2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MÜTHİŞ BİR YER ... MEDELLİN !!!




Her şehrin ayrı bir enerjisi ve aurası olduğuna inanlardanım. Kolombiya’nın ne demek olduğunu, Latin Amerika insanının farklılığını, onların ne kadar neşeli ve insancıl olduğunu hissetmeme ev sahipliği yapan efsane şehir Medellin. Bogota’dan sonra geldiğim Medellin, “Tunç gördün mü gerçek Kolombiya’yı” der gibiydi. Bogota biraz daha memur şehri gibi Medellin ise tam anlamıyla hızlı ve hareketli bir şehirdi.



Medellin şehri çevresindeki doğal güzellikler, şehir yapısı ve sosyal etkinlikler bakımından özel bir şehir. Bunların haricinde Medellin’i çok farklı ve ayrıcalıklı yapan ve hala saygı duyulan öyle bir isim var ki bu kişi sanki 20 sene önce ölmemişte kırkı yeni çıkmış gibi saygı gören ve yaşatılan Pablo Escobar’ın ta kendisi. Sanki Medellin’de hala Escobar ve onun karteli faaliyet gösteriyor gibi bir enerji var. Hala Pablo Escobar üzerinden insanlar ciddi paralar kazanıyor. Tshirtler, bardaklar, kitaplar, fotoğraflar ve buna benzer birçok ürün satılıyordu. Evi müze haline getirilmiş ve buralara turlar düzenleniyor. Ben turla hareket etmeyi sevmeyenlerden olup ve sabırsız bir yapıya sahip olduğum için bu tarz yerleri hep kendim gezerim. Mezarlığı her gün ziyaretçilerle doluyor çiçekler bırakılıyor ve dualar ediliyor. Medellin’in başka bir güzel tarafı da havası. Hava her daim güzel ve güneşli. Hiç bitmeyen bahar havası. Arada bir 10 dakika süren yağmur bulutları ile karşılaşıyorsunuz o da şehrin tuzu biberi oluyor.
Medellin’de Görülmesi Gereken Yerler
Guatepe



Medellin’e 2 saat uzaklıkta muazzam bir kasaba. Burada bir de göl var. Ama ne göl. Aslında buraya baraj gölü diyorlar. Üzerinde bir sürü ada ve bu adalarda yaşayan insanlar var. Bölgede Pablo Escobar’a ait adalarda mevcut. Burası bence dünya sıralamasında evet dünya diyorum ilk 5 e girebilir. Burada devasa bir kaya parçası var ve bu kaya parçasına sonradan 550 basamaklı merdiven yapmışlar. Her gün yüzlerce turist buraya akın ediyor ve yaşlısı genci 550 basamağı çıkıp eşsiz manzarayı izliyorlar. Orta kat ve zirvede bir şeyler içmek ve yemek için birer cafe mevcut.
Pablo Escobar Müzesi / Evi



Medellin şehir merkezinde yer alan Escobar’ın ailesi ile yaşadığı müstakil ev ağabeyi tarafından müze haline getirilmiş. Escobar’a ait birçok şahsi eşyayı, arabalarını, silahlarını, jet skilerini ve fotoğraflarını görebilirsiniz.
Metro Cable



Tüm şehri ve mahallelerini ayaklarınızın altına alabileceğiniz çok güzel görsel videolar ve fotoğraflar çekip Medellin’i baştan sona görebileceğiniz keyif alacağınız teleferik aktivitesi.
Medellin’de Yeme İçme



Medellin’de damak tadınıza uygun birçok restaurant ve kafe bulabilirsiniz. İyi restaurantlar ve kafelerin olduğu El Pablodo Park Bölgesinde çok şık ve tarzına uygun mekanlar bulabilirsiniz. Ben Meksika restaurantında yemeyi tercih etmiştim ve çok memnun kaldım. Mutlaka tavuk ürünlerini deneyin derim. Türkiye’de tavuk yemediğinizi anlayacaksınız. Köşe başlarında seyyar satılan el yapımı, gözünüzün önünde yapılan cipslerden de alıp tadabilirsiniz. Çok lezzetli gelecektir. Gönül rahatlığı ile gözünüzün önünde soyulan ya da önceden paketlenmiş tropikal ürünlerden de tadabilirsiniz.
Ulaşım



Medellin ulaşım bakımından çok rahat bir ülke. Yollar ezberlenebilir ve ferah. Metro, otobüs, dolmuş gibi birçok alternatif sizleri bekliyor. Parklarda ve yollarda bol bol yürüyüş yapmayı unutmayın. Telefonunuza internetiniz yokken bile kullanabileceğiniz çevrim dışı ülke haritalarını indirin. Çok rahat edeceksiniz.
Gece Hayatı



Medellin gece hayatında birçok alternatif var. Talk showlardan tutunda kabereler, karaokeler, klüpler, barlar ve olmazsa olmaz salsa barlar. Bu saydıklarımın hepsini “Centro Commercial Santa Fe’de” bulabilirsiniz. Zaten burası turistik ve yerel halkın ağarlıkta olduğu bölge. Hem güvenli hem de kaliteli. Fiyatlar Türkiye’ye kıyasladığınız zaman daha uygun da olabiliyor, aynı olduğu zamanlarda.
Güvenlik



Medellin’de aynı Bogota gibi. Çantanız telefonunuz devamlı yanınızda ve cebinizde olsun. Geceleri fazla ıssız yerlere gitmeyin derim. Old Town dediğimiz eski şehre kesinlikle gece gitmeyin. Ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kendinizi bir anda Pablo Escobar’ın zamanında 2000 haneye baktığı mahallede bulabilirsiniz. Turistleri pek sevmiyorlar. Onların ve evlerinin fotoğraflarının çekilmesi hoşlarına gitmiyor. Bunu bizzat yaşadım. Evsiz, dilenci gibi tipleri görünce aranızda hep mesafe bırakın ya da yolunuzu değiştirin. Cebinizde mutlaka madeni para olsun. Çok zor anda çıkarıp vermek için. Onu da diğer paralardan ayrı bir yerde tutun. Zor anda kolay ulaşabilmek adına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder