2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AVRUPA’NIN GİRİŞ KAPISI: ROTTERDAM




AVRUPA’NIN GİRİŞ KAPISI: ROTTERDAM


Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a geldiniz ve turist yoğunluğundan biraz uzaklaşmak mı istediniz. O zaman sizi ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam’a davet ediyoruz. Dünyanın en büyük limanına sahip olan Rotterdam, Avrupa’ya açılan kapı olarak adlandırılıyor.


Hollanda tarihine hızlı bir bakış yaparsak, 2. Dünya Savaşı’nda Almanlara direniş gösteren tek şehir Rotterdam’dı. Kent, bomba altında kaldığı için neredeyse yok olmaya ramak kalmış. Şehirdeki binalar yerle bir edilmiş. Rotterdam’da sadece 3 bina ayakta kalabilmiş. Bunlar; belediye binası, postane binası ve New York Oteli… Buradan da anlaşılacağı gibi çok eski bir yapıyla karşılaşmanız mümkün değil.


İLGİNÇ MİMARİLİ KÜBİK EVLER


Rotterdam’da yapılan yeni binalar oldukça ilgi çekiyor. Özellikle mimarisiyle dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz kübik evleri ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. 45 derecelik açıyla yapılan evler şehrin merkezinde adeta parlıyor. Bir kısmı kullanılan evleri dilediğiniz takdirde ziyaret edebiliyorsunuz.





SIRADIŞI BİR PAZAR YERİ: MARKTHALL


Rotterdam’da kübik evler gibi değişik bir mimariye sahip olan bir diğer yapı da Markthall alışveriş merkezi. Burası modern mimariyle yapılmış üstü kapalı bir pazar yeri. Pazarın en ilgi çeken kısmı da boyalı tavanı. Meyve sebze figürleriyle boyanmış olan pazarda aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca pazardaki restoranlarda da yemeğinizi yiyebilirsiniz.





ERASMUS’UN MERKEZİ


Rotterdam aynı zamanda Erasmus’un merkezidir. Şehirde birçok yapının adının Erasmus olduğunu da göreceksiniz. Erasmus Üniversitesi, Erasmus Köprüsü bunlardan sadece birkaçı. Özellikle köprü, şehrin sembolü haline gelmiştir. Rotterdam’ın en uzun köprüsü olan Erasmus Köprüsü’nün altında yer alan dükkanları da alışveriş için kullanabilirsiniz.





AVRUPA’NIN KÜLTÜR BAŞKENTİ


Dünyanın en büyük limanına sahip olan Rotterdam’a yılda 30 bin geminin geldiği belirtiliyor. Hollanda’nın zengin şehirlerinden olan Rotterdam genellikle temiz ve kültürel bir şehir. Burası aynı zamanda Avrupa’nın kültürel başkenti olarak adlandırılıyor. Kent, festival ve kültürel etkinliklere sıkça ev sahipliği yapıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder