2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

YILBAŞINI İTALYA’DA KUTLAYARAK 2018’E HARİKA BİR BAŞLANGIÇ YAPABİLİRSİNİZ





Yeni yıl sevinç, eğlence ve umut gibi duyguları barındırır. Dünyanın birçok yerinde coşkuyla kutlanır. Yılbaşının güzel ve özel olarak kutlandığı yerlerden biri de dünyanın en romantik ülkelerinden biri olan İtalya’dır. Eğer siz de yeni yıla farklı bir başlangıç yapmak ve 2018’nin ilk günü gözlerini başka bir yerde açmak istiyorsanız, İtalya’yı tercih edebilirsiniz. İşte size İtalya’da önerebileceğimiz rotalar…

ROMA

Başkent Roma sadece İtalya’nın değil dünyanın da çekim noktası. Çoğu kişiye göre “Aşk şehri” olarak adlandırılan Roma, özellikle yeni yıl kutlamalarının da üst seviyelerde yaşandığı şehirler arasında yer alıyor. Roma’da yılbaşı kutlamalarının merkezi ise Kolezyum (Colosseum)… Binlerce insan Kolezyum’un önünde toplanarak yeni yıla merhaba diyor. Gece ışıklandırılan Kolezyum, havai fişeklerle muhteşem bir görünüme sahip oluyor. Tabii ki havai fişek görüntüleri sadece Kolezyum bölgesi ile sınırlı değil. Şehrin neredeyse birçok noktasında bu görüntülere tanık olabilirsiniz. Şu bir gerçek ki, İtalya bu dönemlerde bambaşka bir güzelliğe sahip oluyor. Roma’ya seyahatinizde Fontana Di Trevi (Aşk Çeşmesi), Pantheon, Emanuella Vittoria Anıtı, İspanyol merdivenleri, Navona Meydanı ve Gianicolo Tepesi görülmesi gereken yerlerden bazıları…

Kolezyum – Roma

Roma’da özellikle Aşk Çeşmesi de yılbaşı gecesinin hareketli noktalarından… Işıltılı haliyle misafirlerine romantik bir ortam yaratan mekanda siz de yeni yıl dileğinizi tutarak çeşmeye para atabilirsiniz. Tam bir sanat eseri olan çeşme özellikle “La Dolce Vita” filmiyle şöhrete kavuşmuştu.
Roma alışveriş açısından da çok tercih edilen bir şehir. Yeni yıla girerken bu şehirden harika hediyeler alabilirsiniz. Giyim ve hediyelik eşya açısından misafirlerini tatmin edebilecek birçok mağaza bulunmaktadır. Özellikle İspanyol merdivenlerinin karşısındaki caddeye giderek lüks mağazaları ziyaret edebilirsiniz.
Roma, lezzetleri ile de çok popüler bir şehir. İtalyan mutfağının öne çıkan yemeklerinden pizza ve makarnayı Roma’da tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı lezzetler tatilinizi daha da unutulmaz kılacak. Tatlı konusunda da özel bir şehir Roma… İspanyol merdivenlerinin çaprazında kalan Pompi adlı kafede tiramisu yemeyi de ihmal etmeyin. Tadı uzun süre damağınızda kalacaktır. Bizden söylemesi…

VENEDİK

İtalya’nın romantik şehirlerinden Venedik de yeni yıl için çok ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Kanalları, gondolları ve tarihi mekanlarıyla İtalya’nın en özel şehirleri arasında yer alıyor. Yılbaşı kutlamalarında ise şehrin güzelliği sınırları zorlayacak güzellikte. San Marco Meydanı‘nda toplanan binlerce kişi havai fişek görüntüleriyle yeni yıla giriyor. Eğlencenin üst noktalara çıktığı şehirde, Venedik’in dar sokaklarında da gezebilirsiniz.




Venedik

Venedik’e gitmişken muhteşem kanalların arasından geçen bir gondol turu da yapmayı ihmal etmeyin. Venedik adalarıyla da ünlü bir şehir. Yaklaşık 30 dakikalık bir tekne gezisiyle Burano ve Murano adalarını da ziyaret edebilirsiniz. Rengarenk evlerin olduğu küçük ama bir o kadar da sevimli bir ada olan Burano’da gezebilir, cam sanatlarıyla ünlü Murano’da alışveriş yapma fırsatı bulabilirsiniz.
Venedik gezinizde görmeniz gereken diğer yerler ise Son Nefes Köprüsü, Rialto Köprüsü, San Marco Bazilikası… Bu tarihi yerlerde mutlaka bir fotoğrafınız olmalı.

FLORANSA

Arno Nehri‘nin ikiye böldüğü Floransa, İtalya’nın doğa olarak en güzel bölgesi Toscana’nın başkentidir. Rönesans’ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa, yeni yıl zamanı çok renkli görüntülere sahne oluyor. Bu dönemde turistlerin akın ettiği şehirde kurulan noel pazarını ziyaret edebilir, unutulmaz anlara tanık olabilirsiniz. Yaşantısıyla İtalya’nın en ilgi çeken şehirlerinden biri olan Floransa’da Duomo Kilisesi‘nin etrafında kurulan noel pazarları bambaşka bir atmosfer yaratıyor. Şehrin merkezinde konserlerden tiyatro gösterilerine kadar birçok etkinlik gerçekleşiyor.
Floransa gezilecek yerler arasında Duomo Kilisesi (Santa Maria Del Fiore), Vaftizhane, Eski Saray, Ponte Vecchio Köprüsü, Signoria Meydanı gibi yerler bulunuyor. Bir açık hava müzesini andıran Floransa’da Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Donatello gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerini yakından görme şansına da sahipsiniz.
Floransa aynı zamanda müthiş bir dokuya sahiptir. Sokaklarında romantizmi bulmak mümkündür. Şehrin böylesine güzel görünmesinde şüphesiz sahip olduğu eserlerin katkısı büyük. Bunların başında da Ponte Vecchio Köprüsü gelmektedir. Özellikle yeni yıla girildiği anda köprünün üzerindeki havai fişek görüntüleri de bu güzelliği kat kat artırıyor.
Floransa’ya gitmişken alışveriş yapmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Mağazaların çoğunda İtalyan modasına şahit olacaksınız. Ayrıca merkezde kurulan pazarda satılan deri ürünleri de turistlerin ilgisini görüyor. Uygun fiyatlı deri ürünlerinden kendinize ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

PALERMO

İtalya’nın en özel bölgelerinden biri olan Sicilya’nın başkenti Palermo, her daim turistlerin ilgisini çekiyor. Çok sıcakkanlı ve eğlenceli insanlara sahip olan şehir, yılbaşı döneminde de çok hareketlidir. Özellikle eğlencenin üst düzey yaşandığı yerler Giulio Cesare ve Castelnuovo Meydanlarıdır. Burada konserler düzenlenip, sabahın ilk saatlerine kadar eğlence devam eder. Burada unutulmayacak özel anlara şahit olabilirsiniz.

Palermo

Palermo görülecek yerler açısından da misafirlerini memnun eden bir yer. Avrupa’nın en büyük opera binasının olduğu Tiyatro Massimo, 1100’lü yıllarda yapılan Palermo Katedrali, Arap etkisinin yoğun olduğu San Cataldo Katedrali ve rengarenk bir görünüme sahip olan Ballaro Pazarı, Marina ve Pretoria Meydanı gezilecek yerlerden bazıları…
Palermo çok kültürel bir şehirdir. Roma, Bizans, Arap ve Normanlar dönem dönem burada yaşamışlar. Dolayısıyla şehirde birçok kültürün etkisini görebiliyorsunuz. Tarihi sokaklar, renkli caddeler ve hareketli caddelerde 2018’e unutulmaz bir merhaba diyebilirsiniz.

CATANIA (KATANYA)

Sicilya’nın Palermo ile en çok ziyaret edilen bir diğer şehri de Katanya‘dır. Aynı zamanda bölgenin ikinci büyük şehri olma özelliği taşıyan Katanya, Etna Yanardağı’nın eteğindeki konumu ve sahip olduğu büyüleyici güzellikler nedeniyle Sicilya’nın en turistik bölgesi olarak biliniyor. Yılbaşı döneminde de Katanya çok ilgi çeken bir şehir hale geliyor. Yılbaşı kutlamalarının en çok yaşandığı yer ise Katedral Meydanı’dır. Aynı zamanda Katanya’nın en çok ziyaret edilen yeri olan meydanda yılbaşı kutlamaları coşkulu bir şekilde yapılıyor. Konserler, Dj performanslar eğlenceyi daha da üst noktalara taşıyor. Eğlencenin yapıldığı Katedral Meydanı‘nda da Fil Çeşmesibulunuyor. Şehrin sembolü haline gelen bu heykel, 1735 yılında Etna Yanardağı’nın patlaması sonucunda çıkan lava taşlarından yapılmış.

Katanya – Catania

Bu arada Katanya’ya gitmişken Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri olan Etna’yı mutlaka görmelisiniz. Tepede yer alan Etna Yanardağı’ndan şehri kuşbakışı seyredebilirsiniz. Muhteşem bir doğaya sahip olan Etna Yanardağı’nın hala bozulmamış halde kalan yerlerini görebilirsiniz. Katanya’da ayrıca 13. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Ursino Kalesi de görülmeye değer yerlerden biri. şimdilerde Halk müzesi olarak hizmet veren Ursino Kalesi, sıra dışı görünümüyle dikkat çekiyor. Kalenin içi ise arkeolojik kalıntılarla dolu. Antik Yunan’dan Klasik Çağ’a kadar uzanan birçok yapı keşfedilmesi gereken bir yer olma özelliği taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder