2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Tianmen (Cennetin kapıları) shan Ulusal Parkı, ÇİN


Tianmen (Cennetin kapıları) shan Ulusal Parkı, Hunan’ın Zhangjiajie şehrinde bulunan 1000 metrenin üzerinde 40 civarında tepeden oluşan yüksek dağlarla ve birçok büyük doğa harikası mağaralarla çevrili bir yer. Parkın aşağısındaki ana giriş kapısından baktığınız ilk anda gördüğünüz bulutlara doğru uzanan merdivenler size sanki cennete giden bir yoldaymışsınız izlenimi uyandırıyor.


Dünyanın en uzun teleferiği ile yolculuk

Dağın yüksek tepelerine çıkmak için iki yolunuz var. Ya 11 kilometrelik binlerce merdiveni yaya olarak çıkmak ya da dünyanın en uzun teleferiğine binmek. Burada bulunan teleferik 7.455 metre uzunluğu ve 98 kabini ile dünyanın en uzun yolcu taşıma hattı rekoruna sahip. Ve sizi neredeyse 45 derecelik oldukça dik bir açı ile 1277 metre yukarıya taşıyor. Bu teleferiğe binip yukarı çıkarken biraz gerilebilirsiniz.

Bölge halkı için bu park çok önemli, çünkü dağın tepesinde bulunan Tang hanedanlığı tarafından inşa edilen tapınak antik zamanlardan bu yana binlerce yıl ayakta kalmayı başararak günümüze kadar gelebilmiş.

Ekstrem sporlarda ilk akla gelen yerlerden

Bu tapınak ve mağara ziyaretlerinin yanında farklı sportif aktiviteler için de kullanılıyor. Özellikle bisiklet sporcuları için dağın tepesinden eteklerine doğru yılan gibi kıvrılan yollarda birçok yarış, gezi gibi etkinlikler düzenleniyor. Bunun yanında 2013 yılında dünyanın en ekstrem sporlarından kabul edilen Wingsuit sporunun (Bknz Wing suit nedir? Kanatlı bir özel elbise ile yukarıdan atlamak) Dünya Şampiyonası da burada düzenlendi. İp üzerinde yürüme ve dağ tırmanışları da ev sahipliği yapılan aktiviteler arasında.

Şehrin yerel halkı arasında da bu dağ hakkında ilginç bir inanış var. Halk dağın kuzeyden – kuzey batıya doğru kaydığına inanıyor çünkü çok eskiden dağın girişi şehrin içerisinden görülebiliyorken bugün görmek mümkün değil.


Ziyaret etmeyi düşünenlere tavsiyeler

Bu yeri görmek istiyorsanız tavsiyem şehire gelmeden önce uçak biletlerini takip etmeniz. Olabildiğince önceden uçak biletinizi satın alırsanız gezinizin ulaşım kısmını ucuza getirmiş olursunuz.

Oteller ve pansiyonlar genelde temiz ve uygun fiyatlı.

Burada şehiriçi ulaşım, yeme-içme ve konaklama son derece ucuz zaten. Eğer araba kiralamayacaksanız, vaktiniz de varsa otobüs ve taksi ile bütün şehri gezebilirsiniz.

Şehri eğer bir rehberle gezmek istiyorsanız da ayrıca Çince tercüman üzerinden günlük cüzi bir rakam karşılığında tercüman talebinde bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder