2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ORTA DOĞU’NUN MODERN ŞEHRİ DUBAİ’Yİ KEŞFETMEYE VAR MISIN?




Arap Yarımdası’nın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyaca ünlü turistik şehri Dubai’yi yakından tanımaya ne dersiniz? Dubai tarihi açıdan çok zengin olmasa da modern yapıları ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Dubai, alışveriş, turizm ve ticaret denilince dünyada ilk akla gelen seyahat rotaları arasında. Şehirde gezilecek yerler ise çok fazla. İşte Dubai’de gezilecek yerler:

DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNASI BURÇ HALİFE





Dubai’de gezilecek yerlerin başında gelen bir yapı Burç Halife. Burj Khalifa olarak da bilinen yüksek katlı bu yapı 828 metre uzunluğunda. Dünyanın en yüksek binası olan yapıyı görmeye milyonlarca turist geliyor. Binanın 124. katında turistler için bir gözlem kulesi bulunuyor. Bu kuleden tüm şehri ayaklarınızın altında görebilirsiniz.

DUBAİ’NİN YELKEN OTEL’İ BURC EL ARAB





Dünyada Yelken Otel olarak bilinen Burc el Arap, Dubai’nin en lüks yedi yıldızlı oteli. Yapay bir ada üzerine yapılmış olan bu otel 321 metre yüksekliğinde. Yelken görünümünde yapılan otel çok modern bir görünüme sahip. Dubai’nin simgelerinden Burc el Arap’ın en küçük odası 170 metrekare genişliğinde.

FATİMİ TARZI İLE JUMEİRAH CAMİ





1975 yılında yapımına başlanmış olan Fatimi tarzında inşa edilen Jumeirah Cami. Sade ama bir o kadar da görkemli olan cami kabartma desenler ile süslenmiş. İçerisi ise ayrı bir güzelliğe sahip. Jumeirah Cami bu güzelliği ile Dubai’nin simgelerinden biri.

MUHTEŞEM MANZARASI İLE JUMEİRAH PLAJI





Jumeirah plajı, yapay Palmiye Adaları’ndan biri olan Palm Jumerirah yakınlarında bulunan harika bir plaj. Cumeyra plajı olarak da bilinen bu yer turistlerin fotoğraf çekmek için uğradıkları bir yer. Masmavi deniz, beyaz kumlar… Tam fotoğraflık bir yer.

ALIŞVERİŞ İÇİN ÜNLÜ ÇARŞILAR





Dubai’de alışveriş denilince akıllara o ünlü iki çarşısı gelir. Altın ve Baharat Çarşıları Dubai’de alışverişin adresi. Deira’da bulunan Altıncılar Çarşısı’nda 300’den fazla kuyumcu bulunuyor. Bilezikler, kolyeler, küpeler, altınlar ve daha çeşit çeşit mücevherleri bu çarşıda bulabilirsiniz. Baharat Çarşısı da Deira’da bulunuyor. Bu çarşıdaki baharatçılarda safran, kakule, tarçın ve karanfil gibi daha pek çok baharatı bulabileceğiniz bir yer. Ayrıca altın ve baharat alırken pazarlık yapmayı unutmayın.

DUBAİ’DE ÇÖL SAFARİSİ





Dubai’de eğlenceye var mısın? Çölde 4×4 araçlarla safariye çıkmak çok eğlenceli geliyor. Kum tepelerinin üstünden geçerken heyecanın tadını çıkarın. Çölde yaptığınız safariden sonra çöl alanında kurulan kamplarda güneşin batışını izlerken bir yandan barbekü yapmayı da ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder