Mavi Köşk” yazımızı inceleyebilirsiniz.


BELLAPAİS (BEYLERBEYİ KÖYÜ)

Bugünkü adıyla Beylerbeyi Köyü olarak bilinen Bellapais, Girne’de bulunan masalsı bir Akdeniz köyü. Muhteşem bir Akdeniz manzarasına sahip olan bu köy birçok ünlü yazarın yaşamak için yerleştiği bir köy olma özelliği taşıyor. Bellapais, tipik Rum evleri arasına gizlenmiş portakal ağaçları ve gün batımında oluşan muhteşem manzarasıyla, romantik çiftlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Tarihi Bellapais Manastırı’nın balkon kısmı Ada manzarasının en iyi olduğu yer olarak bilinmektedir. Eğer bir gün yolunuz bu şirin Akdeniz köyüne düşerse, dar sokaklarda sevgilinizin elini tutun, portakal ağaçlarının gölgesinde dinlenin ve mutlaka gün batımında eşsiz manzaraya karşı içkinizi yudumlayın.

BELLAPAİS MANASTIRI

Bellapais köyünde bulunan ve aynı isimle bilinen bu manastır, Gotik mimarinin Yakın Doğudaki en ünlü ve en güzel örneğidir. 1158-1205 yılları arasında inşa edilmiş olan manastır, bugün Fazıl Say gibi ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Beş Parmak Dağlarının eteklerinde yer alan Bellapais manastırını 3,5 TL ödeyerek gezmeniz mümkün. Manastırdan izlenebilen müthiş gün batımı manzarası bu bölgeye aşık olmanıza neden olabilir.


GİRNE KALESİ

Girne’nin Kuzey doğusunda yer lan Girne kalesi limana hakim konumuyla mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kalenin varlığına ilişkin ilk kaynaklar Üçüncü Haçlı Seferi anlatılarıdır. 1570 yılında Osmanlı ordusuna savaşsız teslim edilen kalenin bugün büyük kısmı tarih müzesi olarak sergileniyor. Kale içinde gezilebilecek yerler arasında Luzinyan dönemine ait zindan odaları, ST. George Kilisesi, Batık Gemi Müzesi, Venedik Kulesi ve Neolitik canlandırmaların bulunduğu odalar yer alıyor. Girne Kalesini daha yakından tanımak için “ Girne Kalesi” yazımızı inceleyebilirsiniz.

GİRNE YAT LİMANI

Girne’nin en turistik bölgesi olan liman, yoğun Kıbrıs turu arasında dinlenip, yemek yiyebileceğiniz ya da içkinizi yudumlayabileceğiniz bir bölge. Muhteşem deniz manzarasıyla birlikte kale surlarına yansıyan ışıklar burada geçireceğiniz zamanı unutulmaz kılacaktır. Limanda çok sayıda restoran, kafe&bar ve biraz ilerledikçe ünlü casinolar bulunuyor. Ayrıca buradan neredeyse saat başı düzenlenen tekne turlarına katılarak adayı bir de denizden deneyimleyebilirsiniz.



Makarios’un Sarayı

Kıbrıs Ortodoks Kilisesi başpiskoposu ve bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olan Makarios’un sarayı yine bu bölgede görülmesi gereken yerler arasındadır. Ulaşımı mümkün olmayan bu sarayı ancak Girne – Güzelyurt yolu arasında panoramik olarak görmek mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder