2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ARNAVUTLUK’U ADIM ADIM KEŞFE VAR MISIN?






“Kartalların ülkesi” olarak bilinen Arnavutluk’u adım adım gezmeye ne dersiniz? Geçmişte Osmanlı’nın uzun bir dönem egemenliği altında yaşayan ve bizden izlere sıkça rastlayacağınız Arnavutluk’ta hem tarihin peşine düşebilir hem de ülkenin keşfedilmemiş sahillerinde denize girebilirsiniz. Başkent Tiran’da Balkanların en güzel trileçe tatlısını da yiyeceğinizi unutmayın.


Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan ile komşu olan güzeller güzeli ülke Arnavutluk… Güneydoğu Avrupa’da konumlanan Arnavutluk’un Adriyatik ve İyonya Denizi’ne kıyısı bulunuyor. 3 milyon insanın yaşadığı bu yer Kartalların ülkesi olarak biliniyor. 28 bin metrekare toprak üzerine kurulu ülkede gezilecek yerler çok fazla. Turistler tarafından gözde olan yerleri sizlerde gidip görmelisiniz. Arnavutluk turu yapacaklara gitmeleri gereken yerler hakkında bilgiler verdik. İşte Arnavutluk’ta gezilmesi gereken şehirler:
İSKENDER BEY’İN TİRAN’I


Arnavutluk’un başkenti olan Tiran aynı zaman da ülkenin en büyük şehri. Bu büyük şehirde gezilecek o kadar güzel yerler var ki… İlk olarak Ethem Bey Cami’ne doğru yola çıkmanızı öneririz. Bu cami 500 yıl boyunca Osmanlı idaresinde kalmış tarihi bir yer. Sonrasında caminin hemen yanındaki ünlü Saat Kulesi’ni de görmeye gidebilirsiniz.





Tiran şehir merkezinde bulunan İskender Bey Heykeli görülmeye değer çok güzel bir yapı. İskender Bey, Tiran şehrinin kurucusu… Bu nedenle de şehrin tam merkezine heykeli dikilmiş. Tiran’da gezilecek yerler listenize Dajti Dağı’na teleferikle çıkmayı da ekleyin. Teleferik gezisinde doğanın güzelliği karşısında huzur bulacaksınız





Tiran’da ne yenir diyenlere hemen o meşhur sözü söylüyoruz “Balkanların en güzel Trileçesi’ni Tiran’da yiyebilirsiniz.” Restaurant Melograno, Otium ve Tek Zgara Tirones gibi ünlü cafe ve restoranlarda hem trileçe hem de yufka ve et ile yapılan byrek yemeğini yiyebilirsiniz.
ESKİ BAŞKENT DURRES


Arnavutluk’un ikinci büyük şehri olan Durres, Tiran’ın 33 km uzağında konumlanıyor. Ülkenin eski başkentlerinden biri olan şehirde gezilecek çok sayıda yer var. Bunların başında şehirde günümüze kadar gelebilmiş Durres Kalesi. Bu kale Venedik Kalesi olarak da biliniyor. Sonrasında Balkanların en büyüğü olan Durres Amfi Tiyatrosu ‘na gidebilirsiniz.





Arnavutluk’un sahip olduğu harika denize Durres plajlarından girebilirsiniz. Deniz, kum ve güneşin tadını Durres plajlarında çıkarın. Turistler Copacabana Beach ve Kallm Beach plajlarını tercih ediyorlar.
PLAJLARI İLE VLORE


Ülkenin büyük bir liman kenti olan Vlore, dağlarla çevrili doğanın içerisinde harika bir yer. Avlonya olarak da bilinen bu güzel şehir plajları ile ünlü. Şehrin Drymades Beach ve Plazhi i Vjeter ünlü plajları arasında. Kilometrelerce uzunluktaki plajlarına bayılacaksınız.





Aynı zamanda plajların dışında Vlore’de gezilecek yerler arasında Bayrak Meydanı ve Bağımsızlık Anıtı ünlü turistik yerlerden. Osmanlıdan kalma Muradiye Cami’de gezilmesi gereken bir başka turistik açıdan önemli bir yapısı.
GEÇMİŞE YOLCULUK SARANDA


Korfu Adası’na yarım saat mesafede bulunan Saranda, Arnavutluk’un tarih kokan şehirlerin biri. Şehrin güneybatısında konumlanan Butrint Antik Kenti ile zamanda geriye gideceksiniz. Antik kent içerisinde amfi tiyatrolardan vaftizhanelere kadar büyük yapılarla karşılaşacaksınız.





Saranda’da Butrint Antik Kenti’nden sonra Ksamil’e yüzmeye geçmelisiniz. Arnavutluk’un diğer şehirlerinde gördüğünüz muhteşem denize burada girmelisiniz. Ksamil plajları şehirdeki plajlara göre daha az kalabalık.
ELBASAN’IN ÜNLÜ LEZZETİ


Arnavutluk’un merkezinde bulunan bir şehir Elbasan… Bu şehir Shukimbin Nehri üzerinde kurulu yeşiller içerisinde bir şehir. Elbasan adı kale anlamına geliyor. Elbasan Kalesi burada en ünlü yapılardan biri. Ayrıca Elbasan’da gezilecek yerler arasında Sultan Cami, Azize Meryem Kilesesi ve Etnografya Müzesi bulunuyor.





Elbasan’da ne yenir diyenler için şehrin ismini alan ünlü yemeği Elbasan Tavası’nı kesinlikle demeliler. Şehirde ünlü restoranlar arasında Taverna Attika, Il Marchese ve Coffee House Elbasan’a giderek yerel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder