2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SEYAHAT ETMEK VE KEŞİF DUYGUSUNUN İNSAN PSİKOLOJİSİNE FAYDALARI


SEYAHAT ile ilgili görsel sonucu
Elektronik iletişim çağının insanoğluna sunduğu olanaklar hem yaşamı, hem iş hayatını kolaylaştırıyor olsa da bir o kadar da insanı yalnızlığa itiyor olması manidar değildir. İşin, evin ve çevrenin banal ortamından kurtulmanın en ideal yollarından biri; seyahat etmektir.
Bu mecburiyet 21. Yüzyılın vazgeçilmezlerinden biri olarak kabul görmeye devam ediyor. Zira bu amaçla 2015 yılında 1 milyar 184 milyon kişi seyahat ederek; yeni yerler keşfetme arzusunu ve dürtüsünü göstermiş durumdadır.
İlk tek tanrılı inanış için yapılan mabetlerden bu güne, yeni kıtalar ve yerler keşfetme isteğinden denizaşırı seyahatlere, modern zamanların gelişmiş ulaşım araçlarıyla perçinlenen bu arzu hala insanlık için olmazsa olmaz ihtiyaçtandır. Bu dürtüyü hareke geçiren en önemli nedenlerin başında; din, merak, iş, spor, aile ziyaretleri, kültür, eğitim gibi motifler vardır.
Son yıllarda anakent yerleşimde, doğa- kır özlemi ve kişisel iletişim eksikliği, seyahat etme fikrini canlı tutmaya devam etmektedir. İnsanlar bulundukları yerden başka yerlere yolculuk yapmakla sadece gezilecek yerleri görmenin dışında ülkenin; mutfak kültüründen, altyapısına, dilinden sosyal ve kültürel dokusuna dokunabilmektedir. Böylece kalıplaşmış tabuları yıkmaya ve yerinde görmenin etkisiyle sosyal etkileşimin parçası olmaya başlarlar. Onun için klişe olmuş bir soruya yanıtını siz verebilirsiniz.’’ Çok gezen mi çok okuyan mı bilir’’.
Seyahat etmenin insanlar üzerindeki psikolojik etkisi yadsınamayacak düzeyde etkilidir. İmaj kavramını etkileyen faktörler arasında sayılır. Dünya turizm örgütü kaynaklarında en çok seyahat eden ülkeler sıralamasına bakıldığında, alenen yapay oluşturulmuş bir sosyal ortamdan kaçarak, yeni yerler görme ve keşfetme gereği apaçık ortadadır.
Psikolojik arınma sadece tıbbi sağrı çalışmalarıyla değil, seyahat bilincinin kontrolü ve harekete geçirilmesiyle de sağlanmaktadır. Yoksa sizin hala Hintli bir gurunuz yok mu? Modern tıbbın’’ burası son durak’’ dediği yerlerde, insanlar alternatiflerini de seyahat ederek kendi yaratmaktadır. Seyahat etme arzunuzu hiç yitirmeyin. Bolca gezin, ülkeler, insanlar ve kültürler keşfedin. Bunların bir gün ruh hayatınıza ve iç dünyanıza pozitif olarak nasıl döndüğünü inanın anlayamayacaksınız.

Yücel Taşyürek 

Profesyonel Turist Rehberi & Seyahat Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder