2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

RUSYA’NIN BAŞKENTİ MOSKOVA’YI YAKINDAN TANIMAYA NE DERSİNİZ?

RUSYA’NIN BAŞKENTİ MOSKOVA’YI YAKINDAN TANIMAYA NE DERSİNİZ?

Rusya’nın başkenti Moskova, 900 yıla yakın bir süredir ülkeye başkentlik yapıyor. Köklü bir geçmişe sahip olan şehir turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Şehirde gezilebilecek birbirinden ünlü tarihi yapılar bulunuyor. Sizler için Moskova’da gezilecek yerleri kaleme aldık. İşte Moskova’da gezilecek yerler:

TARİHİ KIZIL MEYDAN

Moskova’nın tarihi açıdan zengin ve ünlü bir meydanı olan Kızıl Meydan tüm turistlerin popüler mekanlarından biri. Hem tarihi açıdan büyük bir önemi var. Hem de meydanın çevresinde gezilecek önemli yerleri barındırıyor. Tarihinden bahsedecek olursak şehrin temelleri bu meydanda atılmış. Meydan çevresinde Kremlin Sarayı, Aziz Vasili Katedrali, Milli Tarih Müzesi ve büyük alışveriş merkezi Gum yer alıyor.

MOSKOVA’NIN SİMGESİ KREMLİN SARAYI

Kızıl Meydan’da yerini alan önemli bir saray. 1140’lı yıllarda yapılmış Kremlin Sarayı günümüze kadar gelmeyi başarmış. Bu sarayda Çarlar kalıyormuş. Taç giyme gibi önemli törenleri de yine bu sarayda gerçekleştiriliyormuş. Bu sarayın çan kulesinde dünyanın en büyük çanı bulunuyor. Kule 81 metre yüksekliği ile ilk yapıldığı zamanlarda Rusya’nın en uzun yapısı olma özelliği taşıyordu.

MASALSI BİR MİMARİSİ İLE AZİZ VASİLİ KATEDRALİ

Bizce meydandaki en çok dikkat çeken yapı Aziz Vasili Katedrali. Mimarisi ve yapının dışında kullanılan renkler herkesin ilgisini çekiyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu yapı 1560’lı yıllarda Korkunç Ivan tarafından yapılmış. Ayrıca bu katedral Bakire Meryem Şefaat Katedrali olarak da biliniyor.

VİLADİMİR İLYİÇ LENİN’İN MOZOLESİ

Kızıl Meydan’da yer alan bir başka yapı ise Lenin’in Mozolesi. Cuma, Pazar ve Pazartesi kapalı olan bu yer diğer günler ise sadece 3 saat açık kalıyor. Bu yüzden gitmeden önce açık olduğu zamanları öğrenmenizi tavsiye ederiz. Burada eskiden Sovyetler Birliği’nin kurucusu olan Lenin’in naaşı bulunuyor.

RUSYA’NIN BÜTÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ GUM

Kızıl Meydan’da yer alan bir başka büyük yapıda Gum. Burası Rusya’nın en büyük alışveriş merkezi. Burası 120 yıldan fazladır ayakta duruyor. Günümüzdeki alışveriş merkezlerinin mimarisine bakacak olursak burayı dışarıdan bir alışveriş merkezine benzetmek neredeyse imkansız. İçeride bulunan dükkanlardan çeşitli hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Rusya’da en popüler hediyelik eşyalar arasında matruşka bebekler yer alıyor.

ÜNLÜ ARBAT CADDESİ

Eski ve Yeni olmak üzere iki caddeden oluşan Arbat, Moskova’da gezilecek yerlerin başında geliyor. Bu caddeler araç trafiğine kapalı ve cadde üzerinde çok sayıda restoran, cafe ve dükkan bulunuyor. Ayrıca uygun fiyatlarla alışveriş yapabileceğiniz bir adet devlet mağazası da mevcut. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder