2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Muhteşem Sıcak Su Kaynakları






Şifalı su kaynakları yeraltının bize sunduğu güzelliklerden biridir. Birçok kişi rahatlamak ve arınmak için bu sıcak su kaynaklarını ziyaret eder. Görüntüleriyle bile ruhunuzu ferahlatan kaplıcalara bir göz atmanız gerek!

10. Beppu



Japonya’nın güneyinde yer alır. Sıcak su kaynakları ve gayzerler turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Sayısı 2 bin 500’ü aşkın kaplıcaları ve 9 farklı su çeşidi sayesinde Beppu şehri kaplıca alanında bir dünya rekoruna imza atıyor. Her yıl 4 milyonu aşkın turisti kendine çekmektedir. Ziyaretçiler burada sıcak kumlara gömülüp şifalı sularda tedavi arar.


9. Banjar



Banjar şifalı suları, Bali’nin güneybatısında bulunmaktadır. Banyo alanları şifalı suların çıkış alanlarına göre ve Bali kültürel öğeleri düşünülerek inşa edilmiş. Ağzından sular dökülen 7 ejderha ilk bakışta misafirleri karşılıyor. Sülfür açısından çok zengin olan suları özellikle romatizma hastaalrı için tavsiye ediliyor.


8. Jigokudani Maymun Parkı



Jigokudani Maymun Parkı, Japonya’nın Shimotakai ilçesi, Nagano bölgesinde yer alıyor. Shikakogen olarak da biliniyor. Bu Joshinetsu Kogen Ulusal Park’ın bir parçasıdır. Jigokudani, “Cehennem Vadisi” anlamına geliyormuş. Bunu nedeni dik yamaçların ve sık ormanların iç içe geçtiği bir atmosferde donmuş yüzeydeki yarıklardan çıkan kaynayan sular ve buharlar. Jigokudani’nin yüksekliği 850 metre. Vadi içinden gidildiği için 2 kilometre yol sonunda buraya ulaşılabiliyor. Yılın üçte birinde karlarla kaplı olan bu bölge, kar yağmaya başladığında sevimli konuklarını ağırlamaya başlıyor. Kar maymunları nesillerdir kışın buraya geliyor ve buranın zevkini çıkarıyorlar. Gündüz maymunlar sıcak suyun içinde oturuyorlar, geceleri ise ormana geri dönüyorlar.


7. Gellert Termal Suları



Macaristan’da yer almaktadır. Art Nouveau mimarisi, Art Deco detayları, mermer kolonları ve rengarenk mozaikleriyle bir hamamdan çok daha fazlasını sizlere sunuyor. 1918 yılında açılan tesis, kalsiyum, magnezyum, sülfat ve sodyum açısından zengin olan şifalı sularının iyileştirici etkisi nedeniyle Gellert’in sadece tedavi amaçlı kullanılan özel bir terapi bölümü de mevcuttur.


6. Mammoth Kaplıcaları



Mammoth Kaplıcaları , Yellowstone Ulusal Parkı’nda bulunur. Dünyada en çok karbonatı bünyesinde barındıran kaplıcalardır. Bu kaplıcaların en önemli özelliği binlerce yıldır ufak miktarlarda biriken kalsiyum karbonatın oluşturduğu traverten görünümlü teraslardır.


5. Kan Gölü Kaplıcaları



Bu kaplıca Japonya’da bulunan kırmızı sulardan biridir. Suyu aşırı sıcaktır bu nedenle insanlar ancak izlemek ile yetinebilirler, Suyun sıcaklığı 78 santigrat derecedir. Bu nedenle insanların girmesi için müsait değildir. Sudaki demir seviyesinin yüksek olması sebebiyle kırmızı renge bürünen sular kesinlikle görülmesi ve fotoğraf çekilmesi gereken bir yerdir.


4. Blue Lagoon



Blue Lagoon (Mavi Göl) İzlanda’nın Reykjanes bölgesindeki Grindavík köyünde yer alır.İzlanda’da en çok turist çeken yerlerden biridir. Kaplıcanın yıl boyunca ortalama 37-39 derece arasında değişen sıcak sularının yanı sıra Silis ve Sülfür bakımından zengindir. Bu tür sular bir çok deri hastalığına iyi gelmektedir. Pek çok mineral açısından zengin olan bu suların sedef gibi cilt rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılmaktadır.


3. Pamukkale



Denizli’de bulunan ve UNESCO tarafından belirlenen Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale, kaplıca suları ve travertenleriyle dünyanın en egzotik yerlerinden biridir. Beyaz havuzlarıyla tam bir güzellik abidesidir. Türkiye’nin en gözde turistik merkezleri arasında yer alır.


2. Huanglong



Kelime olarak “Sarı Ejder Dağı” anlamına gelir. Min sıradağlarının güney ucunda bulunan bölge; renkli gölcükleri, karstik şekilleri, şelaleleri, karlı dağları, ormanları, vadileri ve tarihi tapınaklarıyla ünlüdür. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret etmektedir.


1. Büyük Prizmatik Kaplıca



Büyük Prizmatik Kaplıca, Yellowstone Ulusal Parkı’nda bulunur. Dakikada 71 °C sıcaklıkta 560 galon sıcak su yer altından yukarıya çıkmaktadır. 9 bin km2‘lik alanı kaplayan ve 10.000 üzerinde gayzer, kaplıca, çamur göleti ve sıcak su kaynağına sahiptir. Yellowstone’un en çok beğenilen özelliği ise, maviden yeşile; sarıdan turuncuya değişken renklere sahip oluşudur. Kırmızıdan yeşile kadar pek çok renkte görünmesinin sebebi ise mineral açısından zengin bu suda yaşayan alg ve bakterilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder