2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

YURTDIŞINDA ALIŞVERİŞ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?


 

Birçoğumuz için yurt dışında alışveriş yapmak, gideceğimiz ülkelerde geçireceğimiz zamanın en önemli parçası. Yurt içinde bulunmayan birçok markayı, yeni nesil teknolojik cihazları ve gidilen ülkeye ait yöresel ürünleri yerinde temin etmek, yurt dışı seyahatlerinin sunduğu en önemli avantajlardan biri. Peki, yurt dışında alıveriş yaparken nelere dikkat etmeli? Sizler için araştırdık;

Tatilinizin başladığı andan itibaren satın almak isteyeceğiniz onlarca şey karşınıza çıkacaktır. Eğer gittiğiniz ülkeden neler alabileceğinize dair önceden bir fikriniz yoksa tercih konusunda kimi kararsızlıklar yaşayabilir, bilinçsiz bir alışveriş yapabilir ve aslında çok da uygun olmayan fiyatlarla avantajsız ürünler alabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce yapacağınız küçük araştırmalar, tüm bu olası karmaşalardan korunmak adına sizi oldukça rahatlatabilir. Yapacağınız araştırmada gideceğiniz ülkeden alınabilecek en avantajlı ürünler nelerdir ve o ülkenin en önemli alışveriş noktaları nerelerdir gibi sorular cevap aradığınız öncelikli sorular olmalı.



SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

Yüksek fiyatlı tekstil ürünleri ve teknolojik ürünler yurt dışı alışverişlerinde en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bu tür ürünlerin çok düşük fiyatlarla alınabiliyor olması ve doğal olarak turistlerin bu tür ürünlere hayli ilgi gösteriyor olması, yine bu tür ürünler için sahte yani imitasyon pazarının da oluşmasına neden oluyor. Bir ürünü en ucuza alma güdüsüyle düşülen bu tür tuzaklardan korunmak için ucuz da olsa fiyatların akli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda dikkat edilecek bir başka husus ise alışverişte pazarları değil, daha çok alışveriş merkezlerini ve lisanslı ürün satan mağazaları tercih etmek.



DİJİTAL ÜRÜNLERİ ALIRKEN YURT İÇİ KULLANIMINA DİKKAT EDİN

Özellikle dijital ürün alışverişinde yaşanacak olası bir problem de alacağınız ürünün başka bir ülke topraklarında kullanılmaya başlandığında kullanıma kapanacak olması durumudur. Özellikle akıllı telefonlarda yaşanan bu durum ile karşılaşıldığında eğer önceden duruma dair bilgilendirilmemişseniz, cihazınızı tamamen kaybedebilirsiniz. Bu durumun önüne geçebilmek için, yurda döndüğünüzde satın aldığınız cihazı yetkili kurumlara başvurarak pasaportunuza işletmeniz gerekiyor. Bu işlemin ise 100 lira kadar bir bedeli olduğunu unutmadan alışverişinizi yapmanızda fayda var.


KREDİ KARTI KULLANIMI

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında nakit para kullanmak yerine kredi kartı kullanmayı tercih edenlerdenseniz, dikkat etmeniz gereken kimi konular var. Bunlardan ilki, eğer kredi kartınızla yapacağınız harcamalara güvenerek yanınıza yeteri kadar nakit para almıyorsanız, bankanızı arayarak kartınızın yurt dışında kullanıma açık olup olmadığını mutlaka teyit etmeniz gerekiyor. Ayrıca, bazı ülkelerde alışverişinizi peşin fiyatı ile kredi kartıyla aldığınızda dahi bir miktar komisyon eklenmesi durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle eğer alışverişte kredi kartı kullanacaksanız, gördüğünüz fiyata herhangi bir komisyon eklenip eklenmeyeceğini önceden sormanızda fayda var.

TAX FREE’DEN YARARLANMAYI UNUTMAYIN

Yurt dışında alışveriş yapmanın sunduğu avantajlardan belki de en can alıcısı Tax Free indiriminden yararlanmaktır. Gidilen ülkeye göre oranları farklılık göstermekle birlikte belirli bir tutarın üzerindeki alışverişlerinizde ödediğiniz miktarın ortalama %10’luk bir kısmını geri alabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken şey ise ödeme yaptığınız esnada kasadan doldurmak üzere Tax Free formu talep etmek. Doldurduğunuz bu formları şehir merkezlerinde bulunan Tax Free noktalarına ve havalimanlarının Tax Free bölümlerine teslim ederek bu miktarı geri alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder