2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ORTA AVRUPA’NIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ: PRAG

ORTA AVRUPA’NIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ: PRAG
Açık hava müzesini andıran tarihi dokusu, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarına eşlik eden görkemli binaları ve masalsı güzellikteki akşamlarıyla Avrupa’nın doğusunda bir cazibe merkezi olan Prag, gündüzleri Gotik görüntüsü geceleri ise ışıklı sokaklarıyla adeta Orta Çağ ruhunu hissedebileceğiniz muhteşem bir şehrin adı. Buğulu havasından dolayı olsa gerek tüm şehir gri tonlarının hakimiyeti altındadır. Ama bu sizi yanıltmasın. Çünkü Prag sadece bir tarih kenti değil, romantizmin doruklarına çıkabileceğiniz de bir yer. Orta Çağ dönemine ait kalıntılarını sanat ve estetikle harmanlayarak günümüze taşıyan bu şehir, Orta Bohemya’daki Vltava Nehri üzerinde bulunuyor.
Orta Çağ romantizmini tüm hücrelerinizde hissedeceğiniz Prag’ın en önemli turistik yerlerinden biri hiç şüphesiz ki Eski Şehir Meydanı’dır. Turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelen bu meydan, muhteşem bir görüntüye sahip olmasından dolayı II. Dünya Savaşı’nda saldırıya uğramayan tek yer durumunda. Dar sokakların geniş bir meydana açıldığı Eski Şehir Meydanı’nda St. Nicholas Kilisesi başta olmak üzere Eski Belediye Binası, Tyn Kilisesi ve Astronomik Saat’i görme ayrıcalığını da yakalayabilirsiniz. Bu arada Astronomik Saat’in 1410 yılında matematik profesörü olan bir saatçi tarafından tasarlandığını ve dünyanın halen çalışan en eski üçüncü saati olduğunu da ayrıca belirtelim.

KENT SİLUETİNİN ÖNEMLİ PARÇASI

Eski Şehir Meydanı’nın yakınlarında bulunan Wenceslas Meydanı’ndaki Ulusal Müze ise 1890 yılında tamamlanmış, Neo Rönesans mimari etkilerine sahip yerlerden biri. Bu nedenle özellikle sanat tarihine karşı özel bir ilginiz varsa 1282-1485 yılları arasında inşa edilen Prag Belediye Sarayı’ndaki Art Nouveau alanının en iyi örneklerinden birini görme şansını yakalayabilirsiniz. Tarih boyunca askeri okul olarak kullanılan bu yapı, günümüzde ise birbirinden güzel konser organizasyonlarına ev sahipliği yapmakta.
İnşa edildiği 880’den bu yana kent siluetinin de önemli bir parçası olan Prag Kalesi şüphesiz ki dünyanın en büyük ve görkemli kalelerinden biri. Kale aynı zamanda misafirlerine muhteşem bir Prag manzarası sunuyor. Prag Kalesi ve Charles Köprüsü arasında kalan Mala Strana ise ev sahipliği yaptığı pek çok saray, kilise ve bahçeleriyle içinizi ısıtacak güzellikte bir yer. Bu tarihi bölgenin birçok Katolik için hac yeri olan Church of Our Lady Victorious Kilisesi’ne ev sahipliği yaptığını da ayrıca belirtelim.

ROMANTİK ATMOSFER

Orta Çağ’ın Gotik ve Barok mimarisiyle ünlü bu şehrindeki tek modern yapı ise Dans Eden Ev’dir. Zamanla şehrin en önemli simgelerinden biri olmayı başaran bu yapı da dans eden iki çiftin tasviri yapılmakta.
Tarihi öneminin yanı sıra romantik atmosferiyle de turistlerin en çok uğradığı yerlerden bir diğeri ise dünyanın en eski taş köprüsü olma özelliğini taşıyan Karl Köprüsü’dür. Charles Köprüsü olarak da bilinen bu muhteşem güzellikteki köprü, Vltava Nehri üzerinde arz-ı endam ettiği büyüleyici atmosferiyle her yıl binlerce çiftin evlilik teklifinde bulunmasına da yardımcı olur.
Prag’da edebiyat tarihinin önemli yazarlarından biri olarak gösterilen Kafka’nın yaşamı ve yapıtlarına dair birçok obje ve belgeye tanıklık edeceğiniz eşsiz Kafka Müzesi’ne de gidebilirsiniz. Emin olun müzeden çıktığınızda kendinizi başka bir boyuta geçmişçesine farklı düşünceler içerisinde bulacaksınız. Bu seyahatle yazarın eserlerini keşfedecek ve tekrar okumak isteyeceksiniz.

LEZZET ŞÖLENİ

Bu arada yeni yerler keşfetme noktasında Prag’ın eşsiz bir yemek cenneti olduğunu da hemen belirtelim. Her damak tadına hitap eden geniş bir yemek seçkisine sahip olan Prag’ın kendine özgü, geleneksel yemeklerinin tadına bakmadan kesinlikle şehirden ayrılmayın. Özel sosla servis edilen kızarmış ördek, tavşan, kaz bacağı ve geleneksel tatlıları Trdelnik bu lezzetlerden yalnızca birkaçı. Orta Çağ’ın bu muhteşem şehrinden ayrılırken sevdiklerine küçük hediyeler almak isteyenler için de küçük bir tüyo vermekte yarar var. Prag’ın iki ana meydanından biri olan Wenceslas Meydanı alışveriş tutkunları için adeta bir cennet durumunda, bizden söylemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder