2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

UNUTULMAZ FİLMLERİN ŞEHRİ KAZABLANKA






Fas’ın en büyük şehri olan Kazablanka, Atlantik Okyanusu’nun kıyısında bulunuyor. Manzarası, mimarisi ve konumu ile birbirinden güzel gezilecek yerleri bulunuyor. Fas bir zamanlar Fransız sömürgesi altında olduğu için bölgede Fransız mimarisinden esintiler taşıyor. Şehirde gezmeye başladığınız zaman kesinlikle dikkatinizi çekecektir. Aynı zamanda dünyaca ünlü “Casablanca” filmine ev sahipliği yapan şehir, günümüzde turistlerin çok ilgisini çekiyor.


Vizesiz ülkeler arasında bulunan Kazablanka’da, görmeniz gereken birbirinden güzel yerler bulunuyor. Kazablanka’da gezilecek yerler arasında Kazablanka Katedrali, Kazablanka Limanı, Korniş Bölgesi, II.Hasan Cami, şehrin en büyük parkı olan Parch de La Ligue Arabe bulunuyor. Kazablanka Limanı’ndan muhteşem Atlantik Okyanusu’nun manzarasını izleyin ve mutlaka bir fotoğraf çekmeden dönmeyin. Ayrıca burası dünyanın en büyük limanı olma özelliğine sahip.





Aynı zamanda II.Hasan Cami’de dünyanın en büyük üçüncü camisi. Mimarisi karşısında hayranlık duyacağınız bir cami burası. Burayı görmeye gittiğinizde tüm ihtişamı ile sizi upuzun bir minare karşılıyor. Bu minarenin tepesinde bir lazer ışık duruyor. Bu ışık Mekke’yi gösterecek şekilde her gece yanıyor.

Kazablanka’da alışveriş yapmak turistler için oldukça kolaydır. Çünkü hemen hemen her yerde dükkan ve mağazalar bulunuyor. Ayrıca yerel halk evlerinin önünde küçük tezgahlar açarak el yapımı ürünleri sergiliyorlar. Ama özellikle alışveriş için bir yere gitmek isterseniz Muhammed V Meydanı, Old Medina ve Marche Central’ı tercih edebilirsiniz. Buralardaki dükkanlardan Kazablanka’ya özgü Argan yağı, Kuka taşından tespih, rengarenk mutfak eşyaları ve el dokuması mediouna halılarını alabilirsiniz. Ayrıca aktar tarzı yerlerden buraya özgü baharatlardan alıp evinize gittiğinizde yemeklerinize tat katabilirsiniz.





Sırada merak edenler için Kazanblanka’da ne yenir soruna cevap vermede. Kazablanka’nın leziz yemeklerinin bulunduğu bir mutfağı var. Fas mutfağının en ünlü yemekleri arasında tajin bulunuyor. Aslında bu yemeğin piştiği çömleğin adı. Bu yemek sebze ile birlikte et, balık ve tavuk ile yapılabiliyor. Ayrıca yemekten önce çorba içmek isteyenler harira adındaki sebzeli çorbadan içebilirler. Sonrasında yemeğin üzerine tatlı yemek isteyenler pastilla adındaki hamur tatlısını deneyebilirler. Ayrıca bizim ülkemizdeki krem karamelin şeftalilisini andıran farklı bir tatlıları daha bulunuyor.





Yemek için Casablanca filmi ile ünlü olmuş Rick’s Cafe’ye gidebilirsiniz. Buranın içerisinde filmden sahneler gösteriliyor. Ayrıca La Cigale, Epsom, La Sqala ve La Mer bulunuyor. Ayrıca yemekten sonra Kazablanka gece hayatını görmek için gidebileceğiz popüler gece kulüpleri arasında Candy Bar, La Cabestan, Sky 28 ve Le Carre Rouge Club var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder