2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KIZIL ŞEHİR BOLOGNA’YI KEŞFETMEYEN KALMASIN!





Kızıl Şehir olarak bilinen Bologna turistlerin gözde rotaları arasında. İtalya’nın muhteşem şehrinde küçük bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? Bu şehirde gezmeniz gereken birbirinden güzel yerler var. Biz de sizler için Bologna’da gezilecek yerleri kaleme aldık. İşte Bologna’da gezilecek yerler:

MAGGİORE MEYDANI

Bologna’da gezilecek yerlerin başında Maggiore Meydanı geliyor. Turistlerin gözde mekanları arasında bulunan meydanda bol bol aktivite alanı bulunuyor. Hatta denk gelirseniz bu meydanda festivaller ve konserlerde düzenleniyor.

BELEDİYE SARAYI




Kırmızı rengi ile şehrin tarihi yapıları arasında yerini alan Belediye Sarayı. Maggiore Meydanı’nda yerini alan saray şu anda müze olarak hizmet veriyor. Ayrıca saray yakınlarında Neptün Çeşmesi’de bulunuyor. Sarayın buradan girişi de mevcut. Dilerseniz ilk çeşmeyi yakından görüp sonrasında sarayı gezebilirsiniz.

SANTO STEFANO KİLİSESİ




Santo Stefano Kilisesi’nin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. Ama söylentilere göre 5.yüzyılda yaptırılmış çok eski bir yapı. Kızıl şehirde yerini alan mimarisi ve tarihi nedeniyle turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Ayrıca burası tam 7 kiliseden oluşuyor. Günümüze gelene kadar bu kiliseler yenilenmiş olsa da çoğu kısım orijinal halde duruyor.

SAN PETRONİO BAZİLİKASI




Dünyanın en büyük kiliselerinden olan San Petronio Bazilikası, Bologna’da gezilecek yerlerin başında geliyor. 130 metreden fazla bir uzunluğa sahip olan kilise 66 metre genişliğe sahip. Kilisenin dışında yapılan inşaat daha bitmemiş. 1930 yılından beri yapımı devam ediyor. Gotik tarzdaki mimarisi ile turistlerin yoğun ilgisini görüyor.

ASINELLI KULELERİ

Kızıl şehirde yükselen iki uzun kule Asinelli Kuleleri. Bu kulelerden birisi 97 metreye yakın bir uzunlukta. Kısa olan ise bunun yarısı kadar yani 45 metre civarında. Bu kulelerin en büyük özelliği yatık bir durum olmaları. Aynı Pisa Kulesi gibi bu kulelerde biraz eğimli duruyor. Şehirde önceden çok sayıda kule bulunuyordu. Fakat bunlar zamanla yıkılmış ve günümüze en bilinen bu kuleler kalmış.

PİNACOTECA NAZİONALE

Bologna’nın ulusal müzesi olan Pinacoteca Nazionale içinde pek çok ünlü sanatçının eserine ev sahipliği yapıyor. Asinelli Kulelerine yakın bir konumda bulunuyor. Dilerseniz kuleleri gezdikten sonra müzeyi ziyaret edebilirsiniz. National Gallery olarak da bilinen müze her yıl ziyarete gelen binlerce sanatsever turisti ağırlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder