2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SEYAHAT TUTKUNLARININ GÖZDE ROTASI: KÜBA

SEYAHAT TUTKUNLARININ GÖZDE ROTASI: KÜBA
Küba, rengarenk atmosferi ile turistlerin gözde rotaları arasında yer alıyor. Hatta UNESCO’nun yapmış olduğu bir araştırmaya göre Küba, dünyada en çok görülmek istenen ülkeler arasında bulunuyor. Küba’da gezilmesi gereken birbirinden güzel şehirler var. İşte içinizi ısıtacak Küba’nın mutlaka gezilmesi gereken şehirleri:

HAVANA

Küba’nın başkenti Havana’da Atatürk büstü olduğunu biliyor musunuz? Hatta büstün üzerinde Türk İnkılabının en temel ilkesi olan “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” hem İspanyolca hem de Türkçe olarak yazılmış. Uzun yıllar boyunca İspanya’nın hakimiyeti altında kaldığı için şehrin her yerinde İspanyol esintilerini görebilirsiniz.
Plaza de La Revolucion adındaki Devrim meydanı dünyanın en büyük meydanlarından biri olma özelliği taşıyor. Bu meydanda sömürge döneminde İspanyollar ile çatışırken ölen Jose Marti’nin anıtı bulunuyor. 1 Mayıs tarihinde buraya gelirseniz meydandaki işçilerin yaptıkları kutlamalara katılabilirsiniz. Şehirde gezmeniz gereken başka bir yer ise şehri panoramik olarak görebileceğiniz Morro Kalesi. Bu kaleden şehrin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Küba’nın ünlü purolarından almak istiyorsanız eğer Vinales Vadisi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu tütünlerin yetiştiği vadi UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunuyor. Vadiden sonra Pinar del Rio’ya geçerek puroların resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını izleyebilirsiniz.

CAYO SANTA MARIA

Cayo Santa Maria, Küba’da kum, deniz ve güneşin keyfini doya doya çıkarabileceğiniz bir ada. Adaya girerken pasaport kontrolü yapılıyor. Bu nedenle pasaportunuzu hiç bir zaman yanınızdan eksik etmemenizi öneririz. Adanın muhteşem bir doğası var. Bembeyaz kumlar ve tabii ki masmavi denizi ile gelen turistleri kendisine aşık ediyor.

REMEDIOS

Cayo Santa Maria’ya 50 kilometre uzaklıkta konumlanan Remedios Kasabası, Küba’da gezilecek yerlerin arasında bulunuyor. Kasabanın en ünlü yapısı Iglesia San Juan Bautista de Remedios. Burası korsanlar ve sonrasında sömürgecileri kendine çeken bir kilise. Kilisenin tam 13 tane altın kemeri bulunuyor.

SANTA CLARA

Santa Clara, Küba Devrimi’nde önemli rol oynayan bir şehir. Şehirde görmeniz gereken yerler arasında Che Müzesi bulunuyor. Müze adeta turistlerin akınına uğruyor. 1967 yılında öldürülen Che Guevara’nın naşı bu müzede bulunuyor. Ayrıca burada Che’nin heykelini yakından görebilirsiniz.

TRİNİDAD

Burası Küba’nın küçük bir kasabası. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer bulunan bu kasabada 1850’li yılların mimarisini üzerinde taşıyor. Eski yapıların arasında zamanda yolculuk yapacağınıza eminiz. Bu kasaba, Latin Amerika’nın en popüler destinasyonları arasında yerini alıyor. Kasabada ulaşım için at arabaları ve taksi bisikletleri kullanılıyor. Ama biz yürüyerek kasabayı turlamanızı tavsiye ederiz. Çünkü görmeniz gereken birbirinden güzel evler var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder