2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GEÇMİŞİ VE BUGÜNÜ BİR ARADA TUTAN ŞEHİR ZÜRİH





Alp Dağları’nın karla kaplı muhteşem manzarasına sahip olan İsviçre’nin en turistik şehri Zürih, misafirlerine canlı ve dinamik yaşamıyla muhteşem bir dünya sunuyor. Şehirde yer alan 50’den fazla müze, 100’den fazla sanat galerisi, alışveriş seçenekleri ve hareketli gece yaşamıyla İsviçre’nin en gözde şehri olarak karşımıza çıkıyor.

Zürih, şüphesiz dünyanın en yaşanılacak şehirlerinden biri. Kültürel zenginliği, modern yaşamı ve düzgün şehir planlamasıyla İsviçre’nin gözbebeği durumunda. Nüfusuyla İsviçre’nin en kalabalık şehri olan Zürih, günümüzde Avrupa’nın finans merkezi olarak dikkat çekiyor.





Zürih çoğu zaman İsviçre’nin başkenti olarak karıştırılır. Başkent Bern’e göre daha popüler bir şehirdir. Yaklaşık 2 milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık şehri olan Zürih, aynı zamanda paranın da başkentidir. Günümüzde dünyanın yaşam kalitesi en gelişmiş kenti olarak gösterilmektedir. Ancak tabii ki bunun da bir bedeli var. Hayat pahalılığı diğer Avrupa şehirlerine göre burada biraz daha yüksektir. Alışverişten yeme içmeye kadar birçok şey Avrupa seviyesinin üstünde.


ÇİKOLATA VE SAAT

Zürih’te alışveriş deyince akıllara ilk olarak gelen şeyler çikolata ve saattir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, İsviçre çikolataları ve saatlerinin şöhretini duyarsınız. Çikolata konusunda şunu söylemek gerekir ki, İsviçre ve Belçika çikolataları dünyanın en iyileri arasında gösterilir. Ancak el yapımı çikolata üretiminde Belçika’nın, fabrikasyon üretiminde de İsviçre’nin daha iyi olduğunu söylemek gerekiyor. Şehrin merkezindeki dükkanlardan ya da birçok noktada göreceğiniz Coop adlı marketlerde çikolata ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

KÜLTÜREL ZENGİNLİK

İsviçre’nin gözdesi olan şehrin sokakları geçmişin izlerini taşıyor. Şehirde yürürken yaklaşık 300 yıllık çiçeklerle süslenmiş binalarla karşılaşıyorsunuz. Antikacılar, kafeler, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları şehri tamamlıyor. Zürih Gölü’nün etrafındaki yürüyüş parkurları ve parklar şehrin ilgi çeken bir diğer noktası. Bu arada yeşil alanlar şehrin diğer kaçamak alanları olarak dikkat çekiyor.





Şehrin kalbinin attığı yer ise Old Town (Altstadt) Bölgesi. Kültürel zenginlikleriyle turistlerin ilgisini çeken bu yeri gezebilirsiniz. Burası sadece kültür anlamında değil, tarihin, sosyalliğin de iç içe olduğu bir yerdir. Şehrin en ünlü alışveriş mağazalarından en hareketli gece kulüplerine kadar birçok önemli mekana ev sahipliği yapar. Old Town Bölgesi’nde kısa bir gezintiye çıktığınızda Zürih’in ne kadar çok yönlü bir geçmişe sahip olduğunun da farkına varacaksınız. Orta Çağ’dan kalma çiçeklerle süslenmiş evleri, dar sokakları, hediyelik eşya dükkanları, antikacıları, kafe ve restoranlarıyla bir bütün olarak karşımıza çıkıyor.



MÜZE VE SANAT MERAKLILARINA

Zürih, müze meraklılarına da çok hitap eden bir yer. Zürih Sanat Müzesi, mükemmellik sertifikası bulunan İsviçre Ulusal Müzesi ve Rietberg Müzesi mutlaka listenizde bulunmalı… Burası aynı zamanda üniversiteleriyle de çok şöhretli bir şehir. Özellikle yurt dışından gelen öğrenciler eğitim için burayı seçiyor. Öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı sunan bu tarihi şehir birçok ünlü isme de ev sahipliği yapmış. Franz Kafka ve Albert Einstein gibi isimlerin yaşadıkları evler günümüzde müze olarak ziyarete açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder