2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AKDENİZ'İN GÜZEL İKLİMİ SİCİLYA




Tarih ve doğanın muhteşem uyumu, Akdeniz’in güzel iklimi, Etna Yanardağı’nın görkemli manzarası ve mafyasıyla ünlü Sicilya’yı baştan aşağı gezmek için sizi İtalya Turları arasında bulunan Sicilya Turları’na davet ediyoruz… İtalya’yı oluşturan 20 özerk bölgeden biri olan Sicilya, Akdeniz’in en büyük adasıdır. Bu ateşli coğrafyanın merkezi Palermo kentidir. O meşhur kasıp kavuran Etna Yanardağı, ülkenin doğusunda bulunmaktadır. Nüfusun büyük çoğunluğu Katolik olmakla birlikte, Palermo ve yörelerinde Bizans’tan bu yana varlıklarını sürdüren az sayıda Ortodoks yaşamaktadır.  Yunan, Roma, Bizans, Arap, Norman, Rönesans, dönemine ait çeşitli tarihsel eserler ve doğal güzellikler içeren adada, turizm hızlı bir gelişme gösteriyor. 
Peki, Sicilya’da nerelere gidilir neler yapılır? İlk durağınız elbette Etna Yanardağı’nın eteklerine kurulan Catania şehri olmalı. Antik Yunan ve Roma etkileri volkanik patlamalarda her ne kadar yok olsa da Orta Çağ ve sonrasında yapılan eşsiz mimariye sahip binalar ve anıtlar şehrin güzelliğini perçinliyor. Catania’da sizi ilk olarak şehrin simgesi Liotru ve Fil Çeşmesi karşılayacak. Sonrasında ise Duomo di Catania Katedrali’nin büyülü mimarisi karşısında kendinizi harika hissedeceksiniz. Bu şehirde gidilmesi gereken diğer önemli yerleri Collegiata Bazilikası, San Nicola l'Arena Benediktin Manastırı ve Üniversite Meydanı olarak sıralayabiliriz.  
Sicilyanın Agriento Bölgesinde yer alan Tapınaklar vadisi, şehrin güneyinde ki sırt boyunca uzanan beş yunan tapınağı dizisidir. tapınaklar genellikle iki bölgeye ayrılmıştır. Doğu Giriş alanı ve Batı bölgesi iki ana girişe bir yol ile ulaşılabilmektedir. Büyük Yunan sanatının ve mimarinin en seçkin örneklerinden ve aynı zamanda Sicilyanın ulusal anıtıdır. 
Cafelü Katedrali Sicilyanın merkezinde yer almaktadır. Katedralin önünde geniş bir teras bulunmaktadır. Rivayete göre burada kullanılan bazı yapı malzemelerinde Kudüsten getirilen topraklar kullanılmaktadır. Katedralin her bir ayrıntısı bir olguyu temsil etmektedir. Kuller papalığın gücüğünü ve otoritesini kıvrımlı yapısı ise zamanın akışını temsil etmektedir. 
Her bir köşesinden tarih ve kültür taşıyan Sicilya'da parklar, tapınaklar, müzeler ve çok çeşit doğal yapılar, kısaca bir turist olarak oraya ilişkin görmek isteyeceğiniz herşey var. Bir yere turist olarak gittiğinizde oranın tarihsel ve doğal tarihini öğrenmek için gezmek ve görmek istediğiniz herşey Sicilya'nın her şehrinde oldukça ulaşılabilir şekilde sizi bekliyor. Bir İtalya adası olmasına rağmen çoğu İtalya Bölgesinden daha büyük hatta birçok bölgenin yüz ölçümü olarak daha büyük. Dolayısı ile görmeniz gereken yerler birbirinden uzak şehirlerde olabilir ama burada göreceğiniz her şey kat ettiğiniz yola değecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder