2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ROMEO VE JULİET’İN HİKAYESİ VERONA









İtalya denince akla hep romantik bir ülke geliyor. Ama İtalya’nın kuzeydoğusunda oranın en romantik şehri Verona bulunuyor. Verona aşıklar şehri olarak nam salmış bir yer. Bunun nedeni ise Shakespeare’in kaleme aldığı Romeo ve Juliet romanı. Bu iki çiftin aşkı dillere destan olmuş her yerden binlerce turisti buraya çekiyor. Burayı gezerek Romeo ve Juliett’in aşkından izlere rastlayabileceğiniz harika yerler var. Verona turu yaparken mutlaka gitmeniz gereken yerleri sizler için derledik. İşte size Verona’da gezilecek yerler:


JULİET’İN BALKONU

Verona turu yaparken listenizin başında olması gereken bir yer Juliet’in evi. Ne de olsa Verona demek Romeo ve Juliet demek. Evin küçük şirin bir balkonu var. İşte burasının Romeo’nun aşkını itiraf ettiği balkon olduğuna inanılıyor. Balkonu gördükten sonra evin içerisindeki sanat sergisini gezmeye başlayabilirsiniz. Sonrasında bahçede bulunan Juliet Heykeli ile mutlaka bir fotoğraf çekilin. Ayrıca evin kapısına bir aşk kiliti takmayı unutmayın.





Juliet’in evini gezdikten sonra sıra Verona’da ne yenir diye düşünmeye geldi. Evin yakınlarındaki sokak ve caddelerde yemek yenilebilecek mekanlar bulunuyor. En ünlü yerlerinden biri olan Enoteca Cangrande buraya çok yakın sayılır. Burada İtalyan mutfağı genelde pizzaları ve makarnaları ile ünlüdür. Ama pizza dışında bir şeyler denemek isteyenler varsa Bolitto Misto adındaki haşlanmış et yemeğini deneyebilirler.


VERONA MANZARASINA CASTELVECCHİO’DAN BAKIŞ

1354 yıllarında inşa edilmiş olan muazzam kale Castelvecchio. Kalenin içini gezdikten sonra ana kulesine çıkmanız gerekiyor. Çünkü orada sizi muhteşem manzarası ile Verona beliyor. Adige Nehri kıyısında bulunan bu kaleye, Scaligero Köprüsü ile geçiş yapılıyor. Tarihi köprüden geçerken adete zamanda geri gidiyorsunuz.



ESKİ RADYO MÜZESİ


Çeşit çeşit radyoları ile görülmesi gereken bir yer Eski Radyo Müzesi. Burada radyonun nasıl bir tarihsel süreçten geçerek gelişim gösterdiğini göreceksiniz. Müze içerisindeki radyolar Alberto Chiantera ismindeki bir kişinin koleksiyonu. Yapımı yaklaşık 12 yıl sürmüş. Ayrıca içeride radyonun dışında telgraf ve kulak gibi iletişim ile ilgili araçlarda bulunuyor. Hatta burada 2.Dünya Savaşı sırasında kullanılan telgraf ve radyoları da görebilme imkanınız bulunuyor.


VERONA’DA ALIŞVERİŞ İÇİN ERBE MEYDANI’NA

Verona’da turistlerin en çok uğradıkları yerlerden biri de Erbe Meydanı’dır. Burada alışveriş yapabileceğiniz küçük dükkanlar bulunuyor. Ayrıca hediyelik dükkanlardan Romeo ve Juliet ile ilgili küçük süs eşyalarından alabilirsiniz. İtalya’ya özgü meyve ve sebzelerden satın alarak bunların tadına bakmanızı öneririz. Ayrıca meydan da gezip fotoğraflarını çekebileceğiniz çeşme ve heykeller bulunuyor.



MANASTIRDAKİ JULİET’İN MEZARINA ZİYARET

Juliet’in mezarının bulunduğu San Francesco Al Corso Manastırı turistlerin en çok ziyaret ettiği bir diğer adres. Manastır içerisinde eski bir lahit bulunuyor. Buraya turistler birbirinden güzel çiçekler getiriyorlar. Ayrıca burada Juliet için mektup yazanlar bile var. Manastıra uğrayarak Juliet’in mezarını ziyaret edebilirsiniz.

DÜNYANIN 3.BÜYÜK AMFİTİYATROSU


Verona Arenası, Romalılardan kalıp günümüze kadar sağlam bir şekilde gelerek ziyaretiniz için sizi bekliyor. Burası dünyanın 3.büyük amfitiyatrosudur. Günümüzde Verona Opera Festivali gibi etkinliklerde kullanılıyor.





Arenanın bulunduğu cadde üzerinde de pek çok yemek yeme yerleri bulunuyor. Buralarda dinlenerek Verona’ya özgü yemeklerden yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder