2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

EN ÇOK TURİST ÇEKEN MİMARİ YAPILARLA TANIŞIN



Her gezginin amacı, seyahat ettiği ülkenin en değerli yapılarını görmek, onların ihtişamı karşısında büyülenmek ve dünyanın her yerinden milyonlarca turist çeken bu yapıların gizemi hakkında düşünmektir. Resmi bir hesaplama pek mümkün olmasa da dünyanın en çok ziyaret edilen yapıları olarak kabul edilen bu sıra dışı yapılardan bazılarını sizler için bir araya getirdik. Siz hangilerini gördünüz?

ÖZGÜRLÜK ANITI

Özgürlük ve demokrasinin sembolü olarak kabul edilen dev Özgürlük Anıtı, dünyanın en çok ziyaret edilen yapıları arasında yer alıyor. Fransa halkının Amerika Birleşik Devletleri halkına armağan ettiği dev heykelin tasarımı Fransız heykeltıraş Frederic Bartholdi’ye ait. Antik Roma’nın özgürlük tanrıçasını temsil eden heykel New York’un birçok noktasından görülebiliyor.



EIFFEL KULESİ

Her şehrin onu temsil eden ünlü yapıları vardır. Eiffel Kulesi ile ait olduğu Paris ile tam anlamıyla özdeşleşmiş bir yapı. Öyle ki, Paris denilince birçok insanın aklına ilk olarak Eiffel Kulesi geliyor. 1889 yılında inşa edilen Eiffel Kulesi’ni bu denli ünlü kılan şey, dünyanın en romantik şehri Paris’i bu yapıyı görmeden ziyaret etmenin mümkün olmaması. Yapıldığı gün şehrin estetiğini bozduğu iddiasıyla haftalarca protesto edilen yapı, bugün dünyanın her yerinden milyonlarca turistin görmek istediği ilk yapılar arasında yer alıyor.



ÇİN SEDDİ

Dünyanın en uzun duvarı olma ünvanını hala elinde tutan Çin Seddi, yapımı asırlar sürmüş doğal bir savunma hattı. Efsaneye göre Çin Seddi’nin tamamlanma sürecinde, bu yapı için çalışan 1 milyon kişi hayatını kaybetmiş. Bugün kalıntıları 2.500 kilometre uzunluğunda olan yapının tamamlandığında 8.851 kilometreye ulaştığı da söyleniyor. 1986 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne eklenen Çin Seddi’ni her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor.



KOLEZYUM

Bir diğer dünyaca ünlü yapı ise Roma’da bulunan Kolezyum’dur. Eski Roma’nın yaşam biçimine dair ipucu veren en kalıcı eser olarak kabul edilen yapı, Roma’nın en çok turist çeken noktası olma özelliği taşır. Eski Roma krallarının kişisel zevkleri için müsabakalar düzenlettiği bu yapı, insan ve vahşi hayvan dövüşleri için kullanılmış. Bu anlamda dünyanın en kanlı arenası olarak da kabul edilen yapı, binlerce gladyatörün ve on binlerce vahşi hayvanın ölümüne sahne olmuş.



TAJ MAHAL

Hindistan’ın Agra şehrinde yer alan Taj Mahal, yeryüzünde aşkın ve mimarinin bir arada buluştuğu en görkemli ve estetik yapıdır. Dünyanın kalıcı 7 harikası arasında bulunan Taj Mahal, dönem imparatoru Babür Şah’ın ölen eşi Mümtaz için yaptırdığı bir anıt mezar olma niteliği taşır. Taj Mahal bu açıdan Mısır Piramitleriyle birlikte dünyanın en görkemli anıt mezarlarından biridir.



BÜYÜK PRAMİT

3.800 yıldır insan eliyle yapılmış en yüksek yapı olma unvanını elinde tutan büyük Pramit, 146,5 metre uzunluğunda. Mısır Firavun’u Khufu için mezar olarak inşa edilen Büyük Pramit’in yapımı 20 yıl sürmüş. Dönemin mimari koşulları değerlendirildiğinde olağanüstü olarak tanımlanan yapının iç labirentlerine dair çoğu sır günümüzde hala tam olarak çözülebilmiş değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder