2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

EZBER BOZAN BİR ROTA: BALTIKLAR’IN İNCİSİ RIGA





Kuzeyde Baltık ülkeleri olarak adlandırılan Estonya, Litvanya ve Letonya’nın en büyük şehri Riga’dır. Letonya’nın başkenti Riga, parkları, barok tarzdaki yapıları, yeme içme mekanları ve eğlence hayatı ile çok renkli bir yer. Buna bağlı olarak Riga gezilecek yerler açısından misafirlerine çok fazla seçenek sunuyor. Özellikle şehrin tarihi merkezi Art Nouveau ve 19. yüzyıl ahşap mimarisi ile bir UNESCO Dünya Mirası sitesidir. Bu anlamda da Eski Şehir ve çevresinde çok önemli yapılarla karşılaşacaksınız. Gezginlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Orta Çağ havasını fazlasıyla hissedeceğiniz rüya gibi bir şehir sizi bekliyor.

Riga’yı biraz daha yakından tanıyacak olursak, şehir Baltık Denizi’nde Riga Körfezi’nin güney kıyısında yer almaktadır. Centra, Kurzeme, Ziemelu, Latgale, Vidzeme ve Zemgale olmak üzere 6 idari bölgeye ayrılmıştır. “Küçük Paris” olarak adlandırılan Riga, görülecek yerler arasında c, Dome Katedrali, St. Peter’s Kilisesi, Kedi Evi, Özgürlük Anıtı, Latvian Etnografya Açık Hava Müzesi, Alberta Jela (İela) Caddesi ve Pilsetas Kanalı gibi yerler bulunuyor.


GECE HAYATI ÇOK RENKLİ

Riga’da gezilecek yerlerin yanı sıra gece hayatına da ayrı bir parantez açmak lazım. Avrupa’da gece hayatının çok hareketli geçtiği şehirler arasına Riga da yazılmalı. Gece kulüpleri, diskolar, barlar özellikle hafta sonu çok kabalık oluyor. Gece kulüpleri arasında Coyote Fly adlı mekan şehrin en popüler yeri. Bunun yanı sıra First Dacha, One One, La Rocca ve Studio 69 adlı gece kulüpleri de bir kenara not edin. Gece kulüplerinin de pahalı olmadığını hesap ederseniz, Riga’da bir gecede birçok mekanı ziyaret edebilirsiniz.

ET VE BALIK SEVERLERE MÜJDE

Riga yeme içme açısından da misafirlerini memnun eden bir yer. Hele et ve balık ağırlıklı yemekleri seviyorsanız, burada çok mutlu olacaksınız. Çünkü yemeklerin genelinde bunu göreceksiniz. Ancak vejetaryen yemekleri de birçok restoranda bulabilirsiniz. Yemeklerin fiyatları da gayet uygundur. Buradaki yaşamın diğer Avrupa ülkelerine göre daha hesaplı olduğuna da şahit olacaksınız. Vincent, Bibloteka, Cemodans ve Muusu gibi restoranlar turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği yerler. Ancak lokal yemekleri tatmak için Forest, Riits, Milda ve Folkklubs Ala Pagrabs adlı restoranları tercih edebilirsiniz.

RIGA GEZİLECEK YERLER

Riga şehir merkezi içinde görülmesi gereken çok önemli yerler bulunuyor. Bunların başında Dome Katedrali geliyor. Burası şehrin sembol yapılarından biridir. Daugava Nehri’nin yakınında inşa edilen katedral Baltık ülkelerinin en büyük Orta Çağ kilisesi olarak kabul edilir. Tanrı’nın evi olarak kabul edilen katedral, yüzyıllar önce Tanrı ile buluşma yeri olarak kullanılırdı. Günümüzde herkese açık olan katedral Eski Kent Meydanı’nda yer alıyor. Ayrıca bu katedralin arka tarafındaki Bremen Mızıkacıların heykelini mutlaka görmeyi unutmayın.




Riga’da görmeniz gereken bir diğer yer de St Peter’s Kilisesi… Bu arada bu kilisenin çan kulesine çıkıp Riga fotoğrafları çekmelisiniz. Harika bir manzara sizi bekliyor. Fotoğraf demişken Radison Blu Latvija Oteli’nin terasından da harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Buradaki roof barda hem bir şeyler yiyip içebilirsiniz hem de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Alberta Jela (İela) Caddesi’ Riga’nın İstiklal Caddesi’dir. Alışveriş mağazaları, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları gibi birçok şeyi burada bulabilirsiniz.



Riga Kalesi, görmeniz gereken bir diğer yer. 1330 yılında inşa edilen Riga Kalesi, İsveçliler tarafından kalenin ele geçirilmesi üzerine 1497 ve 1515 arasında yeniden yapılmıştı. Riga 18. yüzyılın başlarında, Rus İmparatorluğu’nun egemenliği altına girdikten sonra, kale yönetimini de elinde bulunduran Riga Valiliği’nin ikametgâhı oldu. Kale 1992 yılından bu yana cumhurbaşkanının ikamet ettiği yer olarak hizmet veriyor. Daugava Nehri kenarında konumlanan kale aynı zamanda birçok önemli yapıyı içinde barındırıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder