2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GİRİT’İN ZENGİNLİĞİNİ GÖRMEYE NE DERSİNİZ?






Akdeniz’in ve Yunanistan’ın en güzel adalarından biridir Girit. Ayrıca burası Yunanistan’ın en büyük adası olma özelliğine sahip. Bu büyük adada gezilecek çok fazla tarihi yer bulunuyor. Yunan yemeklerinin güzelliği de adayı zengin mi zengin bir yer yapıyor. Girit turu yapmak isteyenler çok şanslı. Çünkü hem bol bol gezebilecekleri hem de birbirinden leziz yemekleri tadabilecekleri bir yere gidiyorlar. İşte gitmeden önce öğrenmeniz için Girit’in zenginliklerini sizler için yazdık.



GİRİT’TE GEZİLECEK YERLER

Girit, Avrupa’nın en eski uygarlığı olan Minoslar’a ev sahipliği yapmış bir ada. Böylece eski zamanlardan kalma pek çok kalıntı bulunuyor. Bu geçmiş zamanlardan kalma heykelleri, çömlekleri ve pek çok tarihi eseri görmek için Heraklion Arkeoloji Müzesi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca eski uygarlığın nasıl bir yerde yaşadığını görmek için antik Heraklion kenti uğrayabileceğiniz bir yer. Agios Titos Kilisesi ve Agios Minas Katedrali’de Heraklion yakında bulunuyor.




Buradan sonra Girit’te görülecek yerler listenize turistlerin en çok gittiği yerlerden biri olan Zorba’nın yazarı Nikolas Kazancakis’in mezarı ve eşyalarının sergilendiği müzeyi koyabilirsiniz.

Girit konumu açısından tarihte uygarlıkların buraya sahip olmaları için savaşmalarına maruz kalmış. Bu yüzden adanın her yerinde kaleler bulunuyor. Venedik Kalesi, Kazarma, Spinalonga ve Fortezza Kalesi adanın ünlü kaleleri arasında yer alıyor. Fortezza Kalesi, Rethymno şehrinde bulunuyor. Bu şehirde kaleden sonra kesinlikle görmeniz gereken diğer yerler Sanat Müzesi ve Gazi Hüseyin Cami.





Hanya, Girit’in en çok turist çeken şehirlerinden biri. Girit’in ikinci büyük şehri olan Hanya’da görülmesi gereken yerler arasında Girit Tarih Müzesi ve Hasan Paşa Cami bulunuyor. Buradaki Girit Tarihi Müzesi’nin özelliği Yunanistan’da bulunan en büyük ikinci Deniz Müzesi olmasıdır.





Tarihi yerleri gezdikten sonra sırada Girit’in doğası ile baş başa kalmaya geldi. Lassithi, Samaria Kanyonu, Dikteon Mağarası, Beyaz Dağ, Psiloritis, Gourgouthakas Mağarası, Therisso ve Filler Mağarası kesinlikle gitmeniz gereken Girit’in doğasını yakından görebileceğiniz yerler arasında. Buradan sonra kendinizi Girit’in mavi sularına atmak için turistlerin gitmeyi en çok tercih ettiği Falasama Plajı, Elounda Plajı ve Elafonisi Plajına gidebilirsiniz.

GİRİT’TE NE YENİR? İŞTE LEZİZ GİRİT YEMEKLERİ





Girit mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri var. Zeytinyağlı yemeklerinden deniz ürünlerine kadar zengin bir menüsü bulunuyor. Turistler tarafından sevilen buraya özgü lezzetler arasında ızgara ahtapot, Dakos salatası, Gamopilafo pilavı ve Hindiba var. Ayrıca çeşitli tatlardaki Girit peynirleri de ünlü lezzetleri arasında. Buradaki yemekleri yemek için Serenissima Restaurant, Taverna Larenzo ve To Koutourouki restoranlarını gidebilirsiniz.


GİRİT’TE ALIŞVERİŞ VE GECE HAYATI





Girit’te alışveriş yapmak, burada gezmek kadar eğlenceli. Turistler tarafından Daedalus ve Dikaiosinis caddeleri alışveriş yapmak için en çok tercih edilen yerler arasında. Buraların dışında Talos Plaza adındaki alışveriş merkezinde de alışveriş yapılabilir. Hediye olarak zeytin ağacından yapılan el yapımı eşyalar, çeşitli takılar alabilirsiniz. Ayrıca buraya özgü olan Girit peyniri ve yerel içeceklerden de tercih edebilirsiniz.





Alışverişten sonra karanlık çökünce sıra Girit’in gece hayatını görmeye geliyor. Gece hayatı ile ünlenmiş olan bu adada tavernalara ve barlara giderek bol bol eğlenebilirsiniz. Resmo, Hanya, Heraklion ve Gouves’ta gece eğlencesine katılabileceğiniz çok fazla yer bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder