2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KİMİLERİNE GÖRE AŞK, KİMİLERİNE GÖRE IŞIĞIN ŞEHRİ… İŞTE SİZE PARİS!



Sadece Fransa’nın değil dünyanın en güzel şehirlerinden biri Paris… Burası kimi için sanatın şehri kimi içinse ışığın şehridir. Paris, sokaklarında yürürken birbirinden güzel gotik tarzdaki kiliseleri, anıtları ve müzeleri ile kendine hayran bırakıyor. Aynı zamanda da çok romantik bir şehirdir. Aşıklar kenti olarak da biliniyor. Bütün güzel sıfatları Paris için söylemek mümkündür. Sokakları hep kalabalık ve canlıdır. Bu renkli şehirde gezilebilecek çok fazla yer bulunuyor. İşte Paris’te gezilecek harika noktalar:

PARİS’İN SIFIR NOKTASI: NOTRE DAME KİLİSESİ
Paris’in sıfır noktasına gitmek isteyenler yollarını Notre Dame Kilisesi’ne çevirmeliler. Çünkü bu kilisenin kapısının önü sıfır noktası olarak geçiyor. Bu konu ile ilgili çok farklı bir inanç bulunuyor. Orada tek ayak üzerinde 360 derece dönebilenler tekrardan Paris’e geliyorlarmış. Bizce siz de buraya giderek bir sonraki Paris turunuzu garanti etmelisiniz.



Her yıl 10 milyon üzerinde turistin akınına uğrayan kilise, gotik tarzdaki farklı bir mimarisi ile dikkat çekiyor. Görkemli bir görünüme sahip olan kilisenin fotoğrafını dışarıdan çekebilirsiniz. Öyle ki bu kilise birçok tablo resimde mekan olarak bile kullanılmış. Sonrasında ise kilisenin en tepesine çıkarak Paris’in eşsiz manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ LOUVRE
Dünyanın en büyük müzesini görmek için Louvre Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Burası turistlerin en uğrak noktalarından biridir. Çünkü bu müze içerisinde pek çok ünlü sanatçının eseri bulunuyor.



Müze içerisinde görülmeye değer pek çok eser bulunuyor. Bunlara herkesin bildiği Mona Lisa tablosu ve Afrodit heykeli de dahil. Ayrıca müzenin tam önünde büyük bir cam piramit bulunuyor. Çok büyük bir müze olan Louvre’de gezerken zamanı dikkatli kullanmanızı öneririz. Çünkü birbirinden güzel eserlere dalıp giderek zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

PARİS’İN SİMGESİ EYFEL
Paris’in simgesi olan demirden yapılma Eyfel Kulesi… Dünyanın dört bir yanından sadece burayı görmek için turistler geliyor. Ayrıca burası Paris turlarının en uğrak noktalarından biridir. Burası aslında ilk olarak Barselona’ya yapılması düşünülüyordu. Ama Barselona’nın şehir yapısına uymadığı için onaylanmadı. Daha sonrasında 1889 Expo Fuarı’nda sergilenmek üzere Paris’te yapılmasına karar verildi. Günümüzde de Paris’in çekim noktası haline geldi.



Kule tam 3 bölümden oluşuyor ve her bölümüne rahatça asansör ve merdivenle ulaşılabiliyor. Burada tanıtım ile ilgili küçük bir müze bulunuyor. İkinci katında muhteşem lezzetleri tadabileceğiniz Le Jules Verne Restoran var. Üçüncü katında ise seyir terası bulunuyor. Burası bütün Paris’i tepeden görebileceğiniz harika bir teras.

RESSAMLAR TEPESİ
Aslında tepe değil de meydan olan Ressamlar Tepesi, Paris’in diğer bir ünlü noktasıdır. Bu kadar şöhretli olmasının nedeni ise zamanında Pablo Picasso gibi ünlü sanatçılar eserlerini burada yapmaları. Günümüzde de burada sanatçılar eserlerini yapıp sergiliyor. Hatta bazı sanatçılar buraya gelenlerin portrelerini yapıyor. Sizde buraya kadar gelmişken ufak bir ücret karşılığı portrenizi yaptırabilirsiniz.



Ressamlar Tepesi’ni gezerken karnınız acıkırsa hemen o bölgedeki cafelerde ve restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Buranın en ünlü restoranı La Mere Catherine’dir.

FRANSIZ ASKERİ MÜZESİNDE ZAMANDA YOLCULUK
Paris turu yaparken bir yanda da zamanda yolculuk yapmak isteyenler için Fransız Askeri Müzesi harika bir yer. 7 bölümden oluşan büyük bir savaş tarihi müzesi. Burada Seine Nehri’nin olduğu kapıdan adım attığınız anda zamanda yavaş yavaş geriye doğru gidiyorsunuz. Toplar, tüfekler, zırhlar, heykeller, üniformalar ve daha pek çok şey var burada.



Ayrıca burada gezerken Napolyon’un mezarını görebilirsiniz. Müzenin en görkemli kısmı burası.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder