2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Doğal güzelliklerin tarihi zenginlikleri kucakladığı bir diyara yolculuk: Balkanlar turu





Sizin de tatil planlarınızı yaparken, çocukluğunuzdaki masallardan esinlendiğiniz zamanlar oldu mu? Hayalinizde canlanan o büyüleyici doğal güzellikler, eski köprüler ve evler, küçük geleneksel dükkanların yer aldığı sokakların gerçek olabileceği belki de hiç aklınıza gelmemiştir. Ancak, aslında tarihin tozlu sayfalarını şöyle bir karıştırdığımızda, pek çok hükümdarı etkisi altında bırakan, hala da ülkemizden pek çok ziyaretçinin kendisine ve geçmişine dair izler bulabileceği bir masal diyarına benzeyen Balkanlar, birbirinden güzel şehirleriyle, keşfedilmeyi bekliyor. Eğer siz de Ramazan Bayramı tatili için, unutulmaz bir tatil tecrübesi yaşamayı hayal ediyorsanız, Balkanlar turu sizin için en ideal seçeneklerden biri olacak.

Osmanlı’ya ait pek çok eserin yer aldığı ve bazı bölgelerde kültürümüzden geleneklerin korunmaya devam ettiği bu topraklar, sizi de etkisi altına alacak. Dilerseniz, Ramazan Bayramı tatilinizi değerlendirmenin en keyifli ve büyüleyici yolu olarak Balkanlar turu ile gezip görebileceğiniz destinasyonlardan bazılarına göz atalım…
UNESCO Kültür Mirasları arasında bir rüya kent Ohrid

Yarım asrı aşkın süre Osmanlı egemenliğinde kalmış bir ülke olan, güzeller güzeli Makedonya’nın doğal güzellikleriyle göz kamaştıran şehri Ohrid, UNESCO Kültür Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Her yıl dünyanın pek çok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Ohrid, Ohrid Gölü, Orta Çağ’dan kalma hisarları, eski kilise ve camileriyle, adeta kültürler arası barış ve dostluğun simgesi olarak karşımıza çıkıyor.



Ohrid Gölü’nün kıyısında kurulu, göz alıcı bir şehir olan Struga da Ohrid’in ziyaretçilerin sıklıkla gezmek için tercih ettiği bir kıyı şeridine sahip. Arnavutluk sınırına yakın bir şehir olan Struga’da pek çok tarihi yapı, gezilecek ve görülecek yerler bulunuyor. Kaynağını Ohrid Gölü’nden alan Kara Drin Nehri ve üzerine kurulu Şairler Köprüsü başta olmak üzere, Şairler Parkı ve 1974 yılında Türk edebiyatının ölümsüz şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın diktiği dilek ağacı, bu gezilecek görülecek yerlerden bazılarını oluşturuyor. Siz de Ohrid ve çevresindeki tüm cazip destinasyonları keşfedin.
Vardar Nehri ile kalbini iki ayrı yakada bırakan Üsküp

Makedonya’nın başkenti Üsküp, günümüzde de pek çok Türk’ün yaşadığı, ünlü şair Yahya Kemal’den, günümüzün başarılı oyuncularından Filiz Ahmed’e, Ertan Saban’a kadar Türk edebiyatı ve tiyatrosuna değerler kazandırmış bir şehir. Vardar Nehri ile iki ayrı yakaya ayrılan Üsküp’te tüm bu usta sanatçıların yetişmesi, belki de bu şehrin ilham veren doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerine borçlu. Üsküp’te özenle korunan anıtlar, hamam ve camiler, tarihe ışık tutmaya devam ediyorlar.



Ramazan Bayramı tatilinizde size eski Ramazan’ları anımsatacak, Osmanlı Dönemi’nin geleneksel izlerini bulabileceğiniz ve nostalji yaşayabileceğiniz eski yaşam alanları bulunuyor. Özellikle Eski Şehir adı verilen ve Osmanlı yerleşkesi olarak bilinen eski evlerin bulunduğu bölgede, kendinizi bir dönem filminin içerisinde gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca, eski tren garını, Üsküp’te doğan dünyaca ünlü hayırsever Rahibe Teresa’nın evi ve anıtı, Gazi İsa Bey, Mustafa Paşa ve Sultan Murad camileri, Davud Paşa hamamı yine gezip görebileceğiniz yerler arasında.
Tuna ve Sava nehirlerinin ortasında bir Beyaz Şehir: Belgrad

Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin beslediği büyük bir platoda yer alıyor. “Beyaz Şehir” anlamına gelen Belgrad, Antik Çağ’dan bu yana tarihe dair çok önemli izler taşıyan, Osmanlı’nın sancaklarından biri olarak da tarih sayfalarını süsleyen bir şehir. Belki de bu tarihin zenginliğin verdiği ilhamla, Belgrad tam bir sanat kenti olmayı başarmış şehirler arasında yer alıyor. Tiyatro, müzik ve sinema festivalleri birbiri ardına şehrin sokaklarında, meydanlarında coşkuyla kutlanıyor.



Kanuni Sultan Süleyman’ın fethettiği Belgard Kalesi, Taş Meydan, Şehit Ali Paşa Türbesi ve Bayraklı Cami gibi Osmanlı kültüründen pek çok eserle karşılaşabileceğiniz, Kalemegdan Parkı’nda doğanın tüm güzellikleriyle huzur bulabileceğiniz bu büyüleyici şehir, sizler için unutulmaz tatil anıları arasında önemli bir yer tutacak. Bu eşsiz tatil tecrübesi için siz de Balkanlar turu için bir an önce rezervasyonunuzu yaptırın.

Perisos Turizm ile uygun ödeme koşullarından yararlanarak, siz de Balkanları keşfetmek için daha fazla beklemeyin. Birbirinden cazip, göz kamaştıran bu destinasyonlar, Balkanlar turu ile Ramazan Bayramı tatili için sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder