2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BİR RÜYANIN GERÇEĞE DÖNÜŞMÜŞ HALİ; VENEDİK




Tarihte her daim bir şeyin başkenti olmayı başarmış bir kent olan Venedik, yüzlerce yıl önce nasıl ticaretin başkentiyse şimdilerde de romantizmin başkenti. Balayı turlarında, evlenme tekliflerinde, ya da küçük aşk tazeleme operasyonlarında en az Paris kadar tercih edilen İtalya’nın romantik şehri Venedik, yıllardır ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Dünyaca ünlü yazar Charles Dickens tarafından “Venedik ile ilgili okuduğunuz hiçbir şey şehirdeki muhteşem ve etkileyici gerçeğe eş değer değildir” şeklinde bir cümleyle tanımlanan bu masallar şehrini görmek, birçok insanın ölmeden önce yapılacaklar listesinin üst sırlarında yer alıyor.

VENEDİK’E NASIL GİDİLİR?

400’ün üzerinde köprü ve170 kanalın birbirine bağladığı 180 adadan oluşan Venedik’in tüm dünyadan gelen misafirlerine merhaba dediği ilk nokta Marco Polo Havalimanıdır. Türkiye’den birçok havayolu şirketinin doğrudan ya da aktarmalı olarak uçtuğu Marco Polo Havalimanından Venedik şehir merkezine ulaşmanın en keyifli yolu deniz otobüsü. Gideceğiniz bölgeye göre 8-15 Avro arasında bir fiyatla ve yarım saatte bir arayla hizmet veren deniz otobüslerine ulaşmak için havalimanından çıkınca yaklaşık 5 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. İskeleye ulaştığınızda konaklayacağınız bölgeye giden deniz otobüsüne binmeniz yeterli olacaktır.

Havalimanından merkeze gitmenin diğer yolu da otobüslerdir. Havalimanından bindiğinizde sizi Piazzale Roma’ya götüren otobüsler, ulaştığınız bu bölgeden tekrar tekne kullanmanızı gerektireceği için doğrudan deniz otobüslerini kullanmanız daha faydalı olacaktır.

VENEDİK’TE ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Venedik’te şehir içi ulaşım sadece vaporetto adı verilen teknelerle sağlanıyor. Bu tekneleri kullanmak için kullanacağınız biletler ise tek yön 7 Avrodan başlıyor. 12, 24 ve 48 saatlik biletler alarak vaporettoları sınırsız kullanabilirsiniz. Yetkili büfelerden edinebileceğiniz bu biletleirn fiyatları 12 saat için 18 Avro iken 7 günlük bileti 50 Avro’ya alabilirsiniz. Bu tekneler genelde ulaşım için kullanılsa da bazıları ile güzel bir kanal turu yapmış oluyorsunuz. 1 numaralı vaporetto kanal turu için ideal olandır.

VENEDİK’TE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Venedik’e gidip gondol turu yapmandan dönmek markete gidip hiçbir şey almadan dönmek gibidir. 1 saatlik gondol kiralama bedeli 50 ile 80 avro arasında değişmektedir. Gondolu tek başınıza kiralayabileceğiniz gibi 6 kişilik grup halinde de aynı fiyattan kiralayabilirsiniz. Fiyat biraz yüksek gibi görünse de grup olarak binildiğinde kişi başı maliyet oldukça düşer. Gondol sefanız sırasında size ikram edilen şarap da keyfinize keyif katan başka bir ayrıntı olacaktır.

Elinizde haritayla kentin tarihi yapılarını ve müzelerini bir bir gezebilirsiniz. Bu yöntemin yanı sıra ellerinizi ceplerinize koyarak Venedik’in büyülü sokaklarında kaybolmakta en az gondol sefası kadar etkileyicidir. Venedik’te görmeden dönmeyin diyebileceğimiz yerleri ise şöyle sıralayabiliriz.

San Marco Meydanı
San Marco Bazilikası
Düka Sarayı
Ahlar Köprüsü
Büyük Kanal
Rialto Köprüsü
San Giorgio Maggiore Kilisesi
Santa Maria Della Salute Bazilikası
Altın Malikane


VENEDİK’TE ALIŞVERİŞ

Roma ya da Milano’nun aksine Venedik’in bir alışveriş cenneti olduğunu söylemek zor. Markaların üretim merkezlerinden biraz uzak olması nedeniyle bulabileceğiniz ürünlerin fiyatları yüksek. Fakat bu durum Venedik’ten hiç bir şey almayacağınız anlamına gelmiyor. Hemen her turizm şehrinde olduğu gibi küçük magnetler Venedik’te de hemen her sokakta bulunan hediyelik eşya mağazalarının vitrinini süslüyor. Bu magnetler dışında Venedik’e özel bir şeyler almak istiyorsanız sınırlı alternatiflerinizden biri ünlü Venedik maskeleri. Dünyaca ünlü bu maskelerin genel olarak pahalı bir şehir olan Venedik’te ucuza alınabilecek tek şey olduğu söylenebilir.
Ünlü Venedik maskelerinin yanında diğer bir alternatif ise el emeği cam ve dantel işleri. Biraz pahalı olmasıyla birlikte Venedik dönüşünde aldığınız için en mutlu olacağınız ürünler bu el işçiliği ürünler. Ayrıca şarap ve grappa gibi bilumum alkoller de Venedik dönüşünde bavula sığdırabileceğiniz hediyelikler arasında yer alıyor.


VENEDİK’TE NE YENİR?

Venedik kendine has mutfağı olan ve yediğiniz yemeğin kesinlikle en iyi Venedik’te yapıldığından emin olabileceğiniz bir şehir. Fiyatların biraz tuzlu olmasına rağmen eğer iyi bir kaşifseniz en lezzetli yemeği uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Venedikte yemek konusunda yerel halktan açık yüreklilikle yardım alabilirsiniz. Yöresel tatları uygun fiyata aradığınızı söylerseniz sizi hemen kendi bildikleri aile işletmelerine yönlendireceklerdir. Bu aile işletmeleri, yöresel tatların en orijinal halini insaflı fiyatlara tüketebileceğiniz yerler.
Venedik’in kendine özgü en meşhur tatlarından biri Sarde İn Saor. Sardalye ve soğanın müthiş birleşiminden oluşan bu yemek gördüğünüzde hemen acıkmanızı sağlayacaktır. Bizim rakı,roka,balık üçlememizin Venedik versiyonu ince dilimli çiğ et, roka ve parmesan peynirinden oluşan Carpaccio. Ayrıca Venedik’te karidesin tüm çeşitlerini tatmanız mümkün.

VENEDİK GECE HAYATI

Çok güzel bir kadın düşünün! Sonra bu kadının şık bir akşam yemeği için en güzel kıyafetini giyip, en iyi makyajını yapıp evden çıktığını. Gündüzleri zaten bir masal şehri olan Venedik akşamları tam da böyle güç katıyor güzelliğine. Işıklandırmaları profesyonel bir makyaj gibi kullanan bu masal şehrinde gece hayatı da bir o kadar özel. Sabahın ilk saatlerine kadar süren after partilerin varlığından çok söz edilemese de yılın en iyi jazz performansını Venedik’te seyredeceğinizden emin olabiliriniz. Venedik’te gece hayatının kalbi San Marco Meydanı ve çevresinde atar. Bu bölgede bulunan mekânlardan tarzınıza en uygun olanı seçip, uzun saatler keyfinize keyif katabilirsiniz.

FESTİVAL ŞEHRİ VENEDİK

Venedik, yıl boyunca dünyanın en önemli festivallerine ev sahipliği yapar. Bunlardan biri olan Venedik Karnavalı’nı dünyanın en büyük maskeli balosu olarak tanımlayabiliriz. Her yıl Şubat ayının ilk haftası düzenlenen bu maskeli karnaval için 3 milyon turist Venedik’e akın eder.
Venedik’in en ünlü bir diğer organizasyonu Venedik Bienalinde ise sanat, dünya düzeyinde tartışılır ve çalışmalar uluslar arası stantlarda ziyaretçilere sunulur. Bu dönemde kelimenin tam anlamıyla bir sanat şehri halini alan Venedik’te oteller de yer bulmak oldukça zordur. Siz siz olun sonu tek rakamla biten yıllarda Venedik’e gitmeye karar verirseniz seyahatinizi yaz aylarına getirip rezervasyonunuzu önceden yaptırın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder