2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Antik Mısır’ın İlginç Gerçekleri

antik mısır gerçekleri


Antik Mısır hakkında pek çok yapılan araştırma aslında yeteri kadar bilgi vermemektedir. Ölüler kitabı, mumyalar, piramitler ve yaşam tarzı, kehanetler hakkında daha bilmediğimiz pek çok şey vardır. Örneğin, Sfenks’in neden yapıldığı halen bilinmiyor. 

İşte, Antik  Mısır’ın ilginç gerçekleri ;
Matematik ;
Antik Mısır, matematikte tartışmasız dünya şampiyonudur. Bunun en iyi örneği, Abu Simbel tapınağının içinde saklıdır. Burada her yıl yılda iki kez, güneş Ramses 2’nin ve tanrılar Amun, Ra’nın yüzünde parlar. İlginç olan hemen onların yanında olan tanrı Ptah’a güneş hiç vurmaz. Ptah, kötü bir tanrı olarak hep karanlıkta kalmalıdır. Güneşin parladığı bu iki tarih, Ramses’in doğumu ve taç giyme tarihidir.( 22 Ekim ve 22 Şubat )
saç
Mısırlıların saçları ;
Mısırlılar saçlardan nefret ederlerdi. Onlar hem kadın hem de erkek saçlarını mutlaka kazıtırlardı. Bunun nedeni olarak da hijyenik olmaması olarak görülürdü. Eski oymalarda ve yazılarda hep saçlı gördüğünüz Mısırlılar aslında peruk giyerlerdi. Bunun nedeni, çöl fırtınaları ve sıcaktan başı korumak için şapka olarak kullanılmasıdır.
garip işçiler
Garip işçiler ;
Cüceler ve kısa boylu olanlar Mısır’da makbul işçilerdi. Küçük insanlara genelde altın işçiliği görevi verilirdi. Bunun nedeni, bir işçi elinde bir torba altın ile kaçmaya çalışırsa hemen fark edilmesidir. Bu nedenle cüceler Mısır’da çok iyi para kazanırdı.
aile planlaması
Aile planlaması ;
Doğum kontrolü belki de dünyada ilk bilen ve uygulayan toplum Antik Mısır’dı. Ama pek tabi ki bu hap şeklinde değildi. Gebeliği önlemek için, çamur, bal ve timsah gübresi ile oluşturulan bir karışım kullanılmaktaydı. Timsah gübresi asidik bir etki ile sperm öldürmektedir bugün bunu uzmanlar açıklıyor.
bilim
Bilim ;
Piramitlerin yapımında kullanılan inşaat teknikleri ve matematiksel hesaplamalar Mısırlıların bilimde çok ileri olduğu görüşünü destekliyor. Hatta, Büyük Piramidin bir mezar değil, astrolojik bir amaç için yapıldığı bile söyleniyor.
sıcaklar
Dehşetli sıcaklar ;
Mısır çöllerinde sıcaklık 115 derece fahrenheit ulaşabilir. Giza Büyük Piramidin iç sıcaklığı ise sabit 68 derece fahrenheittir. Piramidin içindeki bu sıcaklık dünyanın iç sıcaklığını yansıtır. Eski Mısırlılar, dünyanın iç sıcaklığını ölçerek ve her nasılsa aynı sıcaklığa sahip yapay çevreyi nasıl yaratmayı becerdiler?
oranlar
Şaşırtıcı oranlar ;
En gizemli olan konu, Giza Büyük Piramidin konumudur. Bu rastgele çöle konumlandırılmış bir yapı değildir. Büyük Piramit, yeryüzünün kara parçalarının tam ortasındadır. Eski Mısırlılarda böyle bir harita ve erişim yoktu. Onlar dünyanın tüm halini çok iyi biliyorlardı işte bu nokta gerçekten çok ürkütücü oluyor.
kediler
Ürpertici kediler ;
Antik Mısır’da kediler en kutsal ve dini hareketliliği olan hayvanlardır. Bir kedi ölünce yas tutulur ve tüm aile dua ederdi. Pek çok Mısır mezarlığında mumyalanmış kedi ve onlar için su tasları bulunmaktadır. 1888 yılında bir çiftçi, 80 bin mumyalanmış kedi bulmuştur.

alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder