2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN EN RENKLİSİ <br>HOLİ FESTİVALİ SİZİ ÇAĞIRIYOR…

DÜNYANIN EN RENKLİSİ 
HOLİ FESTİVALİ SİZİ ÇAĞIRIYOR…

Dünyanın birçok yerinde baharın gelişi coşkuyla kutlanır. Her coğrafyada insanlar kendine özgü gelenekleriyle kutlamalar yapar. Baharı  müjdeleyen dönem Asya’nın turist çeken ülkesi Hindistan’da ise çok farklı şekilde yaşanıyor. Renkli görüntülerinin ortaya çıktığı ve Holi Festivali olarak adlandırılan bu etkinlik tüm dünyada gözlerin Hindistan’a çevrilmesini sağlıyor. O dönem Hindistan’a dünyanın her yerinden turistler geliyor ve bu heyecana ortak oluyor. Peki Holi Festivali ne zaman ve nasıl kutlanıyor? İşte Holi Festivaliyle ilgili bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabı yazımızda…

HOLİ FESTİVALİ NASIL KUTLANIYOR?

Hindistan, dünyanın en renkli festivaline ev sahipliği yapıyor. Holi Festivali adına yakışır bir şekilde gerçekleşiyor. Bu festivalde Hint halkı yüzlerini rengarenk boyuyor ve daha sonra bu boyaları birbirlerine atıyorlar. Bu şekilde insanların üzerine dökülen ve etrafa saçılan boyalar renkli görüntüleri ortaya çıkarıyor. Ortalık tam anlamıyla renk cümbüşü oluyor. Böylelikle bu boyalar, baharın gelişiyle başlayan çok renkliliği ve yeniden doğuşu simgeliyor.

FESTİVAL HANGİ DÖNEMDE GERÇEKLEŞİYOR?

Holi Festivali, Hindistan’da mart dolunayı hangi güne denk gelirse o gün başlıyor ve toplam 5 gün sürüyor. Renk cümbüşü içinde geçen festival Hint halkının yaşadığı her yerde kutlanıyor. Müzik aletleriyle yollarda dans ederek, şarkılar söyleyerek toplumun her kesiminden insan birbirine boyalar  atarak eğleniyor.

HOLİ FESTİVALİ’NİN ÇIKIŞ HİKAYESİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak Holi Festivali’nin Hint mitolojisinde de önemli bir yeri var. Mitolojiye göre, Kral Hiranyakaşipu, Hindu tanrısı Brahma tarafından ölümsüzlükle kutsanır. Ölümsüzlükle kutsanan kral, herkesten kendine itaat etmesini ister. Ancak bu duruma ilk önce kralın oğlu Prablah karşı çıkar ve bunun üzerine kral babası tarafından öldürülmek istenir. Kral planlar yapmasına rağmen bilge tanrısı Vishnu, kralın oğlunu kurtarır. Kralın son planı ise Prablah’ı kız kardeşi Holika’nın kucağında uyurken ateşe vererek öldürmektir. Ancak yine bilge tanrısının yardımıyla Holika’nın üzerindeki şal bir türlü yanmaz. Kardeşini korumak için üzerindeki şalı kardeşine veren Holika kendisini koruyamaz ve yanarak ölür. Bunun üzerine Bilgelik tanrısı Vishnu, Kral Hiranyakaşipu’yu öldürerek onun yerine oğlu Prablah’ı kral yapar. Kötülüğe karşı iyiliğin zaferi olan bu olayı anmak ve kutlamak Holi Festivalinin asıl amacıdır.
Perisos Turizm'in  ayrıcalıklı keşifler dünyası Rengarenk Holi Festivali Hindistan & Rajastan turuyla bu muhteşem anlara yerinde tanık olabilirsiniz. Bu turda ayrıca, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi ile kültürel anlamda en önemli şehirlerinden olan Agra, pembe şehir Jaipur, Doğu’nun Venedik’i olarak nam salan Udaipur ve jodhpur’u göreceksiniz. Agra’da Hindistan’ın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Tac Mahal’i yakından görmek paha biçilemez bir deneyim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder