2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Çocuğun Yaşına Uygun Tatil ve Otel Seçimi


ÇOCUKLA TATİL ile ilgili görsel sonucu
Çocuklarla tatil söz konusu olunca en önemli nokta hiç kuşku yok ki çocuğunuzun yaş dönemine uygun seçimlerle hareket etmektir. Bebekler en iyi yol arkadaşlarıyken, gençlerle çıkılacak tatil sanılanın aksine size zorlu anlar yaşatabilir. Çocuğunuzu ne kadar iyi tanırsanız tanıyın otel seçimi ve tatil planı yaparken onun mensubu olduğu yaş grubuna göre şekillenmeniz, sorunsuz bir dönem geçirmek için gereklidir.

Bebeklerle Tatil

Bebekler en uyumlu yol arkadaşlarıdır. Tatil için seçtiğiniz destinasyonun onlar için önemi yoktur. Sizinle oldukları süre içinde bebekler mutludurlar. Bebekler, ülkeler ya da şehirlerarasındaki farkları bilmeseler de yeni ve ilginç şeyler görmeyi severler. Bebeklerle seyahatin en zor yanı; beraberinde yanınıza almanız gereken donanımın detaylarla dolu olmasıdır. Eğer özel aracınız ile seyahat edecekseniz bu donanım sizin için o kadar da ağır bir yük olmayacaktır. Ancak farklı ulaşım araçları ile seyahat söz konusu ise bebeğinize özel hazırlayacağınız bavulun yanı sıra puset, ana kucağı gibi pek çok malzemenin taşınmasında ekstra el ve kola ihtiyaç duyacaksınız.

Bebeklerle tatil söz konusu olunca birden fazla adreste tatil geçirmek yukarıda sözünü ettiğimiz donanımın taşıma yükünden dolayı sizin için oldukça yorucu bir seçim olacaktır. Bu nedenle tavsiyemiz bebeğinizle çıktığınız yolculukta tek bir adres tercih etmeniz ve tatilinizi bu adres ve etrafında geçirmeniz yönünde olacaktır.
Afacanlarla Tatil

Afacanlar diye kategorilendirdiğimiz yaş grubu henüz ilk adımlarını atarak hareketlenmiş 1-6 yaş aralığındaki çocuklar. Beraber seyahatte en zorlu yaş grubu kabul edilen afacanlar; zaptedilmesi güç, huysuzluk nöbetleri geçirmeye müsait kategorisinde yer alırlar. Ben de varım, benim de ihtiyaçlarım var, benim isteklerim gibi benliklerini ispata yönelik bu yaş grubunun en iyi tarafı, en küçük değişiklikten bile keyif almalarıdır. Bu yaş grubu çocukları enerji dolu ve heyecan doludurlar. Keşfetmeye yönelik meraklı yapıları vardır. Eğer afacanlarla seyahat ediyorsanız tavsiyem; sabırlı olun ve onlara yeniliklerle dolu bir tatil sunun. Sonuçtan siz memnun olacaksınız.
Okul Dönemi Çocukları İle Tatil

Okul çağı çocukları tıpkı bebeklik dönemindeki çocuklar gibi uyumlu birer yol arkadaşıdır. Bu yaş grubundaki çocuklarda da daha erken yaş gruplarının heyecanı vardır ama sorumluluk alma noktasında daha yetişkindirler. Kendi başlarına hareket edebilecek güven duygusu bu yaş grubundaki çocuğa verilebilir. Öğrenme çağında olduklarından kültürel gezilere beraber çıkılabilir ve yeni yerlerin keşfinde uyumlu birer tatil arkadaşı olurlar. Fiziksel ve ruhsal özellikleri zorlu gezilerin altından kalkmaya elverişlidir. Bu yüzden macera seyahatlerine okul çağı çocukları ile çıkılabilir. Yurt dışı seyahatleri de bu dönem çocuğu ile çok rahat gerçekleşir. Okul çocuklarının da elbet tatil döneminde sebebiyet verdiği bir takım zorluklar vardır. Özel beğeniler ve hoşnutsuzluklar çok rahatlıkla bu dönem çocuğu tarafından geliştirilebilir. Ya da beklentinin büyük olması, vaadler bu dönem çocuğunca ciddiye alınır ve gerçekleşmediğinde yaşanacak hayal kırıklığı tüm tatil dönemine yansır. Bir şeylerle ilgili söz vermeden evvel iki kere düşünmeniz gereken yaş grubu tam da budur. En doğrusu çocuğu tatil konusunda bilgilendirmek ve fazla beklenti içine sokmamaktır.
Gençlerle Tatil

Gençler en kritik yaş grubudur. Gençler çocuklukla, yetişkinlik arasına sıkışmış bir yaş grubunun mensubu olarak tatilinizi kabusa dönüştürebilir. Ebeveynlerin en sık yaptığı hatalardan biri bu yaş grubunun gerçek gelişimini göz ardı etmektir. Zaman zaman ergen olduğunun bilinci ile bu yaş grubundan olgunluk beklerken zaman zaman ailenin halen büyümesine izin verilmeyen bireyleri olarak çocukluklarının sürekli hatırlatılması bu yaş grubunu strese sokar. Hele bir de damarlarında yeni yeni dolaşmaya başlayan hormonal farklılıklar bu grubun tatil beklentilerini sizden en uzak noktaya sürükler. Gençler kendi yaş grupları ile hareket etmeyi severler aileleri ile değil. Seçtiğiniz destinasyonda yeni arkadaşlıklar kurmak ve geliştirdikleri bu arkadaşlıklarla beraber zaman geçirmek isterlerken sürekli kendilerini yanlarına çekmeye çalışan aile büyükleri onlar için düşman sınıfına girer. Bu yüzden de size savaş açarlar. Eğer ergen çocuğunuza tatilde çelişmek istemiyorsanız seçiminizi bol aktiviteli ve adrenalinli seçenekler üzerinden yapmalı, çocuğunuzu özgür bırakma noktasında hazır olmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder