2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

TURLA KEYİFLİ BİR SEYAHAT İÇİN AMAN BUNLARA DİKKAT!





Tatiliniz için tur şirketinizi belirlediniz ve uzun zamandır hayalini kurduğunuz tatiliniz başladı. Artık unutulmaz anlar yaşayacağınız seyahatin tam ortasındasınız. Peki turla yaptığınız seyahatin sorunsuz ve daha iyi geçmesi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte size tur esnasında yapmamanız gereken altın öneriler:

BULUŞMA SAATİNE GEÇ KALMAYIN

Turlarda yaşanabilecek en büyük sıkıntılardan biri de rehberin belirlediği buluşma saatine geç kalmak. 30 kişilik bir grupta 1 kişi bile geç kalsa bu durum tur programının devamını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle rehberinizin size verdiği buluşma saatine 5 dakika erken gelecek şeklinde kendinizi ayarlayın. Bu durumda rehberinizin de işi kolaylaşacaktır. Turun programı da sorunsuz bir şekilde devam edecektir.
GÜVENLİĞİNİZ İÇİN GRUPTAN AYRILMAYIN



Turla yapılan seyahatlerde dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de bireysel takılmamak durumudur. Özellikle rehberinizle yaptığınız gezilerde grupla birlikte hareket etmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz. Çünkü gezinizin ardından zaten rehberiniz size bireysel olarak gezmeniz için serbest zaman verecektir. Bu nedenle hem rehberinizin anlatımıyla şehri daha iyi tanıyacak hem de serbest zamanınızda daha iyi gezmiş olacaksınız.

FOTOĞRAF ÇEKERKEN KAYBOLMAYIN

Seyahatlerde en fazla yaptığımız eylemlerin başında fotoğraf çekmek gelir. Ancak şunu da unutmayın, fotoğrafa çok fazla konsantre olduğunuzda kendinizi başka bir yerde bulabilirsiniz. Dolayısıyla fotoğraf çekerken kaybolmamak için nereye gittiğinizi de unutmayın. Ayrıca, fotoğraf çekerken hırsızlara da dikkat etmek gerekir. Çünkü başka bir şeye odaklandığınız için çanta ya da cebinizdeki değerli eşyayı çaldırabilirsiniz.
TUR PROGRAMINI ÖNCEDEN MUTLAKA OKUYUN



Seyahate başlamadan önce tur şirketinin belirlediği programı iyice okuyun. Çünkü tur programında bu durumda sürpriz bir şeyle karşılaşmazsınız. Şunu unutmamak gerekir ki, tur programında yazan her şey olağanüstü bir durum olmadığı sürece uygulanır. Ancak mesela bazen iki şehir arasında otobüs yolculuğu uzun sürebiliyor. Yolcular da bundan şikayet edebiliyor. Fakat, tur programında şehirler arası yol mesafesi de yazdığı için önceden okumanız halinde bu duruma hazırlıklı olacaksınız.

EKSTRA TURLARI NAKİT ALACAĞINIZI UNUTMAYIN

Tur şirketinizle yaptığınız seyahatlerde ekstra olarak düzenlenen turlar vardır. Kimi zaman en unutamadığınız anları bu seyahatlerde yaşarsınız. İşte bu turları seyahat esnasında satın alacağınız için nakit olarak ödeyeceğinizi unutmamanızı tavsiye ederiz.




OTELDEN AYRILIRKEN DEĞERLİ EŞYALARINIZI KONTROL EDİN

Tur esnasında birçok şehir göreceğinizi düşünürsek, birden çok otelde konaklamanız mümkün. Bu nedenle özellikle otelden ayrılırken değerli eşyalarınızın yanınızda olduğuna dikkat etmenizi öneririz. Şarj aleti, cüzdan, pasaport, parfüm, cep telefonu otelde en çok unutulan eşyaların başında geliyor. Tur programı değişmeyeceği için bu değerli eşyalarınızı kargo ile almak zorunda kalabilirsiniz.

REHBERİNİZE SORMADAN ÇEŞMELERDEN SU İÇMEYİN

Yurt dışında önemli olan konulardan bir tanesi de sağlık problemi yaşamamanızdır. Özellikle en büyük problem çeşmelerdeki sulardan yaşanabiliyor. Orada yaşayan insanlar çeşmelerden su içebilse bile buradaki su size uymayabilir hatta midenizi rahatsız edebilir. Bu nedenle her gördüğünüz çeşmeden su içmemenizi tavsiye ederiz. Ancak rehberinizin belirlediği yerlerden suyunuzu içebilir ya da garanti olarak marketten su satın alabilirsiniz.

TRAFİĞE DİKKAT EDİN

Tur seyahatlerinde çoğu zaman kalabalık bir grupla şehir turları gerçekleşir. Bu durumda özellikle karşıdan karşıya geçerken aynı anda hareket edemeyebilirsiniz. Hatta bazı durumlarda misafirlerin bazıları yoldan karşıya geçse bile grubun diğer yarısı kırmızı ışığa yakalanabilir. İşte bu durumda kurallara uymanız gerekir. Eğer kırmızı ışıkta geçerseniz, beklemediğiniz bir şekilde ceza yiyebilirsiniz. Ayrıca trafik kuralları bazı ülkelerde farklılık gösterebiliyor. Özellikle İngiltere gibi bazı ülkelerde trafik tersten akabiliyor. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var.

HAVA DURUMUNU ÖNCEDEN ÖĞRENİN

Seyahatinizin rahat geçmesi için gideceğiniz yerin hava durumu hakkında mutlaka önceden bilgi edinin. Yaz mevsiminde tatil yapacak olsanız bile çantanıza mutlaka şemsiye ya da yağmurluk gibi eşyaları bulundurmanızda fayda var. Ayrıca seyahatte çok yürüyüş yapacağınız için spor ayakkabı tercih etmenizi öneririz. Güneş gözlüğü ve doktorunuzun önerdiği güneş kremini de yanınızda bulundurmanızda fayda var.


YURT DIŞI KONUŞMA PAKETİ SATIN ALIN

Yurt dışına gittiğinizde en azından yarım saatlik bile olsa konuşma paketi satın almanızı tavsiye ederiz. Çünkü rehberinizle konuşmanız gereken durumlar olabilir. Özellikle yalnız gezdiğiniz durumlarda size en yakın olan kişi yine rehberiniz olduğunu unutmayın. Her durumda ilk onunla iletişim kurmanız gerektiği için konuşma paketinizin olması önem taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder