2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AFRİKA’NIN ÖTEKİ DÜNYASI: BÜYÜK GÖÇ ZAMANI





Perisos Turizm ile Afrika’da bambaşka bir dünyanın kapısını aralamaya şimdiden hazır olun. Büyülü Afrika turu ile Afrika’nın 5 büyükleri olarak bilinen aslan, gergedan, fil, leopar ve Afrika Mandası’nın muhteşem şovları sizi bekliyor. Birçok belgesel filme ilham veren Büyük Göç’ün en önemli ve şaşırtıcı noktası; hayvanların yağmurun hangi yönden yağacağını daha önceden algılayarak, tam da bu yönde hipnotize olmuş bir şekilde hareket etme çabalarıdır. Renklerin iç içe geçmesiyle ortaya çıkan bu büyüleyici göçün sahipleri ise malum, Afrika’nın 5 büyükleridir. Siz de bu muhteşem şova bizzat şahit olmak istiyorsanız eğer şimdiden söyleyelim, harika bir görsel şölen sizi bekliyor.

Devasa şimşek uçlarının, ufkun denize kıyısı olan yağmur damlalarını izlediği noktada, hayvanlar Büyük Göç için yola çıkmaya çoktan başlamışlardır bile. Bu nedenle tatil planlarınızı yaparken, Büyük Göç’ün başladığı tarihleri bir kenara şimdiden not etmenizde yarar var. Çünkü büyülü Afrika turu ile bambaşka bir dünyanın da kapısını çoktan aralamış olacaksınız.



Dünya Miras Alanlarını belirlemek üzere 1972 yılında Stockholm’de bir araya gelen Birleşmiş Milletler delegelerinin, listenin başını Serengeti’ye verdiğini de ayrıca belirtelim. Serengeti, bugün dünyadaki en ünlü milli parklardan biri olmasının yanı sıra, muhteşem aslanlarıyla da hafızalarda yer eden büyük göçe ev sahipliği yapmaktadır.



Göç hareketi yalnızca Serengeti Milli Park’ını ve Kenya’daki Maasi Mara rezervinde değil, 150.000 mil ötesindeki dağılma alanlarını da içeren vahşi bir doğada gerçekleşiyor. Yılın döngüleri ise Ocak ve Mart ayları arasında yarım milyon buzağı doğan milli parkın güney tarafında başlıyor. Yağmurların Mayıs ayında sona ermesiyle birlikte arazinin hızla kurumaya başlaması, hayvanlarında kuru mevsim sığınma yerleri olan Maasi Mara’ya doğru yola çıkmasına neden oluyor. Ekim ayının sonundaki kısa yağmurların başlamasıyla birlikte büyük göç de Serengeti’ye geri dönüyor. Aralık ayında kuzey ormanlık alanlardan çıktıktan sonra sürüler Seronera’yı geçip, yeniden buzağılama topraklarına doğru geri dönerek, daireyi tamamlıyorlar. Dolayısıyla Mart ayında yüzbinlerce wildebeest de, Serengeti’nin merkez bölgesine ulaşmış oluyor.
DOĞANIN AHENKLİ COŞKUSU: TANZANYA& ZANZİBAR

Yeryüzündeki en büyük yaban hayatı izleme yerlerinden biri olan Serengeti’nin geniş ovalarındaki doğanın gizemli gücü adeta sizi etkisi altına almaktadır.

Üniter bir cumhuriyet olan Tanzanya, yirmialtı adet mikoa adı verilen bölgeden oluşmakta olup, kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, güneyinde ise Zambiya ile komşudur. Birçok ekolojik değere sahip olan Tanzanya’da öne çıkan başlıca yerler ise Ngorongoro Krateri, Serengeti Milli Parkı ve şempanze davranışlarının gözlemlendiği Gombe Ulusal Parkı’dır. Öyle ki Tanzanya’ya geldiğinizde doğanın sizi tüm coşkusuyla çevrelediğini görürsünüz.



Emin olun Serengeti ile ilk karşılaşmalarını unutan çok az insan vardır. Yeryüzündeki en büyük yaban hayatı izleme yerlerinden biri olan Serengeti’nin geniş ovalarındaki doğanın gizemli gücü adeta sizi etkisi altına almaktadır.

Bu arada özellikle Serengeti’de safari turizminin son derece popüler olduğunu da hemen belirtelim. Safari turizmi dediğimiz şeyin öyle küçük bir alanı kaplamadığını tahmin etmişsinizdir. Neredeyse 15 bin kilometrelik bir alandan bahsettiğimizi de dipnot olarak geçelim.Dolayısıyla göç dönemine denk geldiğinizde gördükleriniz karşısında tek kelimeyle hayran kalacaksınız.



Adanın batısında bulunan Zanzibar’ın ruhunu taşıma görevini ise Stone Town üslenmiştir. Adını zencilerin sahili anlamındaki Farsça Zangibar’dan alan ülke, aynı zamanda dünyanın önde gelen baharat üreticilerinden de biridir.
GÜNEY AFRİKA & VICTORIA ŞELALELERİ

Güney Afrika’nın en önemli turist çeken noktalarından biri kabul edilen bu şelale, aynı zamanda UNESCO tarafından da Dünya Mirası Alanı olarak sahiplenilmiştir.

20.000’den fazla bitkiye ev sahipliği yapan Güney Afrika, dünyadaki ekolojik çeşitlilik açısından son derece önemli bir yere sahiptir. Zengin bir yaban hayata sahip olan ülke, 300’den fazla memeli, 500’den fazla kuş türü ve 100’den fazla sürüngen hayvan ile birçok böcek ailesine ait hayvanlara ev sahipliği yapar. Güney Afrika’nın Cape Town, Pretoria ve Bloemfontein olmak üzere 3 tane başkenti bulunmaktadır.



Mosi-oa-Tunya ile bilinen Viktorya Şelalaleri ise dünyanın en görkemli şelaleleri arasında öne çıkar. Zambezi Nehri’nin üzerinde bulunan şelalenin gürleyen duman olarak anıldığını da hemen söyleyelim. Güney Afrika’nın en önemli turist çeken noktalarından biri kabul edilen bu şelale, aynı zamanda UNESCO tarafından da Dünya Mirası Alanı olarak sahiplenilmiştir.

Muhteşem Victoria Şelalelerini ziyaret etmek için en iyi zaman, bölgedeki yaz yağmurlarından hemen sonra Şubat – Mayıs ayları arasında dünyanın en büyük su levhasını göreceğiniz zamandır. Neredeyse Niagara Şelalesinden iki kat daha büyük olan şelalenin gürültüsü birkaç kilometre öteden dahi rahatlıkla duyulabilmektedir. Şelalenin üzerindeki hiç kaybolmayan gökkuşağı ise mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 
DAĞ GORİLLERİ İLE TANIŞMAYA HAZIR OLUN

Afrika kıtasının doğusunda bulunan Ruanda’nın özellikle yüksek kesimleri burada yaşanan özel ekolojik sistemin de etkisiyle benzersiz bir yaban hayatı ve bitki örtüsüne sahiptir. Ülkenin tek yağmur ormanı ise Nyungwe’dir. Ülke genelinde ziyaretçilerin önem verdiği uğrak noktalardan biri de dağ gorillerinin gözlemlenme sürecidir.



5 Volkandan oluşan Virungas, çevresindeki olağanüstü manzara ve turistik yerlerden ziyade, dağ gorilleri ile dikkatleri çekmektedir. Nyungwe Milli Parkı ise Ruanda’nın biyolojik çeşitliliğinin en önemli görüldüğü yerlerden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder