2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SİCİLYA’DA FARKLI BİR ROTA: SİRACUSA

SİCİLYA’DA FARKLI BİR ROTA: SİRACUSA


Sicilya denildiği zaman akıllara hemen Palermo ve Katanya geliyor. Ama bunun yanına bir de Sicilya’nın saklı kalmış şehri Siracusa’yı da eklerseniz ülkenin tamamına hakim olabilirsiniz. Şehrin adı dilimizde Siraküza olarak okunuyor. Siracusa, Katanya’nın güneyinde yer alıyor. Tarihi bir kent olarak biliniyor. Antik Yunan döneminde şehrin kurulduğu söyleniyor. Ayrıca bilim adamı Arşimet bu şehirde doğmuş. Şehri daha iyi tanıyabilmeniz için sizlere Siracusa’da gezilecek yerler hakkında bir yazı derledik. İşte Siracusa’da gezilecek yerler:

ARKEO PARK TURU

Siracusa, Sicilya’ın tarihi bir şehri. Bu bölgede görebileceğiniz çok fazla tarihi yapı var. Bu yüzden Siracusa’da Arkeo Park turu yapmanızı kesinlikle öneriyoruz. Bu tur içerisinde göreceğiniz yerlerden biri Roma Amfitiyatrosu. Burası 3.yüzyılda kayaların oyulması ile yapılmış çok eski bir yapı. Günümüze büyük bir kısmı ulaşmış. Ama tabii zamanla tahribata uğradığı da açıkça görülüyor.
Şarabın Tanrısı olarak mitolojide bilinen Dionysos’un Kulakları Mağarası da Siracusa’da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Bu mağaraya adı kulağa benzediği için bu şekilde konulmuş. Efsaneye göre Dionysos, bu mağarayı düşmanlarını koyduğu bir hapishane olarak kullanırmış. Hatta yukarıda bu düşmanlarını dinlermiş. Mağaraya gittiğinizde de içerisi çok büyük olduğu için sesinizin yankılandığını duyacaksınız. Mağara 20 metreden fazla bir yüksekliğe sahip. Ayrıca Nymphe Pınarı Mağarası, Apollo Tapınağı, Zeus Tapınağı ve Athena Tapınağ’nı da gitmişken görmenizi öneririz.

DUOMO KATEDRALİ

Şehirde bembeyaz yapısı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Mimarisi ile tüm turistlerin ilgi odağı halinde. Yapının dışında heykeller konumlandırılmış. Duomo Meydanı çok büyük bir yer değil. Ama beyaz renkli yapılar ile insanın içini açıyor. Ayrıca çok güzel göründüğünü de söylememezlik yapmayalım.
Meydan üzerinde Palazzo Arcivescovile, Palazzo Beneventano del Bosco ve Chiesa di Santa Lucia alla Badia Kilisesi bulunuyor. Dilerseniz bu kiliseleri de gezebilirsiniz.

FONTE ARETUSA

Aretusa Pınarı olarak da bilinen Fonte Aretusa, turistlerin en çok tercih ettiği yerler arasında. Burada birbirinden farklı bitkileri ve ağaçları görebilirsiniz. Siracusa’ya köprü ile bağlı Ortigia Adası’nda yer alıyor. Burası aslında bir pınardan çok göle benziyor. İçerisindeki ördekleri ve balıkları yüzüşünü izlemek bile sizlere huzur veriyor.

ARETHUSA ÇEŞMESİ

Siracusa’daki Arethuse Çeşmesi’ni ilk gördüğünüz zaman Roma’da bulunan Aşk Çeşmesi’ne benzetebilirsiniz. Çünkü bu çeşmenin içerisinde de heykeller bulunuyor. Burası da Ortiga Adası’nda konumlanıyor. Şehirde yer alan en güzel yapılardan bir tanesi. Siracusa turu yapanların mutlaka gelip görmesi gereken yerlerden. Heykeller muhteşem bir şekilde yapılmış ve çeşmenin içerisine yerleştirilmiş.

SİRACUSA’DA NE YENİR?

Sicilya’nın ünlü Granite adında bir tatlısı var. Bu tatlıyı Duomo Meydanı yakınlarında bulunan Pasticceria Artale ismindeki pastanede yiyebilirsiniz. Meydanın çevresinde pek çok yeme içme mekanı bulunuyor. İtalyan mutfağının en ünlü yemekleri olan makarna ve pizzayı bir de Sicilya’nın Siracusa şehrinde yemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca La Siciliana restoranında yemekleri daha uygun fiyata yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder