2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KOMŞU YUNANİSTAN’DA RENKLİ BİR EĞLENCE: İSKEÇE KARNAVALI

KOMŞU YUNANİSTAN’DA RENKLİ BİR EĞLENCE: İSKEÇE KARNAVALI

Komşumuz Yunanistan’ın İskeçe kenti, her yıl çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl şubat ayında gerçekleşecek İskeçe Karnavalı, misafirleri yine renkli görüntüler bekliyor. Her yıl yüz binlerce kişinin katıldığı İskeçe Festivali‘nde sınırsız eğlencenin tadına varabilirsiniz. Prontotour’un İskeçe Karnavalı turuna katılarak aynı zamanda Yunanistan’ın iki güzel şehri olan Kavala ve Selanik’i de ziyaret edebilirsiniz. İşte İskeçe Karnavalı ile ilgili detaylar…
İskeçe Karnavalı, sayesinde her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Yunanistan, misafirlerini sınırsız eğlenceye davet ediyor. Bu renkli festival dünyada diğer örnekleri olan Venedik ve Rio Karnavalları gibi çok renkli bir şekilde kutlanıyor. Karnavalın anlamına bakacak olursak, Hristiyanların Büyük Perhiz dediği oruç döneminin başlamasından önceki hafta sonu yaptığı kutlamadır. Bu dönemde insanlar birbirinden renkli kıyafetler ve maskeler giyerek eğlencelere katılıyorlar. Ayrıca süslenmiş araçlar ile yapılan geçit törenin yanı sıra, panayır tarzı yöresel yiyecek ve içeceklerin sunulduğu pazarları da görebilirsiniz. Yunanistan ve yakın ülkelerden yoğun bir katılımın olduğu karnaval hoşça vakit geçireceğiniz ve eğleneceğiniz muhteşem bir etkinliktir.
Görsellik ve eğlence anlayışı açısından kendinizi adeta Rio Karnavalı’nda hissedeceğiniz İskeçe Festivali’nde, katılımcılar birbirinden renkli ve ilginç kostümler giyerek gün boyu eğlencenin sınırlarını zorluyor.
Venedik ve Rio Karnavalı’nda olduğu gibi İskeçe Festivali’nde de kostümler önemli rol oynuyor. Festivalde çok ilginç kostümler giyilip, yüzler rengarenk boyanıyor. Bunun nedeni ise Hz Meryem’in oğlu İsa’nın ileride peygamber olacağı düşüncesi yayılmaya başladıkça, halkta dönem yöneticilerinin İsa’yı öldüreceği şüphesi uyanmaya başlar. İsa’yı yöneticilerin kötülüğünde kurtarmak isteyen halk ise kasabada bulunan tüm çocukların yüzlerini boyayarak İsa’yı kamufle etmeye çalışır. Günlerce boyalı yüzleriyle kasaba sokaklarında dolaşan çocuklar, bir pazar günü yöneticilerin İsa’yı öldürmekten vazgeçtiğine inanan halk tarafından topluca yıkanarak tertemiz bir pazartesiye uyandırılır. Çocukların yıkandığı pazar günü ise herkes coşkuyla eğlenir.
Günlerce süren etkinliklerin ve yapılan geçit töreninin ardından halk, karnavalın sonunda şehir stadına akın ediyor. Hava fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle eğlencenin doruğa ulaştığı stadyumda dünyaca ünlü İskeçe Festivali son buluyor.
Perisoz Turizmle İskeçe Karnavalı ile birlikte aynı zamanda Selanik ve Kavala’yı da gezeceğinizi unutmayın. Gençlerle dolu ve cıvıl cıvıl bir şehir olan Selanik’te Atamızın doğduğu ve 6 yaşına kadar günlerini geçirdiği ev Atatürk Müzesi olarak ziyaret edilebilirsiniz. Gece kulüpleri, tavernalar, kafe ve restoranlar her zaman canlı olan Selanik’te ayrıca, Aya Dimitri Klisesi, sahil şeridi, Beyaz Kule, Fuar alanı ve Döner Kule’yi ziyaret edebilirsiniz.
Uzunca bir sahili olan Kavala’da ise Meryem Ana Kilisesi, İmaret, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Heykeli ve evini ziyaret edebilirsiniz. Şirin evleri bulunan Kavala’da balıkçı restoranlarına da uğramayı ve Kavala kurabiyesi yemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder