2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünyayı Gezmeye Nereden Başlamalı?



İstanbul’da yaşayan veya ziyarete gelmiş her kişinin, en az bir kere duyduğu cümledir: “İşte şurası da Avrupa kıtası.” Sahilden bakarken gördüğünüz yer gerçekten Avrupa olabilir ama vapura atlayıp da karşıya geçtiğinizde hiç de yeni bir kıtaya gelmiş gibi hissedemezsiniz. Sokaklar, insanlar, konuşulan dil, renkler, mimari yapılar, dükkanlar… Hepsi birbirinin aynı gözükür. Ve içinizden geçirirsiniz, “Ben dünyayı gezmek istiyorum.”

Dünyayı gezmek… Tam tamına 6 kıta ve 206 ülkeden oluşan gezegenimizden bahsediyoruz. Sanki o kadar da kolay değil gibi. Her taraftan duyduğunuz şehir isimleri, uçak biletleri, vize işlemleri, yabancı dil sorunu, bütçemizde kaplayacağı alan vs. birçok sorun varmış gibi gözüküyor. Ama aslında dünyayı gezmeye nereden ve nasıl başlayacağınızı bildikten sonra pek de zor değil.

Her şeyden önce gezmek, farklı kültürler, yaşamlar görmek, yeni deneyimler edinmek, yeni lezzetler tatmak, bizden uzak tarihlerin izlerini sürmek demektir. Sınırdan dışarı attığınız her adım, sizin için dünyanın keşfedilmemiş yeni bir parçası. İlk adımlarınızı atın, hem tahmin ettiğinizden kolay olduğunu göreceksiniz hem de daha dönüş yolunu tutmadan bir sonraki seyahat planınızı yapacak kadar rahatlamış olacaksınız.

Önce kapı komşunuzdan başlayın: Yunan Adaları


Kaç defa Ege sahillerinden karşıya bakıp Yunan Adaları’nı izlediniz? Bazen yüzme mesafesindeymiş kadar yakın duran Yunan adaları sayesinde, arabayla giderken birden radyoda çalmaya başlayan Yunanca şarkılar, senelerdir bizi kendi topraklarına davet ediyor. “Yunan Adaları da yurt dışı mı sayılırmış!” demeyin sakın, aynı denize komşu, hem de kapı komşusu kadar yakın yaşamların birbirinden ne kadar farklı olduğunu görünce şaşıracaksınız. Çoğu zaman vizeyle bile uğraşmanıza gerek kalmadan Ege’nin yaramaz sakinleri olan adaları ziyaret edebilirsiniz. Hem kolay, hem yakın hem de hesaplı bir keşif olacak seyahat listenizin en başına rahatlıkla ekleyebilirsiniz.


İstanbul kapısından geçin: Belgrad


İstanbul kapısı? Belgrad? Belgrad Sırbistan’ın başkenti değil miydi? Evet doğru. Fakat Belgrad bazen o kadar bizden ki, Osmanlılar tarafından inşa edilen Belgrad kalesinin ana kapısının ismi Stambol Kapiya (İstanbul Kapısı). Balkanlar’ın en gözde şehriyle tarihin bir noktasında yaşamlarımız kesişmiş olsa da, geçen yüzyıllar onu bambaşka yerlere taşımış. Şimdilerde ise uygun fiyatlı konaklama imkanları, zengin tarihi dokusu, eğlence hayatı ve sıcak insanları ile en gözde seyahat noktalarından biri. Belgrad, vizesiz seyahat edebileceğiniz, Avrupa ve Balkanlar’ı aynı anda deneyimleyebileceğiniz ve ucuz uçuş seçenekleri ile oldukça hesaplı ve keyifli bir keşif noktası.


Karadenizli komşu: Batum


Fazla uzağa gitmek istemiyorsanız, eski Sovyetler Birliği’ne bir bakıp çıkmak istiyorsanız ve aynı zamanda da Karadeniz’i yaşamak istiyorsanız, Batum sizi bekliyor. Şehir, doğa, iç içe geçmiş kültürler, gülen yüzler ve Gürcü mutfağı ile Batum, sizden vize de istemiyor. Sadece uçak bileti ile Karadeniz’deki komşumuzu rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Hem belki dönüşte ufak bir Karadeniz turuna da çıkarsınız. Kim bilir?


Tek yolculuk, çok seçenek: Paket turlar


Ben sadece gezmek istediğim yerleri seçeyim, uçaktı, biletti, vizeydi uğraşmayayım, yalnızca tatilime odaklanayım diyorsanız paket yurt dışı turları tam size göre. En gözde yerler seçilerek planlanmış olan bu turlarda rehberler eşliğinde, elinize sadece fotoğraf makinenizi alarak keyifle turlayabilirsiniz.

Yalnız unutmayın. Dünyanın dörtte üçü sularla kaplı! Denizleri aşmadıktan sonra, her yeri de gezseniz en büyük kısmı deneyimlememiş olacaksınız. Belki bir cruise turu ile hem yabancı şehirleri hem de denizleri aynı anda keşfedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder