2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI İLE YILBAŞINI UNUTULMAZ HALE GETİREBİLİRSİNİZ…





Avusturya’nın başkenti Viyana, kültür ve sanatın başkenti olarak da biliniyor. Şehrin her yerinde opera binalarını görebilir birbirinden muhteşem konserlere tanık olabilirsiniz. Ama bunlardan en ünlüsü Filarmoni Orkestrası’nın konserleri. Bu konser için her yıl binlerce kişi başvuru yapıyor. Konsere katılacaklar kura ile belirleniyor. Ancak ProntoPlus ile bu özel etkinliği izleyebilirsiniz. Bir Viyana klasiği olan Viyana Filarmoni Orkestrası yılbaşı özel konser turuna katılarak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.
Viyana Filarmoni Orkestrası ünlü besteci Carl Otto Nikolai tarafından1840’lı yıllarda kurulmuş. Orkestranın amacı müziğin insancıl mesajını, dinleyenlerin gündelik hayatına ve bilincine iletmek olarak belirlenmiş. 150 üyesi ile bu muhteşem orkestranın konseri ile yeni yıla girmek harika bir başlangıç olacak. Yaşatacağı deneyim ise anlatılamayacak kadar şahane. Sadece yaşanılarak öğrenilebilecek bir şey.
Tabii ki bu tur sadece Viyana Filarmoni orkestrasının yılbaşı konseri ile sınırlı değil. Aynı zamanda tarih ve sanatın iç içe geçtiği Viyana’da renkli Noel pazarlarını da gezebilirsiniz. Viyana Belediye binasının önünde Noel pazarı kuruluyor. Bunun dışında Viyana’da gezebileceğiniz diğer yerler de var.
KIŞLIK SARAY HOFBURG SARAYI

Kraliçe Marie Antoinette’nin 1654 yılında yaptığı Habsburg Sarayı, Habsburg Hanedanlığı tarafından kışlık saray olarak kullanılmış. Sarayın içerisindeki bazı odalar turistlerin gezmesi için açık durumda. Kışın karlar altında bu sarayın ışıklandırılmış halini görmenizi tavsiye ederiz.

YAZLIK SARAY SCHONBRUNN KRALİYET SARAYI

Hasburg Hanedanlığı’nın kışlık sarayını gördükten sonra yazlık sarayını da ziyaret edebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yerini alan Schonbrunn Kraliyet Sarayı’nın içerisinde tam 1400 oda bulunuyor. Avusturya hanedanlığındaki en güçlü kadın olarak bilinen Kraliçe Maria Therasa bu sarayda yaşamış.

BÜYÜK HAVUZLU BELVEDERE SARAYI


Barok stilindeki mimarisi ile Avusturya’nın ünlü müzeleri arasında yerini alan Belvedere Sarayı iki sarayın birleşiminden oluşuyor. Bu büyük yapı kalıcı eserlerin sergilendiği Yukarı Belvedere ve geçici eserlerin sergilendiği Aşağı Belvedere olarak ayrılıyor. Sarayın içi göz alıcı bir güzelliğe sahip. Duvarlar ve tavanlar işlemeler ile dolup taşıyor adeta. Sarayın önünde de kocaman bir havuz bulunuyor.
VOTIV KİLİSESİ
Upuzun kuleleri ve farklı mimarisi ile dikkat çeken Votiv Kilisesi, Viyana’nın en çok turist çeken yapıları arasında bulunuyor. Kuleler 90 metreden fazla bir boya sahip. Beyaz rengi ile masal kitaplarından çıkmış gibi bir görünümü var. Ayrıca bu kilise, Viyana Üniversitesi’nin hemen karşısında bulunuyor. Gelmişken tarihi üniversiteyi de yakından görebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder