2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MAKEDONYA’NIN YAZ AŞKI OHRİD




Işıklarla bezenmiş, etrafınızda çiçek kokuları, Safranbolu evlerine benzeyen tarihi sokaklar arasında dolaştığınızı hayal edin… Muhteşem bir gölün kıyısında kuş cıvıltıları arasında yer alan gizemli Balkan şehrinin adı Ohrid…

Makedonya’nın güneybatısında bulunan Ohrid, diğer adıyla Ohri, ülkenin incisi olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 70 binlik nüfusa sahip şehir, hem doğal hem de tarihi ve dini öğeleri bünyesinde barındırıyor. 1979 yılında UNESCO Dünya Mirası ilan edilip koruma altına alınan Ohrid kentinde, mavi ve yeşilin tonları adeta dans ediyor.

OHRİD’DE HER GÜNE BİR KİLİSE

Ohrid’de iki ana meydan bulunuyor, bunlar; Aziz Klement Ohri ile Aziz Naum… Ohrid’i gezerken neredeyse her adım başı kilise, şapel, manastır görüyorsunuz. Makedonlar, her güne denk gelecek şekilde Ohrid’de 365 kilise olduğunu söylerler. Bu kiliselerden en eskisi, 9. yüzyılda yapılan Ayasofya olarak kabul ediliyor.



SAFRANBOLU EVLERİ GİBİ…

Ohrid sokakları, Safranbolu’yu o kadar andırıyor ki… Osmanlı İmparatorluğu, Makedon topraklarına 14. yüzyıldan sonra geldiği için Ohrid evleri, resmen bu dönemi yansıtıyor.



VOLKANİK BİR GÖL; OHRİD GÖLÜ

Makedonya’nın ışık kenti Ohrid’de volkanik bir göl bulunuyor. Yazları plaj olarak kullanılan bu göl, dünyanın en derin gölleri arasında sayılıyor. Ohrid, antik dönemdeki adıyla Lihnidos, ‘Ah ne güzel!’ anlamına geliyor. Tarihte Kiril ve Metodiy kardeşlerin Ohrid’de Kiril alfabesini yazdıkları kabul ediliyor. Bu nedenle bölge Ortodoks alemi için çok önemli sayılıyor.



ALABALIK VE İNCİNİN KENTİ

Makedonya’nın en popüler yerlerinden biri sayılan Ohrid, alabalığı ve incisiyle meşhur. İnciler, gölde yetişen bir balığın pullarının sedefle karıştırılmasından elde ediliyor. Makedonya’ya özgü bu inciler, en güzel hediyelik eşyalardan biri olarak kabul ediliyor.

OHRİD’DE NELER YAPILIR?

Ohrid’e yolunuz düşerse tarihi sokaklar arasında mutlaka dolaşın ve Aziz Daum Manastırı’nı gezin. Sahil boyunca adım başı tekne turlarını göreceksiniz. Bu teknelere binerek, kenti kıyı şeridinden gezin.



ÜNLÜ KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK

Ohrid kadar ünlü kırmızı benekli alabalıkların tadına mutlaka bakın. Kilosu 100 TL civarında olan bu balıklar, göl balığı olması ve sadece bu gölde yetişmesi nedeniyle oldukça değerli. Göl manzaralı restoranlarda alabalık yiyin ya da meydandaki kafelerde oturun. İnci satan dükkanları mutlaka dolaşın ve bütçenize göre alışveriş yapın.



Ohrid sokaklarında adım başı köfteciye rastlayacaksınız. Fiyatlar çok makuldür, bir köfteciye oturun, beyaz lahanalı salata, yanına parmak ya da kaşarlı köfte ve kuru fasulye söyleyin. Sonra da afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder