2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

TATİL CENNETİ BALEAR ADALARI


akdeniz adaları ile ilgili görsel sonucu
Balear Adaları Özerk Topluluğu İspanya’ya bağlı beş büyük ve onları çevreleyen birkaç küçük adadan oluşan bir bölgedir.

İspanya’nın resmi dili olan İspanyolca ile birlikte Katalanca da bu bölgede resmi dildir. Bölgeyi oluşturan adalardan büyük olan ve en çok bilinen adalar Mayorka, Minorka, İbiza, Cabrera ve Formentera’dır.

Balear Adaları, 2600 yıldır insanların yaşadığı bilinmektedir. Balear Adaları Romalıların, Kartacalıların, Cezayir ve İspanyolların hakimiyetinde kalmıştır. MÖ 122 senesinde adalar, Romalıların eline geçmiş, 466’da Vandallar hakimiyet kurmuştur. Vandallarla Doğu Roma İmparatorluğu arasındaki savaşlardan sonra, adalar Doğu Roma İmparatorluğu’na dahil oldu. Sekizinci yüzyılda Arapların eline geçen. Balear Adaları 903’te yapılan antlaşmayla Emevi Devleti’ne dahil oldu. Aragonlar 1230’da Balear Adaları’nı istila ettiler. Balear Adaları 1802’de yapılan anlaşmayla İspanya’ya bağlı bir eyalet haline geldi ve halen de İspanya’nın bir eyaleti durumundadır.

Ticaret ve stratejik açıdan son derece önemli bir noktada olan Balear Adaları İspanya için son derece değerlidir.

Balear Adaları, jeolojik yapı olarak Sierra Nevada Dağlarının devamıdır. Bu adalar önemli deniz çöküntüsüyle birbirinden ayrılarak su yüzüne çıkmış kısımlardır.

Balear Adaları’nın en önemli madenleri; taşkömürü, mermer, demir, bakır, kalaydır. Madenlerin belirli bir kısmı işletilir, diğer kısmı ihraç edilir.

Balear Adaları’nın nüfusu 1 milyon 113 bindir ve nüfusun % 80’den fazlası Mayorka’da yaşar. Bütün Balear Adalarının nüfusunun 1/3’ü ise başkent Palma’da ikamet eder. Adalarda hemen hemen her milletten azınlıklar mevcuttur.

Balear Adaları hem kendilerine yeten hem de İspanya’ya katkı sağlayan bir ekonomiye sahiptir. Mayorka ve İbiza adalarında ağaç ve fidan, Minorka’da en kaliteli portakal türleri yetiştirilir. Hububatlardan baklagiller ve hayvan yemleri, badem, fasülye, incir, zeytin ve şeftali yetiştiriciliği ile bağcılık oldukça ileri bir seviyededir. Adalarda en önemli ekonomik etkinlik alanı ise turizmdir. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan Balear Adaları, İspanya ekonomisine büyük katkı sağlar.

Bütün adalarda hayvancılık yapılır, koyun ve keçi ise başlıcalarıdır. Badem, incir, şeftali, portakal, balık ise ihraç ürünleridir. İbiza’da ise yılda 70 bin ton deniz tuzu işlenerek ihraç edilir.

İngiltere ve Avrupa ülkeleri tarafından bir turizm destinasyonu olarak keşfedilen Balear Adaları, şu anda dünyada herkesin tanıdığı bir tatil cenneti haline gelmiştir. Balear Adaları sahip oldukları doğal güzellikleri ile doğaseverleri, sunduğu farklı eğlence alternatifleri ile de tatilde eğlenceyi arayanları kendisine çekmektedir.

Tatil arayışınız her ne ise, bu cennet adalarda sizin için de birşeyler mutlaka vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder