2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İspanya’da Görülmesi Gereken 10 Yer

ispanya cordoba ile ilgili görsel sonucu
İspanya, göz alıcı plajları, nefis yemekleri, tarihi dokusu ve canlı gece hayatı ile gitmeniz gereken güzel bir avrupa ülkesi. Eğer bir avrupa ülkesine gitmeyi düşünüyorsanız İspanya’yı bir düşünmenizi öneririm. Her taşın altında tarihi dokusunu hissedebileceğiniz, her kumsalda eğlencenin dibine vuracağınız, misafirperver insanların yaşadığı güzel bir ülke.
Eğer bir gün İspanya’ya giderseniz, listemizde bulunan yerleri dolaşmayı unutmayın.


10 Santiago de Compostela
Kuzeybatı İspanya’da yer alan Galicia şehrinde bulunan ve hristiyanların için ayrı bir öneme sahip olan katedral. Aziz James’in mezarının burada olduğuna inananıldığı için her yıl binlerce turist gitmektedir. “Banene hristiyan katedralinden” demeyin. Tarihi bir mekan ve incelemenizi tavsiye ederiz.

9 Toledo
İspanya’da bir dağın üzerine kurulmuş olan Toledo, 18. yüzyıla kadar İspanya’nın başkenti olarak görev yapmıştır. Müslümanların, hristiyanların ve yahudilerin uzun seneler boyunca yaşadığı bu kente “Üç kültürün şehri” olarak adı verilmiştir. Roma esintilerinin fark edildiği bu şehirde, mimari yapıların ortaçağ zamanından beri bozulmadan kalmayı başarabilmiştir.

8 Cordoba

İspanya’nın güneyinde yer alan bu şehir, beyaz boyalı evlerin bulunduğu bir labirenti andırır. Başlangıçta cami olarak inşa edilen şimdilerdeki ismi Mezquita katedrali olan, mimari şaheseri görmeniz gerekmektedir. Ortaçağdan kalma yapıların bozulmadan görebildiğiniz, bir sürü hediyelik eşya satın alabileceğiniz dükkan bulunan bir şehir.

7 San Sebastian

İspanya’nın kuzeyinde yer alan bu sahil kenti, mükemmel plajlarının yanı sıra leziz yemeklerin yer aldığı Avrupanın en gözde sahil kentlerinden biridir. Tamamen yıkıldıktan sonra 19. yüzyıllarda tekrar inşa edilen bu şehirde, yüzme, kano, su kayağı ve su sporları ile ilgili aktiviteler yapabilirsiniz.

6 Valencia

İspanya’nın büyük ve önemli şehirlerinden biri olan Valencia, ülkenin doğu kısmında yer almaktadır. Sanat ve bilim şehri olarak nitelendirilen Valencia, müze, deniz bilimi ile ilgili bir çok yapı bulunmaktadır.

5 Seville

İspanya’nın en çok turist çeken yerlerinden biridir bunun nedeni festivalelerin ve gece hayatının çok yoğun yaşandığı bir şehir olması. Şehirde ünlü kaşif Christopher Columbus’un mezarının bulunulduğu düşünülmektedir. Bunun dışında gezebileceğiniz bir sürü tarihi mekana sahiptir.

4 Madrid

İspanya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Bir çok kültürden insanın yaşadığı, renkli bir şehirdir. Madrid’de en çok turist çeken yerler, Kraliyet sarayı ve hükümdar konutudur. Her köşe başında sokak sanatçılarını görebileceğiniz ve kim bilir belkide Ronaldo’yu görebileceğiniz  bir şehir. Gitmekte fayda var.

3 İspanyol Adaları

İspanya Avrupa ülkeleri arasında en güzel adalara sahip olan bir ülke. Kanarya adaları ve Balear Adası, Ibiza, Formentera en gözde adalarında bazıları. Her adanın karekteri farklıdır, mesela Ibiza parti hedefli bir ada, Kanarya adası genellikle tatil yapabileceğiniz sakin bir ada.

2 Granada

Güney İspanya’da Sierra Nevada dağlarının altına kurulan bir şehirdir. Şehir yapılarının mimari bakımdan Avrupa’daki en önemli şehirlerinden biridir. Gece hayatı bakımından ne çok iyidir ne de çok kötü.

1 Barcelona

Ve tabiki Barselona, gezmeniz gereken yerler listemizde olmazsa olmazdı. İspanya’nın en çok turist çeken şehridir. Plajlarıyla, müzeleri ile, eğlence yaşamı ile gezilmesi görülmesi gereken listemizin ilk sırasında yer almaktadır. Barselona farklı bir lehçe diyebiliriz, Katalanca konuşmaktadır. Duyduğuma göre eğer 1-2 kelime dahi olsa Katalanca öğrenirseniz ve orada konuşursanız, sizlere çok sıcak ve içten davranıyorlarmış. Ama global İspanyolca ya da İngilizce konuşursanız veya soru sorsanız, size cevap vermek istemiyorlarmış.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder