2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünyanın En Güzel Doğa Parkları






Doğanın en güzel yüzünü gösterdiği noktalarda bulunan bu parklar, güzel atmosferleriyle kartpostal karelerini süsler.

10. Hortobagy – Macaristan



Macaristan’ın ilk milli parkıdır ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük merasıdır. Geniş bir yeşil alana sahiptir. Nesli tükenmekte olan kuşlara ve atlara ev sahipliği yapmaktadır.



9. Canadas Del Teide (Teide Yanardağı) – İspanya



3.718 metre yüksekliği ile Kanarya Adaları’ndan Tenerife’nin en yüksek noktasıdır ve İspanya’nın en yüksek dağıdır. Yeryüzünün en yüksek ada volkanıdır.



8. Pilitvice Gölleri – Hırvatistan



Hırvatistan’ da yer alır. Göl mavi ve yeşili tüm tonlarıyla ziyaretçilerine sergilemektedir.


7. Jostedalsbreen – Norveç



Norveç’te Avrupa karasının en büyük buzuludur. Kuzey-güney istikametinde 100km, doğu-batı istikametinde de 15’er km’lik bir alana uzanır.Macera tutkunlarını yoğun ilgisine uğrar.


6. Timanfaya – İspanya



İspanya’da bulunmaktadır. Timanfaya aktif yanardağının oluşturduğu çok sayıda kraterler ve sıra dışı kayalıklar bulunmaktadır. Yer altı sıcaklığı 1000 dereceye kadar çıkmaktadır. 


5. Büyük Kanyon – ABD


Amerika Birleşik Devletlerinin Arizona sınırlarında bulunmaktadır. Kanyon, Kolorado Irmağı’nın kanalı milyonlarca yılda yarmasıyla oluşmuştur. Derinlikleri 1600 metrelere kadar ulaşan bu kesiklerde Dünya’nın 2 milyar yıllık tarihi bulunmaktadır. 

4. Berchtesgaden – Almanya



Almanya’nın güney ucunda, Avusturya sınırında bulunur. Berchtesgaden Alpleri bölgesi, koruma amacıyla 1978 yılında milli park ilan edilmiştir.


3. Iguazu – Arjantin ve Brezilya



Brezilya ve Arjantin topraklarında bulunur. Çok çeşitli hayvanlara ve bitkilere ev sahipliği yapmaktadır. Yaban hayatı için geniş bir yelpazeye sahiptir.


2. Göreme – Türkiye



Peri bacaları, mağara evleri ve düzenlenen balon turlarıyla dünyanın heryerinden insanları kendine çeker Göreme Milli Parkı’mız. 1985 tarihinden bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır.


1. Snowdonia – Galler



Büyük Britanya’ya bağlı Wales’de bulunan Snowdonia bölgenin en eski doğal yaşam alanlarındandır. Park Snowdan Dağı’nda yer almaktadır. Göller ve nehirler burayı mükemmel bir hale getirmiştir.838 farklı doğal meydanı vardır. 1951 yılında milli park ilan edilmiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder