2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ENDÜLÜS’ÜN PARLAYAN ÜÇ YILDIZI






Endülüs, İspanya’nın güneyinde yer alan özerk bir bölge. Ülkenin en büyük bölgesi olma özelliğine sahip. Başkenti Sevilla olan bölgenin, diğer büyük şehirleri arasında Granada ve Cordoba bulunuyor. Bu üç şehir Endülüs’e gelen turistler tarafından en çok ziyaret edilen rotalar arasında. Sevilla, Granada ve Cordoba şehirleri içlerinde birbirinden farklı güzellikleri barındırıyor. Gelin bu üç şehre yakından bakalım…


ENDÜLÜS’ÜN BAŞKENTİ SEVİLLA



Endülüs bölgesinin en büyük, İspanya’nın ise dördüncü büyük şehri olan Sevilla’da gezilecek yerler çok fazla. Endülüs döneminin en önemli yapılarından olan Alcazar Sarayı’nı, şehrin Altın Kule’si Torre del Oro’yu, çan kulesi Giralda’yı ve turistlerin en gözde meydanı olan Espana’yı gezebilirsiniz. Meydanda bulunan restoranlardan İspanyol mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan paellayı yemenizi öneririz.



Ayrıca cami olarak yapılan ama Müslümanların elinden alındıktan sonra gotik tarza çevrilerek kilise haline getirilen Sevilla Katedrali’ni de gezebilirsiniz. Sevilla dört mevsim rahat rahat gezebileceğiniz bir yer. Sıcak bir iklime sahip olduğu için kış aylarında da tercih edebilirsiniz.

EL HAMRA SARAYI İLE GRANADA



Granada birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu nedenle şehirde farklı uygarlıklardan kalmış yapılar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi İslam sanatını yakından görebileceğiniz ünlü El Hamra Sarayı. Bu yapı I.Muhammed zamanında yapılmış. İsmi ise yapımında kullanılan kırmızı kil Alhambra’dan geliyor. Şehirde diğer görmeniz gereken yerler arasında mimarisi ile gönlünüzü fethedecek Granada Katedrali, Arap Mahallesi Albaicin ve Albaicin’in doğusunda yer alan turistlerin popüler yerleri arasında Sacromonte Mahallesi bulunuyor.



Granada’da ne yenir diye soracak olursanız eğer size tapasları önereceğiz. Endülüs mutfağının en ünlü atıştırmalıklarından biri. Ayrıca tapas İspanyol mezelerinden en bilinenlerinden biri. Herkes kendi zevkine göre bir tapas bulabilir. Tapasların farklı farklı çeşitleri bulunuyor.

CORDOBA



Cordoba, Granada’ya yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta bulunuyor. İslam etkilerini yakından görebileceğiniz bir başka şehir. Cordoba zamanında Romalılar ve Emeviler’e ev sahipliği yapmış. Cordoba’da gezilecek birbirinden görülmeye değer tarihi yer bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Roma Köprüsü. Bu yapı ilk Romalılar tarafından yapılmış. Ama Emeviler şehri aldıklarında köprüyü restore etmişler.

Bunun dışında şehirde görülmesi gereken yerler arasında Kraliyet Sarayı, Endülüs Müzesi ve Viana Müzesi bulunuyor. Ayrıca şehrin adı Kurtuba olarak da biliniyor. Cordoba’nın kent merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini alıyor. Bu önemli listeye şehir adını 1984 yılında yazdırmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder