2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

LİZBON’DA 48 SAAT





Portekiz’in sıcak başkenti, Atlas Okyanusu kıyılarında salınan güzel Lizbon, hüzünlü fado müziği ve müthiş deniz mahsulleriyle dolu mutfağıyla kalbinizi çalacak.
LİZBON’A VARIŞ

Lizbon’un Portela Havaalanından, merkeze metro ve tren ile kolayca ulaşmak mümkün. Dilerseniz, her yirmi dakikada bir havaalanından kalkan ve sizi şehrin önemli tren ve otobüs istasyonlarına götüren Aerobus shuttle’larını da tercih edebilirsiniz. Taksiye binecek olanlar ise 15-20 dakikalık yolculuk için 10-15 Euro gibi bir ücrete merkeze ulaşabilirler.
BUNLARI UNUTMAYIN!

Praca do Comercio’daki turizm ofisi ‘Lisbon Welcome Center’; konaklama ve ulaşımla ilgili sorunlarınıza çözümler bulabileceğiniz ve harita, broşür gibi gerekli materyalleri temin edebileceğiniz bir nokta. Lisboa Card ise, turizm ofislerinden satın alınabiliyor ve şehirdeki tüm ulaşım araçlarını ücretsiz veya indirimli kullanma şansı sunuyor. Ayrıca pek çok müze, galeri ve diğer turistik mekânlarda da indirimler ve ücretsiz giriş sağlıyor. 48 saatliği, yetişkinler için; 31,50 Euro.
OTEL VE SEYAHAT SEÇİMİ

Beş yıldızlı bir konaklama isterseniz, tarihi Belem mahallesinde yer alan Altis Belém Hotel & SPA’yı seçebilirsiniz. Bu otelin özellikle şaraplarının çok meşhur olduğunu duyduk (altishotels.com). Daha bütçenize uygun bir seçenek istiyorsanız eğer, üç yıldızlı Amazónia
Lisboa Hotel’i de değerlendirebilirsiniz. Otel, restoran, bar ve tiyatrolarıyla ünlü Praça do Marques de Pombal bölgesinde yer alıyor (amazoniahoteis.com/lisboa). Prontotour’un kişiye özel seyahat hizmetleriyle veya yıl boyu düzenlediği paket turlar ile Lizbon’u ekonomik fiyatlarla keşfetmek mümkün.



İLK GÜN
SABAH

Güne, São Jorge Kalesi ile başlayabilirsiniz. Hatta 28 numaralı antika tramvaya binerek hem yolu kısaltabilir, hem de etrafı görebilirsiniz. Kalenin öyle güzel manzaraları var ki, hem nehri hem de çeşitli tepeler üzerine kurulmuş şehri ayaklarınız altında görebiliyorsunuz. Sabah erkenden kaleye gittiyseniz, orada işiniz bittikten sonra kendinizi Alfama bölgesine atın. Burada dolaşırken, Museu-Escola de Artes Decorativas yani Dekoratif Sanatlar Müzesi ve Okulu’na uğramayı da ihmal etmeyin (fress.pt). Uygulamalı sanatlara meraklıysanız, bu müzeye kesinlikle hayran kalacaksınız!

ÖĞLE YEMEĞİ

Eğer acıktıysanız, São Vicente de Fora Manastırı yakınlarında bulunan Michelin yıldızlı Restaurante Tavares’i (restaurantetavares.net) deneyebilir veya daha lokal lezzetler için; ızgara sardalye veya bacalhau yiyebileceğiniz ‘tasca’ denilen lokantaları tercih edebilirsiniz.

ÖĞLEDEN SONRA

Öğle yemeğinin ardından, Chiado’ya gitmek için kendinizi bir tarihi tramvaya atın. Chiado Meydanı, hem güzel alışveriş seçenekleri ile öne çıkıyor, hem de Portekizlileri günlük yaşamlarında izlemek için iyi bir şans sunuyor. Lizbon’da güzelliklerine hayran kalabileceğiniz pek çok kilise mevcut ama bunların en güzellerinden biri, Largo Trindade Coelho’da yer alan Igreja de São Roque. Aziz Roch’a adanmış bu barok şaheseri, mutlaka görmelisiniz! Sanat sevenlerdenseniz, günü Lizbon’un müzelerinden birinde sonlandırabilir, Ulusal Antik Sanat Müzesi veya Calouste Gulbenkian Müzesi’ne (gulbenkian.pt) uğrayabilirsiniz.



AKŞAM OLUNCA

Akşam karanlığı çökmeden aperatif zamanı geldi bile. Miradouro de Sao Pedro de Alcantara’da, 45 numaralı binada bulunan Solar do Vinho do Porto, bunun için en ideal yer. Bairro Alto’nun sonunda, en güzel restoranların ve geç saatlere kadar açık barların olduğu bölgede bulunuyor. Bahsettiğimiz bu barlar, gecenin ilerleyen saatlerinde kapılarını kapattıklarında, Lizbonlular eve gitmek yerine, gece kulüplerine akın ediyor. Lux de kulüplerin en ünlülerinden (luxfragil.com).

İKİNCİ GÜN
SABAH

İkinci Lizbon gününüzde, tarihi Belém bölgesini keşfetmek için mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Portekiz’in büyük keşifler dönemini gururla yaşatmaya devam eden, ülkeye has geç gotik mimarisi Manuelin tarzının baskın olduğu Belem bölgesinde, pek çok müze ve modern sanat galerisi bulmak mümkün. Bölgeyi gönlünüzce gezdikten sonra kültüre biraz ara verip şeker ve yumurta ile hazırlanan custard soslu tartları deneyebileceğiniz bir kafe bulun kendinize. Bir öneri isterseniz, Lizbonlular’ın bile içeriye girip çeşit çeşit tatlı ve hamur işlerine göz atmadan geçemediği Pastéis de Belém ilk tercihiniz olmalı (pasteisdebelem.pt).

ÖĞLE YEMEĞİ

Alcântara Café 80’lerden bu yana yeni Portekiz mutfağının bayrak taşıyıcılarından biri olan ve büyük porsiyonlar sunan bir yer (alcantarecafe.com). Eğer daha şık bir yer arıyorsanız,
hemen kösedeki Restaurante Espaço Lisboa’yı da beğenebilirsiniz (espacolisboa.pt).

AKŞAM OLUNCA

Lizbon’daki son akşamınızda bu güzel şehrin sokaklarında kaybolun, her köşeye merakla yaklaşın ve hava kararınca ara sokaklardan gelen hüzünlü müziğin peşine takılın! Akşam yemeği için Lizbon’da önünüze iki seçenek çıkar: Ya normal bir restoranın yolunu tutacaksınız ya da fado eşliğinde unutulmaz bir yemek yiyeceksiniz. Bizce kesinlikle fado’yu tercih etmelisiniz. Tasca do Jaime d’Alfama, dışarıdan gecen tramvayların sesleri arasında bu hüzünlü şarkıları dinlemek için fazlasıyla uygun bir yer (Rua da Graca 91, 1170 Lisboa). Bir diğer önerimiz ise Bairro Alto’da bulunan Tasca do Chico (Rua do Diario de Noticias 39, 1200-333 Lisboa). Fado müziğinin, uzak diyarlara yelken açmış denizcilerin ardından, sevgililerinin yaktığı ağıtlar olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

OCEANÁRIO

Lizbon’un en eğlenceli yerlerinden olan Oceanário Okyanus Akvaryumu her yaştan meraklıyı kendine çekiyor. Bu büyük akvaryumu, özellikle çocuklu ailelere tavsiye ediyoruz (oceanario.pt).

YEDİ TEPELİ ŞEHİR

İstanbul, San Francisco, Roma ve Edinburgh gibi dünyanın en güzel şehirleriyle birlikte, Lizbon da yedi tepe üzerine kurulmuş bir şehir. Bu sebeple şehrin karmaşıklığı ve yapılanması, özellikle de İstanbul’da yaşayanlara pek de kafa karıştırıcı gelmeyecektir.
Yine de siz siz olun, şehri keşfe çıkmadan önce hazırlığınızı iyi yapmaya bakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder