2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MUHTEŞEM SİCİLYA HİKAYELERİNİN BAŞKENTİ PALERMO

MUHTEŞEM SİCİLYA HİKAYELERİNİN BAŞKENTİ PALERMO


İtalya’nın güneyi ile kuzeyini birbirinden ayıran genel özelliklerin belkide en belirgin olduğu bölgedir Sicilya bölgesi. Tutkulu davranışları, saman alevi gibi yanıp sönen öfkeleri, coşkuları ve olanca sıcakkanlılığıyla sana kendini tam olarak evinde hissettirir Sicilyalılar. Tüm şehir ve kasabalarında deneyim edebileceğin bu duyguların başkenti ise Palermo’dur. Yıllarca kanlı mafya hesaplaşmalarıyla dünyanın gündemine girmiş olan bu şehirde hikayelerinin filmleştirildiği bu hesaplaşmalardan pek bir eser kalmamış. Ama aradığın şey Sicilya’nın dünya çapında ün salmış marjinal ruhuysa Palermo kesinlikle doğru adres. Sadece sokaklarında yürüyerek keşfedebileceğin Sicilya ruhunun biraz daha derinlerine inmek istersen de Palermo’da görmen gereken yerler şöyle;
KAPUÇİN MANASTIRI
Palermo’ya hızlı bir giriş yapmak istersen Kapuçin Manastırı, ihtiyaç duyduğun adrenalini şehrin ruhuyla birlikte kolayca verecektir sana. Dünyanın en büyük ölüm müzesi olarak bilinen bu manastırda dünyanın en eski mumyalama yöntemlerinden birini herhangi bir perde ya da korunaklı bir cam olmadan görme ve deneyim etme fırsatı bulacaksın.  İçinde yaklaşık 800 cesedin bulunduğu ve 2000 tanesinin bir dokunuş mesafesinde sergilendiği manastırın hikayesi ise şöyle;
Kapucin
Kapuçin tarikatına mensup keşişler yeni keşfettikleri mumyalama yöntemlerini tarikatın ileri gelenlerini ölümsüzleştirmek için kullanmaya başlar. Zamanla tarikatın yaptırımlarını arttırmak için ölümle cezalandırılan tarikat üyelerinin cesetleri de aynı işleme tabi tutulur. Bu şekilde sürekli genişleyen yelpaze zamanla farklı farklı anlamlar da kazanarak devam etmiş.
Kapucin_Manastiri
MASSİMO TİYATROSU
Sicilya ruhunu en iyi yansıtan filmlerden biri hiç şüphe yok ki, The God Father yani Baba’dır. Baba filminin 3. serisinin en can alıcı sahnesi Palermo’nun merkezinde bulunan Massimo Tiyatrosu’nda çekilmiş. Michael Corleone’yi hedef alan suikastte babasının önüne atlayarak kendini feda eden kızının vurulma anını merdivenleri görür görmez hatırlayabilirsin. Tiyatro aynı zamanda Neo-Klasik dönemin en güzel mimari örneklerinden biri olma özelliği taşır.
Massimo_Tiyatrosu
VİA MAQUEDA
Palermo’nun en işlek caddelerinden biri olan Via Maqueda, hem hemen başında Massimo Tiyatrosu yer aldığı için hem de yolun sonu Qattro Canti Meydanı’na çıktığı için şehri ziyaret eden herkesin mutlaka bir kez yürüdüğü güzergah olma özelliği taşıyor. Palermo şehir hayatına ve şehrin genel mimari tarzına dair en iyi ipuçlarını bu cadde de bulmak mümkün. Via Maqueda aynı zamanda alışveriş için de uygun bir nokta.
Erman Balak
QATTRO CANTİ MEYDANI
Şehrin en ünlü iki caddesi olan Maqueda Caddesi ile Corso Vittorio Emanuele Caddesi’nin kesiştiği yere geldiğinde, hayatın boyunca görebileceğin en mütevazı ama bir o kadar da gösterişli bir meydanın hemen ortasında bulacaksın kendini. Tek yapman gereken şey ise meydanı çevreleyen birbirinden ayrı 4 yapıyı görebilmek için bulunduğun yerde dönerek bir çember yapmak. Meydanı çevreleyen 4 ayrı yapı, birbirinden güzel 4 çeşmeyi, çeşmelerin hemen üstünde 4 ayrı mevsimi simgeleyen heykelleri, onların üstünde bulunan kral heykelini ve en üstte bulunan aziz heykellerini bünyesinde barındırıyor. Bu dört binayı doya doya seyretmek için etrafında onlarca kez döneceğini tahmin ederek söylüyorum; bulunduğun noktanın aynı zamanda araç trafiğine açık işlek bir cadde olduğunu unutma.
Quattro Canti
UTANÇ ÇEŞMESİ
Palermo’da turistler tarafından en çok ziyaret edilen yapılardan biri de ünlü Utanç Çeşmesi. 16. yüzyıldan kalma bu çeşmenin adı, üzerinde yer alan çok sayıda heykelin çıplak olmasından geliyor. Daha doğrusu ismin buradan geldiği iddia ediliyor. Hayvan ve Deniz Tanrısı’nın ana figürler olduğu Utanç Çeşmesi’nde bunların dışında kalan diğer heykeller sıradan erkek ve kadın figürleriden oluşuyor.
PALERMO KATEDRALİ
Palermo’nun en görkemli ve en sıra dışı mimariye sahip yapısı ise Palermo Katedralidir. 11. yüzyılın sonlarında bazilika olarak inşa edilen, daha sonra ise camiye çevrilen Palermo Katedrali, bugün Avrupa’nın en büyük 3. Katedrali olarak biliniyor. Katedralin giriş kısmında ve Kuran-ı Kerim’den alıntılar bulunan kabartma katedralin içine girmeden kaçırılmaması gereken ayrıntılar arasında. Katedralin içi ise en az dışı kadar görkemli. Hatta Sicilya krallarının mezarları dahi bu katedralde. Katedralin içini gezdikten sonra bahçesini de turlamayı unutma.
Palermo_Katedral'i

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder